سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سپرده‌های ارزی ایران با رشد ۱۱ درصدی از ۲۰ میلیارد دلار گذشت

بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از رشد ۱۱ درصدی سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و موسسات مالی خارجی در پایان نیمه نخست ۲۰۲۳ خبر داد.

بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد میزان سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و موسسات خارجی در پایان نیمه نخست ۲۰۲۳ با رشد ۱۱ درصدی معادل ۲ میلیارد و ۳۱ میلیون دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.

میزان سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و موسسات خارجی در پایان نیمه نخست ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۶۳ میلیون دلار اعلام شده بود که این رقم در پایان ژوئن ۲۰۲۳ به ۲۰ میلیارد و ۹۴ میلیون دلار افزایش یافته است.

از کل سپرده‌های ۲۰ میلیارد دلاری خارجی ایران در پایان ژوئن ۲۰۲۳، بیش از ۱۱ میلیارد و ۴۹ میلیون دلار نزد بانک‌ها بوده است. همچنین ۹ میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار از این سپرده‌ها در قالب یورو و فقط ۴۶۵ میلیون دلار در قالب دلار نگهداری می‌شود.

اختلاف میان سپرده‌ها و تعهدات ایران در برابر ۴۴ بانک بررسی شده در این گزارش در پایان نیمه نخست ۲۰۲۳ به ۱۹ میلیارد و ۱۰۳ میلیون دلار رسیده است.

بر اساس این گزارش، تعهدات ایران نسبت به این بانک‌ها در پایان ژوئن ۲۰۲۳ با کاهش ۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. تعهدات ایران نسبت به این بانک‌ها در پایان ژوئن ۲۰۲۲ بالغ بر یک میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار بود که در پایان ژوئن ۲۰۲۳ این رقم به ۹۹۱ میلیون دلار کاهش یافته است.

از کل تعهدات ۹۹۱ میلیون دلاری خارجی ایران، ۵۱۲ میلیون دلار مربوط به تعهدات ایران به بانک‌های خارجی بوده است. همچنین بیشتر این تعهدات یعنی ۹۰۸ میلیون دلار در قالب یورو بوده است.

بر اساس این گزارش، کل مراودات مالی ایران با بانک‌های ۴۴ کشور خارجی در نیمه نخست ۲۰۲۳ با رشد پنج درصدی نسبت به پایان ژوئن ۲۰۲۲ مواجه شده و به ۲۱ میلیارد و ۸۵ میلیون دلار رسیده است. این رقم در پایان ژوئن ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار گزارش شده بود.

مقر اصلی بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در شهر (بازل) در سوییس است و گزارش‌های آن با عنوان «بانکداری بین‌المللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر می‌شود. در این گزارش‌ها سپرده‌ها و تعهد‌های مجموعه‌ای از بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی غیر بانکی متعلق به ۴۴ کشور جهان که عمدتاً اروپایی هستند عرضه می‌شود.

منبع:تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
گرونی ها شامل حال مردم این پول ها کجا میره خدا داند
ناشناس
۰۷:۴۰ ۰۸ آبان ۱۴۰۲
علت افزایش، پولی است که از کره گرفته شد و الان در قطر تو بانکه هست و یه جیب به جیب با التماس از امریکاست و افتخاری نیست
ناشناس
۱۷:۱۷ ۰۷ آبان ۱۴۰۲
یه مثقال کشور مثل امارات که یک پنجاهم ما هم نیس مراودات بانکیش فقط ماهی ۲۰,۳۰میلیارد دلاره بعد شما افتخار میکنین که تو شش ماه ۲۱میلیارد داشتین؟؟؟!!!!
بله همه و از جمله منم قبول داریم که تحریم به معنای عدم حیات نیس ولی این شرایط حتی نرمالم نیس و در عادیترین شرایط ما باید تو شش ماه بیش از ۲۰۰میلیارد دلار میداشتیم
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
یه ذره عقل هم خوب چیزیه جمعیت اون کشور درحد یه استان ما هم نیست وسعتش هم بماند که اصلا جای حرف نداره فکر کن بخوای یه سرمایه ای بین 9 میلیون تقسیم کنی چه فرقی با 85 میلیون داره
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۷ آبان ۱۴۰۲
مگر شما میتوانید با دلار و یورو با سایر کشورها روابط بانکی داشته باشید؟ و چرا دیگر کشورها از ما تا سنت آخر طلبشان را میگیرند ولی ما نه.
رسولی
۱۳:۱۵ ۰۷ آبان ۱۴۰۲
والا ماکه زیر فشار تورم 50درصدی داریم له میشیم البته دولت برای اینکه افزایش سالیانه حقوق کارمند ها رو با نرخ تورم میده خودش الکی نرخ تورم رو 20 درصد اعلام کرده ماکه گوشت ولبنیات وپوشاک از زسفره وزندگیمون کوچ کرد .صدرحمت به دولت های قبل حداقل اون موقع ها یک آبگوشتی می تونستیم بخوریم ...خدایی خجالت نمیکشید با این وضع معیشت وزندگی که برای مادرست کردید؟
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۷ آبان ۱۴۰۲
خوبه هزینه خرج ده میلیون اتباع خارجی اماده شد
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
این پول ها آنقدر چاله داریم که اصلا به حساب نمیاد حالا بماند که ممکن کسانی هم در مسیر این چاله ها چاله بزرگتر ایجاد کنند