سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گسترش آموزه‌های قرآنی یکی از بن مایه‌های اصلی ایجابی و ترویجی حوزه فرهنگی کشور

زالی گفت: نام این جشنواره تحت عنوان «قرآن و عترت» پیام روشن پیوستگی، انسجام و همگرایی میان قرآن و عترت را به همراه دارد.

علیرضا زالی رئیس دانشگاه داروسازی شهید بهشتی در آیین اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشکده داروسازی دانشگاه ضمن تقدیر از تلاش‌های معاونت دانشجویی و فرهنگی در اجرای برنامه‌های قرآنی گفت: یکی از بن مایه‌های اصلی ایجابی و ترویجی حوزه فرهنگی کشور، گسترش آموزه‌های قرآنی است. این حوزه واجد ویژگی‌های بی‌بدیل و ارزنده‌ای است که کفایت کامل را برای نقش‌آفرینی به عنوان نسخه کامل فرهنگی فراهم می‌کند.

رییس دانشگاه ادامه داد: نام این جشنواره تحت عنوان «قرآن و عترت» پیام روشن پیوستگی، انسجام و همگرایی میان قرآن و عترت را به همراه دارد. در راستای احصای مولفه‌های حدیث ثقلین علاوه بر قرآن، عترت مطرح می‌شود. عترت و اهل بیت نماد تجلی و تبلورسلوک سنت نبوی هستند.

زالی اظهار کرد: به نظر می‌رسد این وجه توجه، اهمیت بالایی دارد، چراکه این دو، ملازم هم هستند. قرآن، کتاب آسمانی و ارزنده‌ای است که ویژگی‌های منحصر به فرد، آن را در بین کتب آسمانی متمایز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه قرآن کتاب وحی الهی است و در زمینه علمی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد، افزود: در زمان نزول قرآن، توجه بشر به پیرامون خود و طبیعت شناسی افزایش پیدا کرد. ۸۰۰ آیه در قرآن به این مفاهیم می‌پردازد. قرآن برای همه انسان‌ها به منزله یک جریان سیال پرنعمت است.

زالی تصریح کرد: خوشحال هستیم که امروزه توجه نسل جوان به قرآن در سایه جمهوری اسلامی ویژه‌تر شده است. مرجعیت علمی از نگاه قرآن، مرجعیت در مقابل مهجوریت است. قرآن سالیان متمادی مهجور بوده و امروز به برکت انقلاب، این مهجوریت از بین رفته است.

وی در پایان از جایگاه ویژه دانشگاه در جشنواره قرآن و عترت ملی خبر داد و گفت: امسال سهم بانوان در جشنواره، در هر سه بخش دانشجویی، کارکنان و اعضای هیئت علمی، سهم قابل توجهی بود و برای اولین بار در سالیان اخیر موفق به کسب سه رتبه در جشنواره کشوری شده‌ایم. امیدواریم با تلاش معاونت دانشجویی و فرهنگی، این فعالیت‌ها تقویت شود.

سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در این مراسم یکی از دستاورد‌های فرهنگی دانشگاه را برگزاری جشنواره‌های قرآنی دانست و گفت: سال گذشته نیز رویداد شبی با قرآن در ماه رمضان به عنوان اولین برنامه قرآنی دانشگاه برگزار شد.

وی ادامه داد: پس از دوران کرونا که برگزاری برنامه‌های فرهنگی کاهش داشت و برنامه‌ریزی سریع برای شروع دوباره رویداد‌های فرهنگی بلافاصله پس از کنترل بحران آغاز شد.

وی در ادامه از کارکنان دانشگاه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان که با مشارکت و فعالیت‌های ویژه سبب شدند نام پرآوازه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بدرخشد، تشکر کرد.

 اسماعیلی همچنین تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اولین افتخار ملی خود را با همت دانشجویان در سی و هفتمین دوره جشنواره ملی با کسب ۳ مقام ملی توسط دانشجویان محقق کرد.

معاون دانشجویی و فرهنگی اظهار کرد: این برنامه به همت کانون قرآن و عترت دانشگاه و دانشکده داروسازی شکل گرفت.

اسماعیلی گفت: از ۱۸ آبان تا ۲۴ آبان ماه هفته قرآن و عترت نامگذاری شده و پایان این هفته، سالروز وفات علامه طباطبایی که مفسر فرهیخته قرآن بود، است.

وی عنوان کرد: آیات آشکار و نهان قرآن راهگشای مسائل سلامت در همه ابعاد خواهد بود و این معجزه همواره چراغ راه خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده است.

اسماعیلی ادامه داد: دانشجویان با فعالیت خود در حوزه‌های قرآنی، توانستند افتخارات بی‌نظیری برای دانشگاه به ارمغان آورند، این مشارکت در برنامه‌های فرهنگی باید پررنگ‌تر شود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در خصوص اقدامات این معاونت، گفت: استعدادیابی، تولید محتوا و برنامه‌هایی که مسیر قرآنی را روشن‌تر و زمینه را برای توسعه همکاری با سایر دانشکده‌ها هموارتر می‌کرد، در دستور کار معاونت دانشجویی و فرهنگی قرار گرفت.

وی در پایان از ارتقای کمی و کیفی افتخارات دانشگاه در جشنواره‌های بعدی ابراز امیدواری کرد و گفت: از تمام افرادی که در این جشنواره تلاش کردند و موجب افتخار ما شدند، تشکر می‌کنم.

 علی خدیوی مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تقدیر از تمام افرادی که در امور قرآنی دانشگاه و دانشکده زحمت می‌کشند، عنوان کرد: جای افتخار و تقدیر دارد که همکاران، دانشجویان اساتید بخشی از عمر و سرمایه زمان خود را در راه قرآن هزینه می‌کنند.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری روی مباحث قرآنی بسیار ارزشمند است. یکی از افتخارات دین و آیین ما، قرآن و اهل بیت است. هیچ کتاب زمینی و آسمانی به ارزشمندی این معجزه پیدا نمی‌شود. همچنان که پیامبر ما نیز افضل، اکرم و اعظم است.

 خدیوی اظهار کرد: افرادی که روی قرآن سرمایه‌گذاری می‌کنند، هیچ ضرری نمی‌کنند، سراسر سود است. با خواندن قرآن درجات معنوی انسان ارتقا پیدا می‌کند.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری تصریح کرد: در حوزه فرهنگی دانشگاه نیز همین اصل حاکم است. سرمایه‌گذاری روی قرآن در دانشگاه نیز سراسر فایده است. قرآن یک کتاب لایتناهی است و میزان بهره مندی از آن به توان انسان‌ها بستگی دارد. متولیان فرهنگی دانشگاه باید نگاه متفاوتی به قرآن نسبت به سایر برنامه‌ها داشته باشند.

 خدیوی گفت: قرآن، علم و تمدن موضوع گسترده‌ای است که به مناسبت هفته قرآن و عترت و بزرگداشت علامه طباطبایی مطرح شده است. باید به این مفاهیم و تعبیر‌ها بیشتر توجه شود؛ مفاهیمی از جمله رابطه علم و قرآن یا نگاه قرآن به علم و علم آموزی. از سوی دیگر در دنیا به مرور زمان این مفاهیم به اشتراکات لفظی گره خورده که ممکن است ما را به اشتباه بی‌اندازد؛ بنابراین برای فهم این مسائل باید مفاهیم بازبینی شود.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری بیان کرد: قرآن تلاش می‌کند به ما یقین دهد، اما در دنیای مدرن، علوم ما را به شک و تردید وادار می‌کند. دنیای مدرن و پست مدرن دستاوردی جز شک و تردید نداشت. در صورتی که انسان با یقین به آرامش می‌رسد، در نتیجه آدمی نیز با انس با قرآن به آرامش می‌رسد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.