مهدی حسنی گفت: از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه امسال، بیش از ۶۳ هزار بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شد که طی آن برای ۷ هزار و ۴۶۸ واحد صنفی پرونده تخلف تشکیل و برای صدور حکم به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
او با بیان اینکه ارزش ریالی پروندههای ذکر شده بیش از ۶ هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال است، افزود: بر اساس این آمار، تخلف عدم درج قیمت و نصب نرخنامه با ۳ هزار و ۷۵۴ پرونده بیشترین تخلف واحدهای صنفی از نظر تعداد پرونده و تخلف احتکار با ۴۹ پرونده به ارزش ریالی بیش از ۵ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال از نظر ارزش ریالی پروندهها در رتبه اول تخلفات صنفی قرار گرفته است.
به گفته حسنی، عرضه خارج از شبکه با ارزش ریالی بیش از ۵۶۷ میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال بعد از احتکار در رتبه دوم تخلفات صنفی از نظر ارزش ریالی و گرانفروشی با یک هزار و ۵۷۸ پرونده به ارزش بیش از ۸۹ میلیارد و ۲۷۷ میلیون ریال، دومین تخلف پرتکرار واحدهای صنفی از نظر تعداد تخلف و سومین از نظر ارزش ریالی است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان ادارهکل صمت فارس ادامه داد: بر اساس این آمار، کم فروشی، تقلب، اخفاء و امتناع از عرضه کالا، عدم اعلام موجودی، عدم صورتحساب و عدم رعایت دستورالعمل بهداشتی از دیگر تخلفات پرتکرار واحدهای صنفی استان در ۷ ماهه اول امسال بوده است.
او بیان کرد: صنوف منسوجات، پوشاک، کیف و کفش با یک هزار و ۲۷۰ پرونده تخلف، عرضه کنندگان لوازم یدکی با ۳۶۷ پرونده، میوه و تره بار با ۳۳۵ پرونده، عرضه کنندگان لوازم خانگی و کالای برقی با ۳۱۱ پرونده، مشاورین املاک با ۲۷۸ پرونده، کافه و رستوران با ۲۴۱ پرونده و فروشندگان موبایل و قطعات آن با ۱۵۵ پرونده بیشترین تخلفات صنفی را به خود اختصاص دادهاند.
معاون بازرسی اداره کل صمت فارس از مردم خواست، در صورت مشاهده هر گونه تخلف اقتصادی، موارد را از طریق تلفن ۱۲۴ سامانه ستاد خبری سازمان صمت و شماره تلفن ۰۷۱۳۲۳۴۰۰۰۰ ستاد خبری اتاق اصناف فارس اطلاع دهند تا بازرسان در اسرع وقت آن را مورد بررسی قرار دهند.