سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بسته تشویقی دولت برای بافت‌های فرسوده

رییس اداره برنامه‌ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین گفت: با توجه به عملیات کند نوسازی در بافت‌های فرسوده دولت بسته‌های تشویقی اعمال کرد.

حاج میرصادقی رییس اداره برنامه‌ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان دربرنامه گفت وگوی ویژه خبری سیمای مرکز قزوین گفت: تسهیلات خود مالکی در حال حاضر به صورت کلی ۳۵۰ بسته تشویقی دولت برای بافت‌های فرسوده میلیون تومان است.

وی افزود: برای واحد‌هایی که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و تا پایان امسال به اتمام می‌رسند، دولت مشوقی داده تا ۵۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

حاج میر صادقی گفت: در بافت‌های فرسوده عملیات نوسازی واحد‌های مسکونی فرسوده به کندی صورت می‌گرفت، به دلیل اینکه ساکنان از اقشار ضعیف جامعه هستند و توان مالی برای بازسازی ملک خود ندارند و سرمایه‌گذاران هم خیلی رغبتی برای ورود به این موضوع نداشتند.

وی افزود: از طرفی هم به دلیل حجم گسترده بافت فرسوده امکان ورود مستقیم دولت هم نیست و اصلا شاید صلاح هم نباشد که دولت بخواهد مستقیم ورود بکند.

حاج میر صادقی افزود: به خاطر حل این مشکل تدوین یک بسته تشویقی که باعث بشود هم مردم رغبت بیشتری بکنند و هم سرمایه‌گذاران و انبوه‌سازان شرایطشان به سمتی برود که توجیه اقتصادی داشته باشد، به سمت سرمایه گذار بروند.

حاج میر صادقی گفت: با این ایده این بسته تشویقی سال گذشته ابلاغ شد و هدف این بسته ایجاد محرک‌هایی هست برای اینکه به این مناطق ورود داده شود تا نوسازی شتاب بیشتری بگیرد.

وی عنوان کرد: دربحث نهضت ملی مسکن هم، سهم استان بازسای نه هزار و ۲۸۵ واحد مسکونی از کل ۴ میلیون واحد مسکونی است.

رییس اداره برنامه‌ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی گفت: این طرح از پارسال شروع شده و برای دو هزار و ۲۰۰ واحد در بافت فرسوده پروانه ساختمانی صادر شده است.

وی گفت: در سال‌های گذشته تسهیلات بانکی که برای بافت فرسوده اختصاص پیدا می‌کرد صرفا تسهیلات تبصره ۱۸ بود که محدودیت اعتباری داشت و همه را پوشش نمی‌داد، ولی امسال برای اولین بار در بحث نوسازی بافت‌های فرسوده بخشی از تسهیلاتی که بابت نهضت ملی مسکن اختصاص داده میشود تحت عنوان وام‌های خود مالکی، به فرسوده بافت اختصاص پیدا کرده است.

حاجی میر صادقی افزود: کسانی که نمی‌توانند از آن تسهیلات استفاده کنند و به دلیل محدودیت امکانات قابل واگذاری به همه نیست، بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و در قالب طرح نهضت ملی استفاده از تسهیلات خود مالکی بتوانند واحدشان را بازسازی بکنند.

وی عنوان کرد: در خصوص بحث ارزش افزوده هم، چون یک سری امتیازاتی قایل شده مثلا بابت تراکم تشویقی تسهیل در ضوابط مربوط به پارکینگ در بعضی موارد کاربری تجاری در همکف به صورت محدود می‌توانند اجرا کنند و جزییات بخشنامه خیلی مفصل است، در بعضی واحد‌ها مثلا درب اضافه می‌توانند پیش‌بینی بکنند که بیشتر از یک در باشد که بتوانند پارکینگ بیشتری تامین بکنند، تراکم و بالکن حساب نمیشود.

حاجی میر سادقی گفت: در شهر قزوین متاسفانه ۸۰ درصد بافت فرسوده با بافت تاریخ منطبق شده، درسته یعنی ۸۰ درصد بافت فرسوده عملا نمی‌توانند از این بسته استفاده بکنند و این بسته خیلی محدود قابل اجراست. این مسئله را ما انعکاس دادیم.

وی عنوان کرد: خیلی شهر‌ها مثل اصفهان تبریز، مشهد، اردکان و نایین این مشکل را دارند، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری درسال گذشته طبق مصوبه ستاد ملی بازآفرینی که به ریاست رییس‌جمهور تشکیل شد موظف شده که یک بسته تشویقی مخصوص بافت تاریخی تدوین بکند و با توجه به مشکلات و پیچیدگی‌های که وجود دارد هنوز این بسته تدوین نشده و هنوز به مرحله نهایی که مصوبه شده نرسیده است.

حاجی میرصادقی گفت: در قزوین حدود ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم و با شهر‌های دیگر استان اگر جمع بکنیم حدودا ۱۲۰۰ هکتار در کل استان ما بافت فرسوده داریم که مجموع بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی هست.

وی گفت: ما ۲۸ شهر در استان داریم که از این تعداد تا الان در ۱۳ شهر مطالعات بافت فرسوده داشتند و بافت‌های فرسوده شناسایی شده و در ۱۵ شهر باقی مانده هنوز مطالعات صورت نگرفته است.

حاجی میرصادقی افزود: دفاتر تسهیلگری از شرکت بازآفرینی مجوز می‌گیرند بابت تاسیس دفتر و الان در قزوین یک عدد بیشتر نداریم، در شهر‌های دیگر هم هنوز راه‌اندازی نشده و یکی از وظایف این دفاتر اطلاع رسانی و مثلا یک موردی که الان در مرحله دباغان قزوین، جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شده که همه این‌ها کار جالبی است.

رییس اداره برنامه‌ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی گفت: یک منطقه با اهالی وارد مذاکره شدند که باید ما به عنوان تسهیلگر به شما کمک کنیم خانه هایتان را بکوبیم تجمیع کنیم یک مجتمع ۲۰-۳۰ بسازیم به شما بعدا واگذار کنیم.

وی عنوان کرد: ساختمان‌هایی که درمناطق بافت تاریخی بازسازی می‌شوند، این‌ها ضوابطی در خصوص نماد‌های در واقع در موقعیت پروانه این‌ها را کنترل می‌کند هم نظام مهندسی، هم شهرداری و هم در زمان صدور پروانه این محدودیت‌ها چک می‌شوند.

حاجی میر صادقی گفت: ما باید محلات را طوری احیا بکنیم که رغبت و ذوق و شوق وجود داشته باشد که مردم در همین منطقه بمانند یا کسانی که به هر دلیلی رفتند دوباره برگردند، هدف بازآفرینی همین است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.