سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سیستان و بلوچستان:

دلیل کیفیت پایین نان را نانوایان آموزش‌ندیده می‌دانند

سرگزی گفت: استان سیستان و بلوچستان در مجموع جزو استان‌های برتر از لحاظ کیفیت نان است اما کیفیت پایین نان در برخی نانوایی‌ها را قبول داریم چرا که برخی از نانوایی‌ها آموزش‌ لازم را فرا نگرفته‌اند.

 محمدرضا سرگزی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سیستان و بلوچستان  درباره کیفیت نان عرضه شده در نانوایی‌های سطح استان، گفت: کیفیت نان وابسته به چند مؤلفه بوده که اولین آن کیفیت آرد محسوب می‌شود و در استان 95 درصد گندم مصرفی از نوع وارداتی محسوب می‌شود چرا که گندم تولیدی در داخل استان فقط تأمین‌کننده نیاز دو ماه است.

وی افزود: گندم وارداتی از لحاظ مؤلفه‌های کیفیت بسیار مناسب است و در واقع در همه کارخانه‌های تولید آرد استان هم همین نمونه گندم به صورت یکسان توزیع می‌شود و آرد تولید شده، هم در آزمایشگاه‌های فنی کارخانه‌ها، هم توسط همکاران ما و هم توسط سازمان غذا و دارو زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مورد بررسی و نظارت قرار می‌گیرد و ما در این حوزه هیچ مشکلی نداریم و می‌توان گفت کیفیت آرد در استان مناسب است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سیستان و بلوچستان گفت: مؤلفه دوم در کیفیت نان، خود خبازی‌ها هستند که در این زمینه آموزش خبازان و شاطران مهم است که در برخی نانوایی‌ها شاید پرسنل آموزش کافی ندیده باشند. البته ما به صورت ماهانه نمونه‌هایی از نان نانوایی‌های مختلف شهرهای استان را به صورت تصادفی جمع‌آوری می‌کنیم و پس از بررسی اولیه در مجموعه اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان، برای بررسی به مرکز پژوهش‌های غلات کشور ارسال می‌کنیم.

سرگزی ادامه داد: در این راستا بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های غلات کشور، رتبه نان استان سیستان و بلوچستان در مجموع در پنج نان تولیدی شامل "تافتون، لواش سنتی، لواش صنعتی، بربری و سنگک" 95 تا 96 از 100 بوده و همواره بین استان‌های اول تا سوم کشور قرار داریم.  اینکه کیفیت نان در برخی نقاط و نانوایی‌های استان پایین است را قبول داریم چرا که برخی از نانوایی‌ها آموزش‌های لازم را فرا نگرفته‌اند اما در مجموع از لحاظ کیفیت نان از استان‌های برتر کشور هستیم.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که در برخی نانوایی‌ها کیفیت نان پایین است به عدم مقرون به‌صرفه بودن فروش نان برای خبازی و بالطبع برای کارگران مشغول در آن نانوایی برمی‌گردد و وقتی صرفه نداشته باشد قاعدتاً نانوا دستمزد پایین‌تری به کارگر پرداخت می‌کند و این موجب می‌شود که افراد مشغول در نانوایی دلسوزی لازم را نسبت به کار خود نداشته باشند.

سرگزی تاکید کرد: کارگروه‌های آرد و نان شهرستان‌های استان با مدیریت فرمانداری‌ها به ویژه در جنوب استان باید نظارت بیشتر و بهتری بر کیفیت پخت نان داشته باشند و به نانوایی‌های کم کیفیت تذکرات لازم را بدهند و با متخلفین برخورد کنند تا شاهد کاهش گلایه‌های مردمی باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.