سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توجه به مشترکات و تشابهات دینی، راهکار تقویت ارتباط با دیگر ملت‌هاست

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم توجه به مشترکات و تشابهات دینی و فرهنگی را در تقویت ارتباط با دیگر ملت‌ها راهگشا دانست و گفت: باید از ظرفیت‌هایی که در دنیای معاصر وجود دارد حداکثر استفاده را ببریم.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار سفر جدید ایران در واتیکان با تأکید بر لزوم شناسایی و توجه به تمامی ظرفیت‌های تبلیغی و فرهنگی کشور‌های مقصد سفیران، تصریح کرد: تلاش کنید تا ظرفیت‌های مختلف را به صورت کامل شناسایی کنید. چرا که ممکن است گاهی اوقات انسان تمرکز خود را روی چند عنوان بگذارد و از عناوین دیگر غافل بماند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت استفاده از فرصت‌ها، تأکید کرد: باید از ظرفیت‌هایی که در دنیای معاصر وجود دارد حداکثر استفاده را ببریم. به خصوص زمانی که این ظرفیت‌ها شکل رسمی و قانونی داشته باشد؛ چرا که تلاش‌های فردی اگرچه ممکن است در یک برهه‌ای پیشرفتی هم داشته باشند، اما همیشه در معرض آسیب هستند، زیرا از جایگاه و حمایت قانونی برخوردار نیست.

او ادامه داد: باید مدتی را به مطالعه کشور میزبان بپردازید تا ظرفیت‌ها و نحوه استفاده از آن‌ها در عرصه‌های مختلف را به خوبی بشناسید تا در مأموریت‌ها و انتظاراتی که از شما می‌رود، کاملا بدانید باید چه اقداماتی را انجام دهید.

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش قالب‌های ارائه محتوا در پذیرش مطالب توسط مخاطب، ابراز داشت: متأسفانه علی رغم اینکه زیباترین محتوا‌ها را در اختیار داریم؛ اما در مقام ارائه این محتوا، کمتر در قالب‌هایی که در دنیا مورد قبول آحاد جامعه نخبگانی است، محتوای خود را عرضه می‌کنیم.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اگر این محتوای فاخر ما که الهام گرفته از وحی، فطرت و کلمات اهل بیت (ع) را بهتر تبیین کنیم، مطابق فرمایش امام رضا (ع) که فرمودند "اگر مردم زیبایی و ظرافت کلام اهل بیت را متوجه شوند، قطعا از ایشان پیروی می‌کنند"، قطعا این اتفاق خواهد افتاد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت یادگیری زبان کشور مقصد، ادامه داد: ما باید با خود مردم ارتباط برقرار کنیم و حتی‌المقدور بدون استفاده از زبان واسطه محتوای مناسب را به مخاطب منتقل کنیم؛ چون وقتی واسطه در کار نباشد، احساس گوینده به خوبی به مخاطب منتقل می‌شود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معرفی چهره واقعی دین اسلام را سبب جذب پیروان دیگر ادیان به دین اسلام عنوان کرد و گفت: هر چه می‌توانیم باید در معرفی دین اسلام در مقابل تبلیغات تخریبی دشمن از اسلام هراسی گرفته تا شیعه هراسی و ایران هراسی، تلاش کنیم؛ چرا که دشمنان بیکار ننشسته‌اند و چهره خشن و زشتی را از اسلام و ایران و ایرانی برای دنیای غرب به نمایش گذاشته‌اند.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: اگر بتوانید چهره‌های تأثیرگذار در آن کشور را شناسایی کنید و در مراسم و همایش‌هایی که در داخل کشور برگزار می‌شوند و وجهه بین المللی دارند از آن‌ها دعوت کنید و حقایق را به آن‌ها منتقل نمایید، وقتی به کشور خود بازمی‌گردند، می‌توانند سفیران و پیام رسانان ما باشند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: اگر ما هیچ کاری نکنیم به جز آنکه اسلام، قرآن، شیعه و اهل بیت (ع) را آن گونه که هست معرفی کنیم تا فضا و ارتباطات بهبود یابد، بسیاری از آن‌ها با اسلام و مکتب اهل بیت (ع) آشنا می‌شوند.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: ما باید جایگاه مطالبه گری داشته باشیم. یعنی در یک کنفرانس، سمینار یا همایشی به صورت علمی و مبنایی، حقوق بشر اسلامی را تبیین کنیم.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه خطاب به حجت الاسلام و المسلمین مختاری تصریح کرد: رسما با مجموعه‌های حوزوی ارتباط برقرار کنید و مسائل مربوط به وضعیت دنیای مسیحیت، واتیکان و دنیای غرب را به اطلاع آنان برسانید.

او تأکید کرد: خود را در کار‌های اداری سفارتخانه محصور نکنید. با مراکز علمی دانشگاهی ارتباط برقرار نمایید و فعالیت‌های خود را در روابط دیپلماتیک خلاصه نکنید.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان ضمن آرزوی موفقیت سفیر جدید ایران در واتیکان گفت: إن‌شاءالله با موفقیت بروید و به سلامت کار را آغاز کنید و به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران ایفای نقش نمایید.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری ضن ارائه گزارشی از حوزه مأموریت، وضعیت کشور ایتالیا و واتیکان، از آیت الله حسینی بوشهری برای سفر به واتیکان دعوت کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.