سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جمهور در سیزدهمین همایش ملی نخبگان:

نخبگان سرمایه بزرگی هستند که در اختیار داریم

رئیس جمهور تلاش نخبگان، پدران، مادران، و مربیان در خانه، خانواده، مدرسه و دانشگاه را مثال زدنی دانست و آن‌ها را بستر‌هایی برای رشد قلمداد کرد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی  در سیزدهمین همایش ملی نخبگان اظهار داشت: تلاش نخبگان، پدران و مادران و مربیان و استادان و زمینه‌های رشد و پیشرفت در خانه، خانواده، مدرسه و دانشگاه بستر‌هایی برای رشد و تعالی به شمار می‌روند و هر کدام در نقش خود مثال زدنی هستند.

رئیس جمهور ادامه داد: اینجا جای نهایی و قله نیست و باید تلاش کرد تا با بهره گیری از استعداد‌های برتر به جایگاه بالاتری دست پیدا کنیم، چون ما سرمایه بزرگی در اختیار داریم و آن نخبگان هستند.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه نخبگان سرمایه بزرگ کشور هستند و این سرمایه باید شناسایی شود، گفت: نگهداشت و هم افزایش بهره‌وری در پرتوی حضور نخبگان در هر حوزه‌ای باید وجود داشته باشد و ارتقا یابد چراکه اگر سرمایه جای خود بماند و افزون نشود، دچار فرسایش خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه یک جلوه آن حضور در عرصه‌های مدیریتی در حوزه‌های مختلف اداری و اجرایی است، تصریح کرد: این مهم است که جهت و حرکت نخبگی در کشور در راستای پیشرفت، مسئله شناسی و حل مسئله باشد.

شناسایی استعداد‌ها و هدایت آن‌ها موضوعی مهم است

رئیس قوه اجرایی کشور اظهار داشت: مردمی سازی و شناسایی استعداد‌ها و هدایت آن‌ها موضوعی مهم است و باید معلوم شود که مردمی‌سازی حوزه نخبگان چگونه است.

او با اشاره به اینکه  باید کانون‌هایی در سراسر کشور، استعداد‌ها را بشناسند و آن‌ها را هدایت کنند، تاکید کرد: آغاز فعالیت شناسایی نخبگان نباید در دانشگاه باشد بلکه باید از مدرسه شروع شود و مدرسه‌ها باید محل شناسایی استعداد‌های برتر باشند..

حجت الاسلام رئیسی تصریح کرد: نکته مهم دیگر نگاه متقابل جامعه نخبگی و خود جامعه است، زیرا یک نخبه مسائل کشور را به خوبی فهمیده و درک می‌کند و حتی بیش از دیگران این کار را انجام می‌دهد، چون یک رصد کننده با اطلاع است. به عبارتی دیگر یک نخبه یک روشنفکر ملی است. چون بیش از دیگران متوجه مسائل کشور است.

وی با بیان اینکه نخبگان سرمایه بزرگ کشور هستند و این سرمایه باید ارتقا پیدا کند، گفت: بنیاد ملی نخبگان مجموعه‌ای است که رهبر انقلاب با هدف شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان ایجاد کردند و در این مدت هم کار‌های خوبی در این زمینه اتفاق افتاده است.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه شناسایی نخبگان باید از مدارس آغاز شود، ادامه داد: اینکه آغاز این قضیه از دانشگاه نباشد و از مدرسه باشد سخن درستی است.

وی ادامه داد: کانون‌هایی باید به صورت فعال در مناطق مختلف کشور استعداد‌ها را شناسایی و معرفی کنند نه اینکه صرفا خودمعرفی و خوداظهاری باشد، شاید یک نخبه تمایلی به معرفی و شناخته شدن نداشته باشد و در گوشه‌ای اقدام به نوشتن کتاب یا ارائه کار‌های پژوهشی کند که البته این افراد باید در قالب همین کانون شناسایی شوند.

سقط جنین باید در جامعه به صورت فرهنگی تبیین شود

وی ادامه داد: باید اقدامات لازم صورت گیرد تا مسئله سقط جنین به غیر از دستور پزشکی جلوگیری شود و این موضوع باید در جامعه به صورت فرهنگی تبیین شود.

رئیس جمهور اظهار داشت: مسئله سقط جنین یکی از اولویت‌های اساسی کشور است و همگان باید توجه کنند که این مسئله اتفاق نیفتد.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه حقوق متقابل نخبگی و جامعه نکته دیگری است به این معنا که نخبگان و جامعه هر کدام حقوقی دارند، اضافه کرد: نخبه نسبت به جامعه خود استعداد برتر است لذا مسائل جامعه را به خوبی می‌فهمد و درک و رصد می‌کند و بیش و پیش از دیگران متوجه مسائل می‌شود و به عبارت دیگر روشنفکر ملی است.

وطن دوستی امروز یکی از شاخص‌های مهم نخبگی در جامعه ما است

وی ادامه داد: روشنفکر کسی نیست که جامعه را به طرف فرهنگ غربی و شرقی سوق دهد بلکه شناخت جامعه و آسیب‌های احتمالی و شناخت راهکار‌های برون‌رفت از این آسیب‌ها بسیار حائز اهمیت است.

رئیس جمهور بیان داشت: نکته دیگر اینکه نخبگان باید آمادگی خطرکردن و نقش‌آفرینی هم داشته باشند و صرف نسخه نویسی نباشد بلکه در عرصه اجتماع هم ورود کند، اینکه خودش هم آماده باشد و به این عرصه بیاید، بسیار ارزشمند است.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: این یک نکته به نام نخبگی و نکته دیگر به نام عشق به مردم و عشق به وطن دارد. به عبارت دیگر وطن دوستی امروز یکی از شاخص‌های مهم نخبگی در جامعه ما است.

رئیس جمهور با اشاره به موضوع مهم زنجیره ارزش تاکید کرد: زنجیره ارزش با نگاه به عرضه و تقاضا مهم است. در اقتصاد ما تأمین و تولید کالا‌ها و نیز استفاده مناسب از منابع اولیه که در کشور آن را داریم و نیز موضوع جلوگیری از خام فروشی، ضرورت تولید و ایجاد اشتغال همه در گرو این است که زنجیره ارزش را کامل کنیم.

وی ادامه داد: اگر پایین دستی‌های یک بخش صنعتی مهم تأمین نشود مجدداً با موضوع خام فروشی مواجه می‌شویم لذا این نگاه مهم است که به آن اشاره شد و در دستگاه‌های دولتی به دنبال آن هستیم که زنجیره ارزش را نسبت به محصولات مختلف تأمین کنیم. اینگونه تولید کشور، ارزش افزوده و ثروت ملی افزایش می‌یابد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به نخبگان کشور، تصریح کرد: نخبگان کشور ثروت ملی هستند که باید برای ارتقای آن‌ها تلاش کرد. این ثروتی که خداوند به عنوان استعداد به آنان داده است می‌تواند موجب تولید دانش و افزایش ثروت در کشور شود.

وی ادامه داد: البته لازم است نخبگان کشور از مشکلات و برخی بروکراسی طولانی اداری خسته نشوند و زود جا نخوردند و اگر مشکلی در اداره‌ای ایجاد شد، عقب ننشینند.

رئیس جمهور گفت: تمام افراد جامعه که می‌خواهند رشد کنند باید دسترسی و زمینه آن را داشته باشند. اگر این موضوع نباشد بی عدالتی است. باید زمینه و شرایط باشد که بچه روستایی که با استعداد بود به آسانی پیشرفت کند و هیچ تفاوتی با سایر افراد نداشته باشد.

وی در پایان گفت: یکی از شاخص‌های مهمی که باید در دولت داشته باشیم توجه  به جریان نخبگی و استفاده از این جمع در جهات پیشرفت کشور است. بار‌ها در هیئت دولت و در تمام شورا‌های اداری استان‌ها گفتم و باز هم تاکید می‌کنم که همه وزارت خانه و همه دستگاه‌ها باید در جمع خود نخبگان صاحب نظر که در تصمیمات به آن‌ها کمک کنند را داشته باشند. حرف نو را باید شنید. ما باید به نخبگان توجه کنیم و آن‌ها نیز باید مسائل کشور را مسائل خودشان بدانند.

برچسب ها: رئیس جمهور ، نخبگان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.