سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی ۳۰۰ محوطه عصر پارینه سنگی در خراسان جنوبی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی از شناسایی ۳۰۰ محوطه عصر پارینه سنگی در استان خبر داد.

 شاهوردی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی در بازدید از مجموعه جهانی باغ اکبریه بیرجند گفت: دوران پارینه سنگی به عنوان کهن‌ترین دوره باستان‌شناسی که به‌واسطه استفاده انسان از سنگ تحت عناوینی همچون عصر سنگ یا دوران پارینه سنگی طبقه‌بندی می‌شود. 

او با بیان اینکه در این عصر انسان برای نخستین بار شروع به تغییر شکل سنگ‌های پیرامونی خود کرده است اضافه کرد: این باعث شد تا به‌واسطه تراش آن‌ها و ساخت دست‌افزار سنگی به سلاخی گوشت شکار و سپس در فاز‌های جدیدتر، به ساخت سرنیزه مبادرت ورزد. 

شاهوردی بیان کرد: با توجه به بررسی‌های اخیر باستان‌شناسی و شناسایی ۳۰۰ محوطه عصر پارینه سنگی در استان، بخش جدیدی تحت عنوان "یافته‌های پارینه سنگی خراسان جنوبی" به موزه باستان‌شناسی بیرجند واقع در مجموعه جهانی باغ اکبریه افزوده شد. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: داده‌های فرهنگی به نمایش درآمده، آثاری شاخص دوره پارینه سنگی قدیم، میانی، جدید، فراپارینه سنگی، نوسنگی و مس‌سنگی استان است. 

او با بیان اینکه از جمله مهمترین کشفیات پارینه سنگی شناسایی شده در خراسان جنوبی؛ شناسایی شواهدی است که معرف فرهنگ آشولی بوده یاداور شد: برای نخستین بار است که در خلال ۷ دهه مطالعات پارینه سنگی در شرق فلات ایران این دست‌افزار‌های سنگی شناسایی می‌شود. 

شاهوردی با اشاره به اینکه نتایج خیره‌کننده حاصل این بررسی‌ها و کشفیات در معتبرترین مجلات بین‌المللی منتشر شده است اضافه کرد: همگی حاکی از نقش تعیین کننده شرق فلات ایران و به شکل مشخص خراسان جنوبی در پراکنش و همچنین مهاجرت جمعیت‌های انسانی دوران پارینه سنگی به بخش‌های مرکزی و جنوبی آسیا دارد و امیدوار هستیم تا بتوان با تداوم این دست از پژوهش‌ها نقش کلیدی این بخش از ایران را در مطالعات پارینه سنگی بیش از پیش روشن سازیم. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بیان کرد: دوران پارینه سنگی شامل چهار دوره پارینه‌سنگی قدیم، پارینه‌سنگی میانی، پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی اظهار کرد: دوران پارینه‌سنگی قدیم، کهن‌ترین بخش پارینه‌سنگی بوده و شواهد آن در خارج از آفریقا و در آسیا نزدیک به ۲ میلیون سال دیرینگی دارد و تا ۳۰۰ هزار سال قبل باز می‌گردد.

در پارینه سنگی میانی که شاهد حضور انسان نئاندرتال و انسان هوشمند هستیم که از ۳۰۰ تا ۴۰ هزار سال پیش ادامه دارد و پارینه سنگی جدید که تا ۲۰ هزار سال قبل تداوم داشته است و در پایان عصر فراپارینه سنگی که در آن برای نخستین بار تمامی قاره‌ها توسط جمعیت‌های انسانی اشغال می‌شوند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.