فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام اظهار کرد: تصویب همه یا تعدادی از این روستاها بعد از بررسی میدانی و ارزیابی توسط کارشناسان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام میشود.
وی افزود: استان ایلام در حال حاضر تعداد ۶ روستای "حیدرآباد" بخش سیوان از توابع ایلام، روستای "پشت قلعه آبدانان"، "کُلم" بدره، "زنجیره علیا و سنگ سفید" چرداول و "سراب کَلان" سیروان به عنوان روستای هدف گردشگری دارد که در دولت سیزدهم اعتباری بالغ بر ۲۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال جهت عمران، آبادی و توسعه زیرساختهای این روستاها هزینه شده است.
شریفی یادآور شد: با افزایش تعداد روستاهای هدف گردشگری استان، هفت روستای دیگر بر اساس شاخصهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معرفی و در سامانه بارگزاری شده است که منتظر نتیجه بررسی تایید این روستاها هستیم.
وی ادامه داد: روستاهای خوران ایوان، بیشه دراز دهلران، بان سَرو چوار و چهار روستای زید، شیخ مکان، هاشم آباد و اَرمو در شهرستان دره شهر جهت تبدیل به روستاهای هدف گردشگری در سامانه وزارتخانه ثبت شده اند.
شریفی در مورد مزایای تبدیل روستاها به هدف گردشگری توضیح داد: امکان جذب اعتبار برای توسعه و عمران این روستاها وجود دارد و بر اساس اِلمانهای گردشگری، تاریخی، مذهبی یا طبیعی خاص آن روستا طرحهای هادی با نظارت کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اجرا میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام اضافه کرد: روستاهای هدف گردشگری استان ایلام علاوه بر منظر کشاورزی، از لحاظ جاذبههای طبیعی و تاریخی هم پتانسیل جذب گردشگران را دارند.
وی بیان کرد: طی سالهای اخیر در کنار روستاهای هدف گردشگری، توریسم روستایی در استان نیز به طور چشمگیری در حال رشد است و با توجه به وجود این گونه ظرفیتهای جذب مسافر برای روستاها، برنامههایی با رویکرد توسعه گردشگری کشاورزی و روستایی مد نظر قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام گفت: نقطه قوت روستاهای استان نزدیکی به جاذبههای شاخص تاریخی، طبیعی و مذهبی، علاقمندی جوامع محلی جهت مشارکت در طرحهای گردشگری است و عمده ضعف نیز عدم آشنایی جوامع محلی از رویدادها و فعالیتهای گردشگری روستایی است.
شریفی با بیان اینکه بافت روستاهای استان کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی است، اظهار کرد: گردشگران با اقامت در روستاها از خوراکیهای محلی و سنتی خاص استان پذیرایی میشوند که برای توسعه و رونق گردشگری روستایی باید جوامع محلی این مناطق آموزشهای لازم در حوزه توریسم روستایی را فرا گیرند.