در نشست شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که امروز به ریاست نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت برگزار شد حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب با اشاره به آمار زائرانی که در حد فاصل ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر امسال عازم عتبات شدند، بر لزوم زمینه سازی افزایش سهم زائران اعزامی به عتاب مقدسه در قالب کاروانهای حج و زیارت تاکید کرد.
وی از مسئولان این حوزه خواست تا دست اندرکاران استانی حج و زیارت تلاش بیشتری نمایند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: با توجه به امکان ارزی فراهم شده در این بخش که با همکاری دولت محترم بوده است میتوان با مدیریت و هدایت مناسب علاوه بر افزایش جذب زائر، زمینه رضایتمندی بیشتر را فراهم کرد.
در ادامه این نشست، آقای غلامرضا رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت از سفر خود و اعضای کمیته مسکن در روزهای آینده به عربستان خبر داد.
وی گفت: در این سفر درباره برخی مسائل مقدماتی در حوزههای حج و عمره با مسئولان کشور میزبان رایزنی و تلاش خواهد شد که نکات مورد نظر جمهوری اسلامی ایران تحقق یابد و ان شاءالله سفرهای عمره با قوت آغاز شود.
رضایی مهمترین موضوعات در حوزههای حج و عمره در داخل را ارز و قیمت آن، نحوه انتقال و پرواز عنوان کرد و اهمیت همراهی نهادها و سازمانهای مسئول در این بخشها با سازمان حج و زیارت را برای از سرگیری سریعترسفرهای عمره خاطرنشان کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیات نیز تاکید کرد: راه اندازی عمره انجام میشود و هماهنگی بین مسئولان ذی ربط برای تصمیم گیری و اطلاع رسانی در این خصوص ضرورت دارد. فراهم نشدن مقدمات کار توسط برخی از سازمانها و ارگانهای مرتبط موجب تغییر در زمانبندیهای پیش بینی شده برای فراخوان نام نویسی و اعزام زائران شده است.
در پایان این جلسه، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با استناد به آمار درباره سرانه عوامل آشپزخانههای مرکزی در مدینه منوره و مکه مکرمه در حجهای گذشته گزارش داد و آسیبها و تاثیر آن بر عملیات حج و راهکارهای پیشنهادی را برشمرد.
وی افزود: با توجه به استفاده از روشهای نو برای آماده کردن و سرو غذا و امکاناتی که در برخی هتلها برای ارائه خدمات تغذیه به زائران وجود دارد میتوان برای کاهش نیروها از بازنگری ظرفیتهای مختلف بهره برد.
سرپرست حجاج ایرانی نیز با اشاره به بازدیدهای خود و رئیس سازمان حج و زیارت از هتلهای مکه و مدینه و اظهار نظرهای زائران درباره کمیت و کیفیت غذا در حج گذشته بر لزوم توجه به نظرخواهی و خواسته زائران تاکید کرد.
وی افزود: علاوه بربیشتر شدن تنوع غذایی، باید با مطالعه و کار کارشناسی امکان برون سپاری برخی کارها به افراد مورد اعتماد مدنظر قرار گیرد و در مسیری حرکت شود که رضایتمندی زائر در حج آینده افزایش یابد.
حسینی رئیس سازمان حج و زیارت هم واگذاری بخشهای مختلف امور اجرایی حج را در راستای مردمی سازی دانست و گفت: سازمان حج در این مسیر حرکت کرده و با کارشناسی مواردی را که امکان دارد انجام داده و میدهد، ولی در عین حال در بخشهایی مانند مسایل مالی و ... امکان واگذاری وجود ندارد.
بر پایه این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ابتدای این جلسه با بیان اینکه اولین غزوه مسلمانان جنگ بدر و اولین هجوم فلسطینیان به اشغالگران عملیات طوفان الاقصی بوده است، اظهار کرد: آن زمان هم مسلمانان در سختی و تنگنا بودند و امروز هم حماس و صاحبان اصلی سرزمین فلسطین در سختی و تنگنا قرار دارند. آن روز خداوند، پیامبر و یاران آن حضرت را یاری کرد و امروز هم خداوند حماس و مستضعفین را در برابر مستکبرین یاری کرده و به پیروزی خواهد رساند.
وی با اشاره به آیات سوره آل عمران گفت: حکمت خداوند اقتضاء میکند پیروزی را به کسانی ارزانی کند که به آموزههای دینی و انسانی معتقد هستند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با محکوم کردن همراهی خاخامهای یهودی در سرزمینهای اشغالی برای دادن مجوز حمله به بیمارستانها به نتانیاهو، آن را به دور از آموزههای موسی کلیم الله دانست.
وی گفت: با استناد به کدامیک از آموزههای حضرت موسی (ع) اجازه میدهند که بمبهای عظیم را بر سر مردم مظلوم غزه بریزند و کودکان بی دفاع را قطعه قطعه کنند. حتی پزشکانی که سوگند یاد کردند در خدمت انسانیت باشند به نتانیاهو اجازه دادند که به بیمارستانها حمله کند. در این قرن هیتلر دوران نتانیاهوست و رژیم ستمگر اسرائیل در خونریزی و سفاکی از همه سبقت گرفته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه بر اساس آموزههای پیامبران الهی کسی حق ندارد سرزمین دیگری را غصب کند، تصریح کرد: صهیونیستها که فلسطین را غصب و به ناحق فلسطینیان را میکشند حیات ننگین خود را با کشتار انسانهای بیگناه ادامه داده اند.