سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر ارتباطات:

پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به ۶۳ درصد رسیده است

زارع پور گفت: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم از ۲۳ درصد به ۶۳ درصد رسیده است.

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر پنجشنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی در اراک گفت: یکی از موضوعات مهم زیرساخت‌های ارتباطی، شبکه ملی ارتباطات است که بار‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب تاکید شده است و مطالبه ایشان است و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم از ۲۳ درصد به ۶۳ درصد رسیده است.

وی بیان کرد: مطالبه رهبری در این راستا، هدف‌گذاری کشور‌های پیشرفته قرار گرفته که بسیاری از آن‌ها کار را تمام کرده‌اند، اما در کشور به دلیل کش و قوس و تغییر دولت‌ها مورد غفلت قرار گرفته و یک دهه از وقت کشور تنها صرف سند نوشتن شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: تمام منابع وزارت ارتباطات برای تحقق شبکه ملی ارتباطات که زیرساخت توسعه کشور در ده‌های آینده است بسیج شده و خودم مسئولیت آن را برعهده گرفتم هر هفته سه جلسه منظم در این خصوص برگزار می‌شود.

زارع‌پور اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات یک شبکه پرسرعت، باکیفیت، امن در گسترده جغرافیایی جمهوری اسلامی است که می‌تواند کشور را در بخش‌های مختلف بیمه کند.

وی عنوان کرد: آینده و زندگی بشر به شکل دیجیتال است و این بخش از اهمیت جدی برخوردار است و باید در جای جای کشور محقق شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بر اساس تاییدیه مرکز ملی فضای مجازی که ناظر اجرای پروژه شبکه ملی ارتباطات است، پیشرفت این طرح در دولت به ۶۳ درصد رسیده که هفت کلان پروژه دارد و ۲۰۰ پروژه ذیل آن شکل گرفته است.

زارع‌پور عنوان کرد: کشور نیاز به یک شبکه پرسرعت دارد و هیچ تکنولوژی به جز فیبر نوری نمی‌تواند سرعت‌های بالا را فراهم کند.

وی گفت: یکی از مهمترین پروژه‌ها در دولت سیزدهم، فیبرنوری منازل کسب و کار‌ها است و هدفگذاری شده ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: چهار لایحه در شبکه کشور طی می‌شود که لایه اول دسترسی است، لایه دوم داخل شهر یا لایه تجمیع، لایه سوم شبکه بین استانی و لایه چهارم اینترنت بین‌المللی است.

زارع پور اظهار کرد: در گذشته دروازه‌های اینترنت بین‌الملل توسعه پیدا کرده بود شبکه‌های زیر ساخت توسعه‌ای داشت، اما در ۲ لایه اول که بیشتر مردم با آن درگیر هستند سرمایه‌گذاری خوبی بویژه در حوزه ارتباطات ثابت صورت نگرفته بود.

وی عنوان کرد: هرچقدر در لایه‌های دیگر توسعه گیرد، اما در شبکه داخل شهر اشباع شده بود عملا گویا کاری انجام نشده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: تمرکز در نقطه ضعف کشور در این بخش گذاشته شده است، کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است و نیازمند کار عمرانی سنگینی است.

زارع پور بیان کرد: این کار سخت که در گذشته از آن عبور شده شروع و هدفگذاری شده و تجهیز کارگاه خوبی برای آن شکل گرفته است.

وی گفت: منابع لازم تامین شده با همکاری مجلس، قوانین لازم تصویب و مقررات لازم در کمیسیون تنظیم مقررات لحاظ شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: این کار در ۲۰۰ شهر شروع شده که در یکصد شهر به اتمام رسیده است و امروز در شهرستان ساوه نیز افتتاح شد.

زارع پور اظهار کرد: بسنده به شرکت مخابرات ایران نشده و ۹ اپراتور دیگر به کمک آمده است تا خدمت بهتری صورت گیرد.

وی گفت: در هر استان اپراتور دوم و سوم معرفی شده و یارانه به افرادی داده می‌شود که خانه مردم را متصل کند تا این مار سرعت گیرد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: توجه به این مهم، زیرساخت توسعه کشور، حداقل برای نیم قرن آینده است و فواید زیادی برای مردم دارد.

زارع پور با بیان اینکه، تا ده‌های آینده این زیرساخت در کشور مطرح است، گفت: این طرح یک کار جمعی است وهمه بخش‌ها و مردم باید کمک دهند.

وی بیان کرد: این طرح در کشور‌هایی با گسترده جغرافیایی کشور در ۱۰ سال انجام شده، اما برنامه‌ریزی شده در کشور سه ساله انجام شود که همه باید دست به دست هم دهند و ظرفیت‌ها پای کار آیند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: یک نهضت فیبرکشی در کشور راه‌اندازی شده که امید است طعم شیرین آن نصیب مردم شود و یک داشبوردی هم برای آن راه‌اندازی شده که مردم می‌توانند در لحظه چک کنند تا بدانند این فناوری چه زمان به محله آن‌ها می‌آید و جزو معدود پروژه‌های دولت به این شکل است.

زارع پور گفت: در فاز اول طرح برای شهر‌ها است، اما با توجه به پیشرفت خوب کار در قانون برنامه هفتم توسعه، تبدیل به تکلیف شد که پایان برنامه همه ساختمان‌ها متصل شوند، تا پایان دولت پوشش هدفگذاری شده است، به این معنی که فیبر تا نزدیکی منازل برود و اگر فردی سرویس بخواهد باید ظرف یک ماه ایجاد شود.

وی بیان کرد: امید است یک بار برای همیشه مشکل شبکه و اینترنت در کشور حل شود، زیرا با این فناوری آماده برای نسل پنجم می‌شویم که کار بزرگی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: برای روستا‌ها در گذشته کار بزرگی صورت گرفته بود که حدود ۸۰ درصد متصل شده بود، اما روستا‌های سخت و صعب‌العبور به دولت سیزدهم رسیده است.

زارع پور اظهار کرد: در بسیاری از موارد باید ۶۰ تا ۷۰ کیلومتر فیبر کشیده شود، اما به مردم قول دادیم تا پایان سال تمام روستا‌های بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل شوند که تاکنون بیش از پنج هزار و ۴۰۰ روستای جدید متصل شده که ۱۵۹ روستا در استان مرکزی است.

وی تاکید کرد: سال بعد را باید برای افزایش کیفیت باید قرار داد تا به نسل چهارم دستیابی داشته باشند.

وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات ادامه داد: امروز مرزها به معنی مرزهای فیزیکی نیست، مرز آمریکایی جایی است که پلتفرم‌های آن فعال است و حتی حرکت افکار عمومی و مدیریت جامعه را به دست گرفته‌اند و همه کشورهای پیشرفته به فکر افتاده‌اند که با جبران عقب افتادگی خود پلتفرم راه اندازی کنند در غیر این صورت مستعمره خواهند بود و امروز جای خرسندی است که جوانان ما برای بی نیازی از پلتفرم‌ها و سکوهای خارجی تلاش دارند.

زارع پور عنوان کرد: سال گذشته، ایتا یک و نیم میلیون نفر کاربر داشت در حالیکه امروز روزانه ۱۷ میلیون نفر از این فضا استفاده می‌کنند و حامی تمام قد سکوهای داخلی هستم.

وی در خصوص برخورد با فروشندگان فیلترشکنان، گفت: یک خط قانونی برای برخورد با سود افراد در بحث فیلترشکن و فروشندگان آن نداریم و تا زمانیکه این چنین است نباید جمع آوری این فضا را از وزارت ارتباطات انتظار داشت، نیازمند ابزارهای قانونی هستیم و در برنامه هفتم توسعه، همراهی خوبی مجلس با امور فاقد قانون داشت، اما برای مدیریت فضای مجازی کشور قانون در اختیار نیست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: اگر ۱۰۰ میلیون نفر وارد شبکه اجتماعی داخلی شوند به طور قطع زیرساخت‌ها فراهم می‌شوذ، اما مردم باید توجیه و اقناع شوند و این کار تبیینی و ترویجی در حیطه وظایف وزارت ارتباطات نیست.

زارع‌پور گفت: در لایحه بودجه امسال، در بحث امنیت یک تا ۲ درصد بودجه دستگاه ها برای ایمن‌سازی اختصاص یافته است و از این ظرفیت باید استفاده کرد.

وی اظهار کرد: مشکلات باتری توسط اپراتورها دنبال می‌شود، ۲۰ درصد انتخابات باید به شکل اینترنتی باشد که باید این مسئله باتری خاص در روستاها رفع شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: البته برخی از روستاها در نهضت فیبرشکنی از نعمت فیبرنوری بهره‌مند خواهند شد، برای نقاط گردشگری تکلیف قانونی برای هزینه کرد وجود ندارد و می توان نقاط خاص را معرفی کرد که تدبیر ویژه برای آنها صورت گیرد.

زارع‌پور بیان کرد: برای اقتصاد دیجیتال فصل جدیدی آغاز شده است و در برنامه هفتم توسعه مواد قانونی مناسبی تدوین شده است و برای به رسمیت شناختن دیجیتال و نظام ارزش گذاری نیز اقدامات نوینی آغاز شده است و این مسیر از بورس آغاز شده و سال گذشته اولین شرکت وارد بورس شد.

وی تصریح کرد: دشمن، ایمان و امید مردم را نشانه گرفته است و این امید با کار شبانه‌روزی احیا می‌شود و باید قدردان این فرصت خدمت باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استان مرکزی دیار علم پرور و عالم پرور است که هفت هزار شهید تقدیم کرده، دیار بنیان گذار انقلاب اسلامی و اجاد رهبر معظم انقلاب و دیار امامین انقلاب است.

ولی الله بیاتی نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این نشست گفت: وزیر ارتباطات قبل از رای اعتماد قولی را به مجلس دادند که ظرف مدت ۲ سال، مشکل اینترنت روستا‌های کشور حل شود که این مهم در استان مرکزی محقق شده است.

وی افزود: در شهرستان تفرش که منطقه‌ای کوهستانی است در ابتدای دولت میانگین آنتن دهی آن ۴۵ درصد بود و هم‌اکنون به ۸۳ درصد رسیده است.

بیاتی بیان کرد: بیشتر شهر‌هایی که صعب‌العبور و جاده‌های کوهستانی هستند از اینترنت برخوردار شده که جای تقدیر دارد.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقرر شده ۵۰ روستای باقی مانده استان مرکزی در زمینه اینترنت تا دهه فجر و حداکثر تا پایان سال انجام شود.

بیاتی تصریح کرد: نقاطی وجود دارد که آنتن اینترنت آن‌ها پس از قطع برق دچار مشکل می‌شود روستا قطع می‌شود که به دلیل وجود باطری‌های فرسوده است که نیاز است مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: برخی جاده‌های مواصلاتی استان مرکزی نیز آنتن دهی ندارد که امید است این مشکل در این سفر گره‌گشایی و حل شود.

محمد داستان رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: این استان جزو چهار استان پرشتاب در زمینه شرکت‌های دانش بنیان و از لحاظ تعداد شرکت‌های دانش بنیان در هشتمین جایگاه قرار دارد.

وی افزود: استان مرکزی در حوزه‌ای سی تی دارای شرکت‌های مطرح است و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان آن در حال افزایش است.

داستان بیان کرد: پارک علم و فناوری استان مرکزی در حریم شهر واقع است و آنتن دهی شهری از این منطقه حمایت ندارد و سه سال است که پیگیری شده، اما به نتیجه نرسیده و آمادگی هرگونه همکاری هم وجود دارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: اینترنت باز ویژه شرکت‌های دانش بنیان با کنترل مشخص، از دیگر ضروریات است که انتظار می‌رود مورد توجه جدی قرار گیرد.

امید محترمی مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی گفت: در سطح جاده‌ها و محور‌های مواصلاتی در مرکز کشور قرار داریم و نیاز است پوشش ارتباطی در جاده‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی افزود: ایجاد شبکه ارتباطی دستگاه‌های خدماتی و امدادی یک ضرورت است.

محترمی بیان کرد: توجه به تجهیزات سیار در حوزه حوادث از دیگر ضروریات است، زیرا در برخی مناطق، ارتباطات در اپراتور‌ها قطع می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست شورای اداری استان مرکزی به صورت برخط ارتباطی با شهرستان خمین گرفت و پروژه HFTT این شهرستان آغاز شد.

زارع پور در این ارتباط برخط با فرماندار خمین تاکید کرد: تکمیل این طرح نیازمند همراهی مدیریت شهری است که در صورت تحقق این مهم، پروژه تا دهه فجر امسال قابل بهره‌برداری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (پنجشنبه) علاوه بر حضور در نشست شورای اداری پروژه فیبرنوری و تست سرعت FTTH شهرستان ساوه را افتتاح کرد و آخرین وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرستان تفرش را بررسی کرد.

سفر به شهرستان شازند و بررسی وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات این شهرستان نیز از دیگر برنامه‌های کاری پیش‌بینی شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.