عماد هلالات، کارشناس مسائل غرب آسیا در برنامه زنده درباره تحولات غزه گفت: وضعیت میدانی و همچنین موضوع آزادسازی اسرای دو طرف هریک مکمل یکدیگر محسوب میشوند. در حال حاضر، مدیریت در درون رژیم توسط صهیونیستها صورت نمیگیرد و تقریبا از همان روز دوم و سوم مدیریت فضا در تمام ساحتهای سیاسی، نظامی، دیپلماتیک و ... در دستان آمریکاست. از همین رو نیز پرونده اسرا و پرونده عملیات میدانی کاملا یک امر برنامه ریزی شده است و نباید اینها را جدا از هم تحلیل کرد.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی به دنبال یک دستاورد است، زیرا بعد از عملیات طوفان الاقصی این هیمنه که تقریبا طی چندین دهه برای خود ایجاد کرده بود فروریخت و برای بازگشت آن میخواهد شاکله حداقلی را حفظ کند؛ صحبتهای نتانیاهو نیز رسما این مسئله را مطرح کرد که برقراری آتش بس به معنی شکست در برابر حماس است و این یعنی هیچ دستاوردی از نظر رسانهای، نظامی و دیپلماتیک تا امروز نداشته است.
هلالات افزود: هر عرصهای را که بررسی کنیم متوجه شکست رژیم صهیونیستی میشویم، اما چون در حال حاضر مدیریت صحنه در دستان آمریکاست در صدد است تا مجددا شخصیت خود را باز سازی کند؛ از همین رو نیز نتانیاهو از همان روز اول این را مطرح کرد که میتواند برای مدت زمان زیادی این نبرد را ادامه دهد؛ زیرا این جنگ موجودیت این رژیم را خدشه دار کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: جو بایدن و هریس خطاب به ایران گفتند «dont» درحالی که اگر قرار است این کلمه در غرب آسیا اجرایی شود باید آتش بس را در غزه بپذیرید وگرنه این کلمه به «do» تغییر خواهد کرد. دولت جدیدی که در آمریکا بر سر کار آمد به دنبال این بود که بدون حل و فصل مسائل ژئوپلیتیک غرب آسیا به سمت مسائل ژئوکونومیک برود و با ادغام رژیم صهیونیستی در منطقه نظم جدید منطقهای را ایجاد کند. مساله فلسطین یک مسئله سیاسی صرف نیست، ولی خب، چون شناخت کافی از خاورمیانه ندارند به همین دلیل هم سیاست هایشان با چالشهای زیادی مواجه میشود.
وی با اشاره به روند عادیسازی بیان کرد: کشورهایی مانند امارات و بحرین تا حدودی انتخابهای خود را کرده اند و رژیم صهیونیستی را بدون حل مسئله فلسطین پذیرفته اند؛ اما عربستان میخواست تا با کارت فلسطین بازی کند و امتیازات حداکثری مد نظر خود را از این رژیم و از آمریکا بگیرد که عملیات طوفان الاقصی حداقل در کوتاهمدت و میانمدت مسئله عادی سازی را از روی میز کنار گذاشته است.
هلالات درباره اهمیت رژیم صهیونیستی برای آمریکا گفت: رژیم صهیونیستی برای آمریکا هم اهمیت ژئوپلیتیکی و هم ایدئولوژیکی دارد از همین رو وزیر خارجه آمریکا در زمان سفر خود به تل آویو اعلام میکند که به عنوان وزیر خارجه آمریکا به این تل آویو نیامده است بلکه به عنوان یک یهودی آمده است. یک بعد دیگر هم مسئله ژئوپلیتیک است که این رژیم به عنوان یک قدرت موازنهگر در برابر ایران مطرح میشود. برای سایر بازیگران منطقهای هم همین گونه است شاید همه بازیگران منطقهای بر سر اینکه یک آتش بس صورت بگیرد اتفاق نظر دارند، اما نکته اینجاست که اگر آتش بس قرار نیست صورت بگیرد چه کسی برنده شود.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: واقعیت این است که بخشی از کشورهای منطقه در پی این نیستند که حماس برنده این منازعه باشد زیرا نتانیاهو این موضوع را مطرح و اعلام کرد که توصیهاش به کشورهای عربی این است که «اگر ما در جنگ پیروز نشویم نوبت شما میشود» و این یعنی ادراکسازی تهدید ایران، به ین معنا که اگر این جنگ را ببازیم موازنه به هم میخورد و حماس و ایران به سراغ شما میآیند. اصل ماجرا برای رژیم صهیونیستی حفظ موجودیتش است.