سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلسکوپ فضایی جیمز وب «کریستال کوارتز» را در یک سیاره کشف کرد

طبق داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب باد‌هایی که با سرعت چند میلیون مایل بر ساعت در سیاره گازی و دوردست WASP-17b می‌وزند، حاوی کریستال‌های کوارتز کوچکی در اتمسفر آن هستند.

دانیل گرنت از دانشگاه بریستول در انگلیس و رهبر پژوهش جدید در بیانیه‌ای در این باره می‌گوید: ما با بررسی مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل متوجه شدیم ذراتی هوابرد در اتمسفر سیاره وجود دارد، اما انتظار نداشتیم آن‌ها از جنس کوارتز باشند.

WASP-۱۷b یک سیاره خارق العاده است که هر مدار آن دور ستاره اش ۳.۷ روز طول می‌کشد. این سیاره در فاصله ۷.۸ میلیون کیلومتری ستاره اش قرار داد. این ستاره به نوبه خود نیز ۱۳۰۰ سال نوری از زمین دور است. WASP-۱۷b چنان به ستاره میزبان خود نزدیک است که دمای آن طی روز به ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.

از آنجا که اتمسفر این سیاره خارج از منظومه شمسی بسیار داغ است، عرض WASP-۱۷b حدود ۲۸۵ هزار کیلومتر بیشتر شده که ۲ برابر قطر مشتری است.

محققان این سیاره را با روش ترانزیت و با ابزار MIRI رصد کرده اند. همزمان با گذر سیاره خارج از منظومه شمسی از جلوی ستاره اش ابزار تلسکوپ فضایی جیمز وب تشخیص داد نور ستاره با یک سیاره گازی مسدود شده است.

بخش اعظم WASP-۱۷b از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است. تلسکوپ جیمز وب دی اکسید کربن، بخار آب و در طول موج ۸.۶ میکرون نشانگر‌های فرایند جذب کریستال‌های خالص کوارتز را ردیابی کرد. این داده‌ها در کنار مشاهدات پیشین تلسکوپ هابل نشان داد کریستال‌ها احتمالا شکلی نوک تیز دارند و اندازه آن‌ها حدود ۱۰ نانومتر است.

کوارتز نوعی از سیلیکات است که غنی از سیلیکا و اکسیژن است.

منبع: اسپیس

برچسب ها: تلسکوپ ، منظومه شمسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.