سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۵ تن سنجد در آذربایجان‌غربی برداشت شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به آغاز برداشت سنجد از ۱۷ هکتار باغ در استان گفت: پیش بینی می‌شود امسال ۳۵ تن سنجد از باغ‌های استان تولید و روانه بازار مصرف شود.

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد و عملکرد تولید این میوه در هر هکتار دو تن است.

دیانتی، با بیان اینکه میوه سنجد در چهار نوع عنابی، پاییزی، سفید و سیاه در استان کشت می‌شود، افزود: تولید این میوه به جهت کم‌آب‌بر بودن مورد حمایت سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد.

وی گفت: سنجد به طور عمده در کنار نهر‌ها و به صورت پراکنده در باغ‌ها کاشته می‌شود و در مواقعی به عنوان بادشکن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیانتی افزود: این محصول به جهت خواص دارویی متعددی که دارد، مورد توجه کشاورزان و صنایع دارویی قرار گرفته و تقاضا برای احداث باغ‌های سنجد رو به افزایش است.

وی تصریح کرد: میوه سنجد هم به صورت غذایی و هم به صورت دارویی استفاده می‌شود که این میوه دارای انواع پروتئین ها، اسید‌های آمینه، چربی‌ها و قند‌ها مثل فروکتوز و دارای خواص دارویی بسیاری بوده و پاک کننده معده و روده به شمار می‌رود.

دیانتی، با بیان اینکه این میوه همچنین صفرا را کنترل کرده و برای درمان اسهال خونی مفید است، گفت: دیگر ویژگی این میوه دارویی کاهش درد استخوان و آرتروز است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: استفاده از اسانس گل سنجد که به تازگی خیلی رایج شده است، اثرات آرام بخش، ضددرد، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضدعفونی داشته و در درمان و پیشگیری سرطان و بیماری ام اس نیز بسیار مؤثر است.

دیانتی افزود: از چوب درخت سنجد در صنایع چوب اعم از صنایع خاتم سازی، تهیه روکش‌های نقش دار و حتی تهیه عصا و چوب دستی و مجسمه‌های چوبی استفاده می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.