سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هفت استان کشور در معرض وقوع سیل هستند

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره احتمال وقوع سیل در ۷ استان کشور هشدار داد.

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اهمیت بالای لایروبی رودخانه‌ها گفت: ایران حدود ۱۴۴ هزار و ۶۲۰ کیلومتر رودخانه دارد که حدود ۴ هزار و ۸۲۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کنند. باید تمام این رودخانه‌ها لایروبی شوند تا مانع جمع شدن آب و سیلاب‌ها نشوند.

وی افزود: در رودخانه‌هایی که عموما دارای شیب بالای ۲۰ درصد هستند، سیل بند‌ها نقش مهمی دارند و اگر این سیل بند‌ها نباشند گل و لای سیلاب‌ها وارد سد‌ها می‌شوند و حجمی از ظرفیت سد را به خود اختصاص می‌دهد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، «برید بندی» و اصلاح مسیر رودخانه‌ها را یکی از موانع ورود گل و لای به رودخانه‌ها دانست و تأکید کرد: با اصلاح مسیر رودخانه‌ها می‌توان مانع ورود گل و لای و شن و ماسه به رودخانه‌ها شد. در برخی از کشور‌ها این سیاست به گونه‌ای دنبال می‌شود که در برخی ماه‌های سال به شرکت‌هایی اجازه می‌دهند که شن و ماسه رودخانه‌ها را به جایی دیگر منتقل کنند.

نامی با بیان اینکه ۵۹ درصد از کشور ما را سنگ و ۴۱درصد دیگر را خاک تشکیل می‌دهد، گفت: برای جایگزینی یک سانتی متر خاک، به ۸۰۰ سال زمان نیاز داریم. در برخی کشور‌ها خاک مهمتر از شن و ماسه است.

وی در ادامه، خواستار توجه ویژه به لایروبی رودخانه‌های کشور شد و عنوان کرد: وزیر کشور از استانداران خواسته تا تجهیزات مهندسی سنگین استان‌ها اقدام به لایروبی رودخانه‌ها کنند. ما باید فکری برای آب‌های خروجی استان گلستان کنیم چرا که می‌توان شاهد بحرانی مانند سال ۱۳۹۸ در آن استان بود.

نامی اضافه کرد: خوشبختانه بودجه‌ای برای استان گلستان در نظر گرفته شده و تاکنون ۱۲۰ کیلومتر از رودخانه‌های این استان لایروبی شده و این تلاش همچنان ادامه دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به یکی از چالش‌های پیش روی کشور در بحران‌های سیل‌زا اشاره و خاطرنشان کرد: حدود ۶۴۸ سازه تقاطعی در استان‌های کشور وجود دارد که در آنجا رودخانه‌ها با جاده‌ها برخورد می‌کنند. برخی از آن‌ها دارای ارتفاع کم هستند و اگر چندمیلی متر بارش بیشتر از حد معمول باشد، تقاطع موجود ارتفاع پل‌ها و دهانه‌ها امکان عبور این میزان دبی از ورودی را ندارد و ما در این نقاط با مشکلات جدی روبرو هستیم.

وی گفت: در واقع استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، گلستان، مازندران، گیلان، خراسان شمالی، چهارمحال بختیاری و بخش‌هایی از جنوب کرمان و کردستان همیشه در معرض وقوع سیلاب‌ها هستند و باید توجه جدی داشته باشند.

برچسب ها: سیل ، مدیریت بحران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۳ آبان ۱۴۰۲
چطور بودجه دولت ایران برای آسفالت دارد. ولی برای اینکه کارگربازنشسته از فقر خارج شودندارد. شماها معتادان وافرادبی خانمان را در جاهایی تنگ نگه میداریدغافل از اینکه آن مکان ها به قدرت خدا آتش خواهند گرفت .برای مسکن ملی پول ندارم . سریع خانه های 10متری بایددولت ایران بسازد. سریع وزیرکارایران آقای صولت مرتضوی دزد.حقوق کارگربازنشسته را به اندازه تورم که بانک مرکزی به دروغ گفته 46درصدبایدبه حقوق کارگربازنشسته دولت ایران اضافه کند.لعنت برقوم ظالم ودزد
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۰ آبان ۱۴۰۲
پس کمک های ایران اگر به سمت غزه نرفته تا حالا نصف شو برگردونن چونکه نزدیک بارندگی سیل و زلزله ۷ استان کشور در معرض خطر هست
ناشناس
۰۶:۵۵ ۱۰ آبان ۱۴۰۲
شما مثل اینکه برعکس پیش بینی می کنید ؟؟؟؟!!!متاسفانه تاکنون بارانی نیامده
باید فکر اساسی برای باروری ابرها کرد چون ابر میاد ولی بارون نه
ناشناس
۰۶:۳۸ ۱۰ آبان ۱۴۰۲
40 سال از عمرم گذشت و حداقل تا جایی که یادمه حدود ۳۰ سالش رو مدیران کشور وقتی بارون میاد تازه به فکر مهار اون هستند ، تمام طول سال رو از دست می‌دهید بعد تازه زمستان به فکر مدیریت میفتید
به جای تمرکز روی نوع و کیفیت صبحانه سر کار یخورده به فکر این روزها میبودید الان به چه کنم نمیفتادید
محسن
۱۸:۳۸ ۰۹ آبان ۱۴۰۲
یارانه ومستمریهاراافزایش بدهیدوقوع سیلاب یعنی ویرانی وکنار آن نیازبه نقدینگی.پول داردبی ارزش می‌گردد.ازمستمری کمیته امدادگرفته،تابهزیستی وحتی حقوق اورژانس موقع حادثه.تبعات راببینیدلطفا.
ناشناس
۱۸:۱۹ ۰۹ آبان ۱۴۰۲
تهران چرا بارون نمیاد
ناشناس
۲۳:۳۲ ۰۹ آبان ۱۴۰۲
خدا باهامون قهره