دیلی میل نوشت: برنامه پنتاگون برای خرید این موشکهای رادارگریز همزمان با اولین دیدار مستقیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با شی جین پینگ همتای چینی او در هفته آینده مطرح خواهد شد.
دو طرف قرار است در اجلاس سران همکاری اقتصادی آسیا اقیانوس آرام (APEC) در سانفرانسیسکو دیدار کنند.
موشکهای جدید توسط بمب افکنهای B-۵۲ و در نهایت، بمب افکن جدید رادارگریز B-۲۱ Raider که اولین پرواز آزمایشی خود را روز جمعه در کالیفرنیا انجام داده است، حمل خواهد شد.
دیلی میل نوشت: چین به تازگی تولید کلاهکهای هستهای خود را افزایش داده و خرید این موشکها همزمان با افزایش نگرانیها از تقویت زرادخانه تسلیحاتی این کشور با سلاحهای آخرالزمانی انجام میشود.
بر اساس این گزارش، این هفته دیپلماتهای ارشد آمریکایی و چینی برای اولین بار از زمان دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا، درباره کنترل سلاحهای هستهای در واشنگتن گفتگو کردند.
مقامات آمریکایی گفتند که آنها بر «اهمیت افزایش شفافیت هستهای چین» به منظور «جلوگیری از یک رقابت تسلیحاتی نامحدود» تاکید کردند. موشکهای کروز جدید (LRSO) مجهز به کلاهک هستهای، جایگزین موشکهای کروز (َALCMs) موجود خواهند شد.
نیروی هوایی آمریکا در بودجه سال ۲۰۲۴ خود ۹۷۸ میلیون دلار برای آنها در نظر گرفته است و اولین نوع از این موشکها قرار است تا پایان این دهه عملیاتی شود.هزینه نهایی این برنامه ۱۶.۲ میلیارد دلار برآورد شده است. آنها کلاهکهایی با قدرت ۱۰ برابر بیشتر از بمبی که در سال ۱۹۴۵ بر روی هیروشیما انداخته شد، حمل خواهند کرد.
این موشکها پس از پرتاب شدن از بمب افکنهای B-۵۲ یا B-۲۱ میتوانند تا مسافت هزار و ۵۰۰ متر پرواز کنند و به فناوری رادارگریز مجهز هستند. این بدان معناست که این موشکها قابل پرتاب از هواپیماها در مسافتهای طولانی هستند و میتوانند از سامانههای دفاع هوایی فرار کنند.
بر اساس این گزارش، اولین پرواز آموزشی بمب افکن B-۲۱ Raider در روز جمعه، این هواپیماهای جنگی را به بمبافکن رادارگریز مجهز به تسلیحات هستهای در آینده نزدیکتر کرد. نیروی هوایی در حال برنامه ریزی برای ساخت ۱۰۰ فروند از این هواپیماهای جنگی است که قرار است در انواع با خلبان و بدون خلبان تولید شوند.
به نوشته دیلی میل، ماه گذشته مشخص شد که چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت زرادخانه کلاهکهای هستهای خود را به دو برابر افزایش داده و به بیش از ۱۰۰۰ برساند.مقامات آمریکایی مدعی اند، پکن تا پیش از این، بیش از حد انتظار کلاهکهای جنگی تولید کرده است.