سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جمهوری آذربایجان به دنبال ایجاد کریدور زمینی با ایران

یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان گفت که این کشور دیگر علاقه‌ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق ارمنستان را ندارد و در عوض با ایران گفتگو خواهد کرد.

یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه درشهر «باکو» گفت که این کشور دیگرعلاقه‌ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق ارمنستان به «نخجوان» ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفتگو خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» ساخت کریدور بالقوه از طریق ایران که هم مرز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان است می‌تواند به کاهش تنش‌ها در منطقه کمک کند.

«حکمت حاجی اف» مشاور ارشد سیاست خارجی «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت: «باکو هیچ برنامه‌ای برای تصرف زنگزور نداشته است.»

او گفت: «بعد از اینکه دو طرف در مورد افتتاح این کریدور به توافق نرسیدند، این پروژه جذابیت خود را برای ما از دست داد. ما می‌توانیم این پروژه را با ایران انجام دهیم.»

وزیر خارجه ارمنستان نیز روز سه شنبه اعلام کرد که علاقه‌مند به برقراری خط ریلی با ایران و روسیه و آسیای مرکزی است. مقامات ارشد ارمنستان بار‌ها به اهمیت روابط با ایران اشاره کرده‌اند. ایران از بزرگترین صادر کنندگان کالا به ارمنستان محسوب می‌شود. ایران دارای مرکز تجاری در ارمنستان است و گفته می‌شود که ایران قصد دارد حجم تجاری با ارمنستان را به سه میلیارد دلار برساند.

ارمنستان پس از تصرف منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی توسط جمهوری آذربایجان در سپتامبر، با ترس از اینکه مجبور به دادن امتیازات ارضی بیشتر شود با ایجاد چنین کریدوری مخالفت کرده است. در این بین جمهوری آذربایجان در هفته‌های اخیر درخواست خود برای ایجاد کریدور حمل و نقل از طریق ارمنستان را مطرح کرده بود تا در مذاکرات جاری صلح بین باکو و ایروان گنجانده شود.

پس از بازپس گیری قره باغ توسط باکو، وزرای خارجه دو کشور روز یکشنبه در تهران با حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه دیدار کردند.

در تحولی دیگر، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه گفت که دیدار برنامه ریزی شده او با علی اف در «بروکسل» برگزار نخواهد شد. پاشینیان گفت ارمنستان به دنبال توضیح از مقامات اتحادیه اروپا در این زمینه است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۳:۳۷ ۰۵ آبان ۱۴۰۲
تبریز،برای ایران بسیار با اهمیت است.تبریز درزمان محمدعلی شاه تسلیم نشد ومشروطه پیروز شد.تبریز چون دراسارت روسیه درآمد تهران احساس خطر کرد وترکمانچای تحمیل شد.تبریز برود زور تهران هم تمام می شود.تبریز اگر برای مردمش ،عقیده به ازبین رفتن تب باشد.برای ایران حکم سری را دارد که اگر نباشد ایران هم دچار التهاب خواهد شد.
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۲
آذربایجان جنوبی با اینکه وطن جنبش آزادی‌خواهی و ضد استبدادی است، لیکن بعد از کودتای انگلیسی ۱۲۹۹ به مستعمره و منبعی برای رفع احتباجات منابع مادی و انسانی مناطق کویرنشین تبدیل شد. آذربایجان باید خود را از این اسارت ننگین و غیرانسانی و نیز استعمار داخلی و خارجی تحمیل شده آزاد کند و خواهد کرد
سید
۱۰:۱۷ ۰۶ آبان ۱۴۰۲
فرهنگ وتمدن باعظمت سیلک کاشان،با قدمتی بیش از ده هزارسال،
همچون نگینی برکشورهای باتمدن دنیا در کویر مرکزی ایران خودنمایی می کند.
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۴ آبان ۱۴۰۲
بیخود
ناشناس
۱۸:۰۸ ۰۴ آبان ۱۴۰۲
مثل مرزافغانستان بین سرزمین وکریدور جدای ندارید که علی آف ادعای مالکیت میکند.
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۴ آبان ۱۴۰۲
خودتون هم موندید کی بده کی خوبه،