سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت شش آزمایشگاه پاتولوژی دولتی در چهارمحال و بختیاری

هم اکنون شش آزمایشگاه پاتولوژی دولتی در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و فارسان فعال است.

علی احمدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: میزان بروز سرطان‌های خام در استان ۱۴۴.۳ در ۱۰۰ هزار نفر است که این میزان در کشور ۱۷۳.۰۸ در ۱۰۰ هزار نفر است.

وی با اشاره به شایع‌ترین سرطان‌های شناسایی شده در استان افزود: سرطان سینه، پوست، معده، کولورکتال و مثانه به ترتیب شایع‌ترین سرطان‌ها در استان را به خود اختصاص داده است.

احمدی از فعال بودن شش آزمایشگاه پاتولوژی دولتی در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و فارسان خبر داد و اضافه کرد: همچنین سه آزمایشگاه پاتولوژی بخش خصوصی نیز در شهرکرد فعال است.


بیشتر بخوانید


رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: برنامه غربالگری سرطان برای سه سرطان شایع کولورکتال، سینه و دهانه رحم در استان به صورت رایگان در تمام مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برای گروه هدف که جمعیت ۵۰ تا ۶۹ ساله است، انجام می‌گیرد.

وی توصیه کرد: تا تمامی گروه‌های سنی در صورت داشتن عوامل خطر نظیر سابقه ابتلا به سرطان در خانواده، سابقه خونریزی دستگاه گوارش، کاهش بیش از ۱۰ درصد وزن در مدت ۶ ماه، بیماری‌های التهاب روده و پولیپ‌های آدنوماتوز، غربالگری سرطان کولورکتال انجام دهند.

احمدی ادامه داد: گروه هدف در غربالگری سرطان سینه، زنان گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ ساله هستند و برای سایر گروه‌های سنی در صورت داشتن عوامل خطر نظیر سابقه ابتلا به سرطان در خانواده، کاهش بیش از ۱۰ درصد وزن بدن در مدت شش ماه، توده غیرطبیعی در سینه، سن قاعدگی کمتر از ۱۱ سال و سن یائسگی بالاتر از ۵۴ سال و سابقه هیپرپلازی رشد غیرمعمول سلول‌های پستان آزمایش غربالگری انجام می‌شود و غربالگری سرطان دهانه نیز برای گروه سنی ۳۰ تا ۵۹ ساله و سایر گروه‌های سنی دارای عوامل خطر انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه دخانیات، غذای ناسالم، الکل، چاقی و بی‌تحرکی از مهمترین دلایل شیوع و بروز سرطان است، گفت: در مقابل مصرف نکردن دخانیات، استفاده از غذای سالم، حفظ وزن سالم، انجام فعالیت فیزیکی بدن، محافظت از بدن در برابر آفتاب، پرهیز از رفتارهای پرخطر، پرهیز از قرار گرفتن در محیط‌های آلوده از مهمترین راه‌های پیشگیری از سرطان به شمار می‌رود.

علیرضا اصغرزاده مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری گفت: حمایت از بیماران صعب‌العلاج از مهر سال گذشته به مرحله اجرا رسید و تاکنون ۱۴ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص، صعب‌العلاج و نادر از خدمات این صندوق برخوردار و نشان‌دار شده‌اند.

وی ادامه داد: از مجموعه بیمه‌شدگان صندوق بیمه بیماران صعب‌العلاج، سه هزار و ۷۰۰ نفر بیماران سرطانی، ۶ هزار نفر بیماران اعصاب و روان، ۲ هزار نفر بیماران قلبی و تعدادی بیماران اوتیسمی و سایر بیماری‌های نادر هستند.

اصغرزاده اضافه کرد: دولت سیزدهم در دوسال اخیر در حوزه سلامت کارهای بزرگی انجام داده است که یکی از این موارد تقبل ۱۰۰ درصدی هزینه‌های درمان بیماران سرطانی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.