سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

خانه‌های نهضت ملی مسکن چشم انتظار تامین اراضی

به گفته مسئولان، تامین اراضی یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برای اجرا و تسریع در ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن است که در حال حاضر برخی از دستگاه‌ها با وجود الزام قانونی اراضی مازاد خود را در اختیار این طرح قرار نمی‌دهند.

طبق قانون جهش تولید مسکن  دولت باید در راستای  خانه  دار کردن متقاضیان مسکن  اقداماتی را انجام می داد که در این حوزه  برنامه ساخت ۴ میلیون‌ واحد مسکونی مطرح شد اما در این زمینه یکی از مهم ترین چالش ها مربوط  به حوزه تامین اراضی است که تاکنون دولت نتوانسته است در برخی از شهرها اراضی مورد نیاز را تامین کند این در حالی است که طبق قانون باید تمامی دستگاه ها اراضی مازاد خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن قرار گیرد  اما همچنان کم کاری برخی از دستگاه ها از جمله وزارت علوم،  جهاد کشاورزی،  دانشکده های علوم پزشکی به چشم می خورد. 

با توجه به عدم تعادل در بازار مسکن و افزایش نرخ خرید و اجاره، ضرورت داشت تا دولت برای تامین سرپناه مردم به ساخت واحدهای مسکونی با زیرساخت‌های رفاهی در چارچوب قوانین و مقررات اقدام کند اما برای اجرایی شدن این برنامه با مشکلاتی از جمله تامین زمین و پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن توسط بانک‌ها روبرو است که بخشی از آنها برطرف شده اما هنوز شاهد کم کاری بسیاری از دستگاه ها در این حوزه هستیم‌.

در همین رابطه مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی گفت: تامین زمین در میزان هکتار بالا کار بزرگی است با توجه به اینکه در هشت سال گذشته پروژه های زیادی معطل مانده بودند. در طی انتخاب ۵۰ هزار هکتار زمین حدود ۲۳ هزار قطعه زمین به دلیل نامناسب بودن برای مسکن رد شدند. هر زمینی که آماده احداث عملیات مسکن شود برای دولت ۲ میلیارد ریال هزینه دارد این مبلغ را ضرب کنید در تعداد زمین هایی که برای مسکن آماده می شود تا میزان سرمایه گذاری دولت در حوزه مسکن را متوجه شوید.

 همچنین در همین رابطه  ارسلان مالکی  رئیس سازمان ملی زمین و مسکن  به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین مازاد دولتی پس از صدور سند، در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفته است همچنین  حدود ۲۳ هزار هکتار هم در مراحل مختلف الحاق از مرحله اخذ استعلام تا کارگروه امور زیربنایی و شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دارد. منتظر هستیم تا این ۲۳ هزار هکتار زمین هم الحاق شود تا بخش زیادی از کمبود زمین برای ساخت مسکن جبران شود.

 مالکی با بیان اینکه  سطح کشور بیش از ۵۱ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن تامین شده است؛ گفت: از این میزان ۳۵ هزار هکتار زمین در محدوده‌های شهری قطعی شده و بیش از ۱۶ هزار هکتار شهرک مصوب شده است  تاکنون ۱۸ شهرک مصوب شده و مابقی در مراحل تصویب است.

در ادامه هم حسین جنتی مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران  به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر در بسیاری از شهرهای جدید  تهران مشکل کمبود مشکل زمین را داریم که  همین امر باعث شده که در برخی از شهرها به سراغ الحاق اراضی برویم. در حال حاضر مشکل کمبود زمین در بسیاری مناطق وجود دارد و اگر این مشکل حل شود ما شاهد تسریع در روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن خواهیم بود.

وی افزود: در حال حاضر برخی دستگاه ها در تخصیص اراضی مازاد خود همکاری لازم را ندارند و تا به امروز تمامی پروژه ها در اراضی خود وزارت راه و شهرسازی ساخته شده است‌‌.  برخی از دستگاه ها از جمله جهاد کشاورزی،  وزارت علوم،  دانشکده های پزشکی و حتی بخش خصوصی اراضی مازاد خود را در اختیار ما قرار نداده اند. بسیاری از این دستگاه ها می توانستند واحدهای را برای کارکنان خود در قالب تفاهم نامه های منعقد شده بسازند.

 رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: یکی از علت های کند پیش رفتن پروژه عدم تخصیص اراضی از سوی دستگاه ها است که مجلس هم به این روند کم کاری ورود کرده و امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌ها شاهد تسریع در اجرای پروژه‌ها باشیم. واگذاری اراضی خود باعث می شود که روند ساخت پروژه ها تسریع شود و دیگر سازندگان معطل نباشند همچنین می توان در بسیاری از شهرها با تخصیص اراضی به متقاضیان شاهد ساخت تدریجی و ویلایی پروژه‌ها باشیم که هم زمان ساخت کوتاه تر شده و هم سرعت اجرای پروژه ها افزایش می یابد.

به گفته مسئولان، در حال حاضر باید هرچه سریعتر برای اجرایی شدن حداقل نیمی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن به سراغ  اراضی دستگاه ها برای ساخت مسکن برویم چرا که اگر این اقدام صورت نگیرد بسیاری از متقاضیان از اجرای پروژه ناامید شده و دیگر امیدی به ساخت نهضت ملی مسکن نخواهند داشت که نتیجه آن عدم تکمیل آورده خواهد بود .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۵۳ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
سلام در کشورهای دیگر که پیشرفته هستند برای مهاجران وافرادی که به علت گرانی خانه نمی‌توانند تهیه کنندسرپناه های یک متری می‌سازند که شب جای گرم وامنی داشته باشند.واینکه قیمت میوه درسال چندبارگران میشه ولی حقوق من که کارگرم یک باراضافه میکنند.ومعاون اول رییس جمهورفقط میگه مهارتورم.چه مهاری وقتی مردم قدرت خریدندارند؟؟؟؟؟؟؟؟واینکه حقوق من که مستمری از سازمان تامین اجتماعی میگیرم را چندروزباتاخیر به من میدهند
ramin
۱۰:۳۶ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
لطفا YJC بدون سانسور نظر بنده را منتشر کنید

اولا ما به آقای رییسی مجدد رای اعتماد خواهیم داد
ثانیا بسیار خوب است که موانع پیشرفت کار به مردم اطلاع رسانی بشود تا مردم تکلیف خود را با درصد عملیاتی شدن وعده های دولت فعلی بدانند

هرچند اگر درصد پیشرفت فعلی ساخت 4میلیون مسکن مقرر شده در دولت فعلی که می بایست تا سال 1404 تحویل گردد را هم در تاریخ امروز 23-08-1402 اشاره میکردید چقدر عملی شده است بسیار گزارش خوبی بود که خوب, بدلایل بسیاری, YJC نمیتواند منتشر کند.

ولی سوال بنده این هست:

چرا مشکلات احتمالی مدیریت فعلی وزارت راه, مشکلات سامانه راستی آزمایی, آفلاین بودن سامانه با ارگان های بهزیستی و..... را تحت گزارش شفاف منتشر نمیکنید! اگر نمیدانید چرا با مردمی که با این مشکلات گریبانگیر هستند بقول معروف مردم کف خیابان, صحبت نمیکنید تا متوجه شوید و پیگیری کنید!؟

آخرین گزارشی که در YJC منتشر شد راجع بدهی های دولت قبلی در ساخت مسکن, مشکلات مدیریتی دولت قبلی و تحویل دهی باقی مانده تعهدات مسکن دولت قبلی و نهایتا مشکلات عدم همکاری برخی از ارگان های مرتبط از جمله بانک ها و همین گزارش فوق الذکر می باشد. بنظرشما, ما مردم ایران بعنوان رجوع کننده به سایت مطمن و داخلی YJC نباید گزارشی در این خصوص ببینم و بخوانم و نظر بدهم؟

موفق باشید
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
قوچان بعد دو سال هیچ خبری نیست
الکی میگن پی ریزی میکنن
محمد
۰۸:۰۲ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
داداش حکمت سید داره تمام میشه
شماهنوز زمین تهیه نکردید
کلی از اراضی ملی را برای مصارف شخصی به اتمام رساندید،حالا مقداری برای نهضت مسکن ندارید
یاد فیلم پایتخت بخیر
نقی قراربود خانه بسازه،اما بعداز سوال هما ،متوجه شدند
علی برکت الله
مرتضی
۰۷:۴۹ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
با سلام
حداقل ترین که تو زمینه مسکن ملی میشه کرد اینه که دیگه صداشو در نیارید داغ مردم تازه شه، برای دولت که اصلا مهم نیست کی به کیه ، چی به چیه
پولشونو به روز میگیرن دیگه برای چی باید عجله کنند و یا بخوان خونه ها رو تحویل بدند، سال 1399 قرار بود با 100 میلیون تحویل بدند، تا الا 480 میلیون دادیم و به امیدا خدا دو دولت بعد با قیمت دل بخواهشون بهمون تحویل میدند، اگه مجبور بودند الانم با همون 100 میلیون تحویل بدند خداشاهده تا الان نه 4 میلیون ، که 40 میلیون خونه تحویل می دادند.