سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأثیر حملات رژیم صهیونیستی بر ورزش و فوتبال فلسطین

یک رسانه معتبر جهان عرب، تأثیر حملات رژیم اشغالگر قدس بر ورزش فلسطین را بررسی کرد.

سایت شبکه خبری «الجزیره» اخیراً در گزارشی، به تأثیر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم غزه بر فوتبال و تیم ملی فلسطین پرداخت.

در بخشی از این گزارش آمده است:

فدراسیون فوتبال فلسطین در سال ۱۹۲۸ تأسیس شد، اما بعد‌ها به فدراسیون فوتبال اسرائیل تغییر نام داد. سال ۱۹۹۸ بود که فدراسیون فوتبال فلسطین مجدداً متولد شد و به عضویت فیفا درآمد؛ نیم قرن بعد از روز نکبت (روز تأسیس رژیم صهیونیستی) که هزاران فلسطینی کشته و ۷۵۰ هزار فلسطینی برای تأسیس کشور اسرائیل، از خانه‌های خود رانده شده‌اند.

فوتبال فلسطین از تحولات انتفاضه دوم (سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵) جان سالم به در برد و پس از آن، اسرائیل پنج جنگ دیگر بر نوار غزه تحمیل کرد. تیم ملی فلسطین هم در سه دوره به‌صورت مستقیم راهی جام ملت‌های آسیا شد.

محمد بلح، بازیکن ۳۰ ساله فوتبال فلسطین بود که شش سال پیش، غزه را به مقصد اردن ترک کرد تا به فوتبال حرفه‌ای خود ادامه دهد. وی از آن پس در تیم‌هایی از اردن، عمان و مصر به میدان رفت و برای پیدا کردن زمان بازی بیشتر، تابستان تصمیم به بازگشت به غزه گرفت. خانه بلح در حملات هوایی اسرائیل تخریب شد.

بلح همان روز‌ها در صفحه شخصی خود نوشت: «شاید تا چند ساعت دیگر به‌خاطر قطع برق، ارتباط ما با دنیا قطع شود. اسرائیلی‌ها شرکت مخابرات و اینترنت، شرکت برق و ژنراتور‌های برق را بمباران کردند. بقیه ژنراتور‌ها ذخیره دیزلی ندارند و ما به دور از چشم جهانیان و دوستان می‌میریم»!

خلیل جادالله، تحلیلگر و گزارشگر فوتبال فلسطینی درباره تأثیر حملات به غزه بر فوتبال فلسطین به «الجزیره» گفت: به دلیل تعداد بالای کشته‌ها، تشخیص دقیق تعداد آن‌ها دشوار است. تیم ملی و فوتبال فلسطین قطعاً تحت تأثیر جنگ غزه قرار خواهد گرفت. بازیکنانی در این جنگ کشته شدند که شاید به تیم ملی دعوت می‌شدند. ورزشگاه یرموک در غزه نابود شده است. نداشتن زمین خانگی مقابل تیمی، چون استرالیا، تأثیر زیادی روی ترکیب فلسطین خواهد داشت.

در میان اهالی ورزش که کشته شدن آن‌ها در غزه تأیید شده، می‌توان به بسیم النباهینِ ۲۷ ساله اشاره کرد که بازیکن تیم بسکتبال البریج بود. همچنین می‌توان به رشید دابور، بازیکن ۲۸ ساله تیم فوتبال الاهلی بیت حانون و احمد عواد، بازیکن ۲۱ ساله تیم ملی کوتاه‌قامتان فلسطین اشاره کرد. در حالی که تیم ملی فوتبال فلسطین آماده دیدار‌های مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ می‌شود، فوتبالیست‌ها هدف خوشه‌های خشونت اسرائیل هستند.

یک بازیکن تیم ملی فلسطین که نمی‌خواست نامش فاش شود، به الجزیره گفت: پزشک تیم ما تلاش کرد از روستای خود به رام‌الله سفر کند، اما به‌خاطر حمله شهرک‌نشینان مجبور به بازگشت شد. آن‌ها یک تخته سنگ بزرگ پرتاب کردند که باعث شد شیشه جلوی ماشین او بشکند. پزشک تیم خوش‌شانس بود که زنده ماند.

تیم ملی فوتبال فلسطین چندی پیش به‌خاطر جنگ غزه، از شرکت در تورنمنتی که به میزبانی مالزی برگزار می‌شد، انصراف داد. دبیرکل فدراسیون فوتبال فلسطین در این باره گفت که به‌خاطر اتفاقات و شرایطی که در مناطق فلسطینی در جریان است، بازیکنان تیم ملی نمی‌توانند سفر کنند.

ملی‌پوشان فوتبال فلسطین با ۲۰ بازیکن زیر نظر مکرم ذبوب، آماده شرکت در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ می‌شوند. فلسطین که در کشور خودش در یک بازی انتخابی جام جهانی هم نباخته، مجبور است در کویت از استرالیا میزبانی کند. تیم ملی فلسطین بالاجبار کمتر روی بازیکنان غزه حساب می‌کند و پس از عبدالله شقفا که برای مسابقات جام کشور‌های عربی در دسامبر ۲۰۲۱ در این تیم حضور داشت، یک بازیکن اهل غزه هم به اردوی تیم ملی دعوت نشده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.