اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان استان با بیان اینکه یکی از دغدغههای استان در این حوزه، سرمایه گذاری افراد برای ایجاد کارخانه آرد بوده است، گفت: همه سرمایه گذاران باید برای جلوگیری از مشکلات آینده، قبل از انجام هرگونه اقدامی با حوزههای تخصصی و مجموعه اقتصادی استانداری مشورت کنند تا برای تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه نشوند.
او با بیان اینکه برای ایجاد کارخانه آرد فردوس در سالهای گذشته اقدام شده، افزود: دولت برای تأمین گندم این کارخانه هیچ تعهدی ندارد و برای ساخت و همچنین سرمایه در گردش این کارخانه تسهیلات با کارمزد کم پرداخت شده است.
اشرفی ادامه داد: برای تخصیص سهمیه گندم کارخانه آرد فردوس باید کار کارشناسی انجام میشد تا سهمیه مورد نظر، متناسب با ظرفیت واقعی روزانه آن باشد.
معاون استاندار اظهار کرد: نباید سهمیه گندم تخصیص یافته به کارخانه آرد فردوس بیش از دیگر کارخانههای آرد استان و به گونهای باشد که دیگر واحدهای تولید آرد با مشکل مواجه شوند.
او گفت: برای حفظ تعادل بخشی در تولید آرد، بخشی از سهمیه گندم استان را که قابلیت کسر از دیگر کارخانههای آرد خراسان جنوبی دارد، برای این کارخانه در نظر گرفته شد تا در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از این کارخانه باشیم.
بیشتر بخوانید
اشرفی بیان کرد: حدود ۶۰۰ تن گندم در ماه به عنوان سهمیه گندم کارخانه آرد فردوس تعیین شد که البته اختصاص این سهمیه مورد انتقاد دیگر کارخانههای آرد استان است.
معاون استاندار با تأکید بر اینکه این کارخانه با استفاده از روشهای مختلف، باید برای تأمین گندم مورد نیاز خود اقدام کند، تصریح کرد: در این زمینه بخشی از نیاز این کارخانه از طریق گندم وارداتی و برای صدور آرد به افعانستان و بخش دیگری هم از طریق گندم موقت تأمین شود.
او عنوان کرد: هر چند نانوایان قشر زحمت کشی هستند، اما برای مدیریت بهتر نانوایی ها، کارگروه رصد و پایش در بانک سپه مستقر شده و قرار است برای نانوایان متخلف پیامک ارسال شود.
اشرفی با ذکر این نکته که در هر شهرستان کارگروهی برای نظارت بر عملکرد کیفی نانواییها تشکیل شده، اظهار کرد: مدیریت کسر و افزایش سهمیه آرد نانواییها به استان واگذار شده است.
معاون استاندار بیان کرد: در شهرستانها اگر تخلفی در این خصوص انجام شد، تعزیرات برخورد لازم را بر اساس قیمت آرد با نانواییهای متخلف انجام خواهد داد.