خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در پانزدهمین همایش و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشینآلات با بیان اینکه قیر هماکنون جزو گرانترین مصالح پروژههای عمرانی است گفت: هر سال تخصیص قیر به سختی و با صرف مدت زمانی طولانی و در پایان سال انجام میشود. به دلیل این روند نامناسب، همواره تولیدکنندگان قیر در انجام پروژههای عمرانی کمک حال شرکت ساخت بودند و قیر را به موقع تحویل داده اند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: از تیرماه تاکنون، بخش خصوصی حدود ۵۰ میلیون تن قیر در اختیار شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل قرار داده است و این اقدام سبب شده تا پروژههای عمرانی رونق داشته باشند.
خادمی توضیح داد: قیمت قیر هم اکنون ۵ برابر قیمت بنزین است. بنابراین قیر ارزشمند است و باید در نحوه مصرف و انتخاب نوع قیر توجه لازم انجام شود. متاسفانه مجریان پروژهها عمدتا به این مورد توجه نمیکنند که ضرورت دارد در این مورد دقت بیشتری شود.
وی تصریح کرد: نظارت بر انجام عملیات آسفالت، نظارت بر روند مصرف قیر باید تقویت شود و باید آزمونها در این مورد ارتقا یابد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: نیازمند آن هستیم تا از مهندسان ناظر پروژههای عمرانی آزمونی گرفته شود و آن آزمون متناظر با نوع کار در محل باشد. بنابراین پیشنهاد میشود تا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی این مهم را در برنامه قرار بدهد.
خادمی با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در کشور، فرسودگی ماشینآلات راهسازی است که هزینه راهسازی را افزایش داده است گفت: این امر کیفیت اجرای پروژهها را با مشکل مواجه کرده بنابراین لازم است تا نوسازی ماشینآلات راهسازی در برنامه قرار گیرد.
به گفته این مقام مسئول، عمر روسازی راههای کشور عمر پایینی است. انتظار داریم تا با روسازی راهها حداقل بتوان ۱۰ سال از آن بهرهبرداری کرد.
وی برتوجه به کیفیت تاکید کرد و گفت: توجه به کیفیت یکی از ضرورتهای ملی کشور است و یکی از عواملی است که از خسارتهای عمده جلوگیری میکند. بنابراین باید نسبت به این مهم اهتمام بیشتری انجام شود.