امیر هاشمینژاد گفت: در حوزه سازماندهی تکدیگران در سطح شهر، شهرداری فقط یکی از حلقههای زنجیره است، نهادهای دیگری مانند نیروی انتظامی، بهزیستی، قوهقضاییه و اداره اتباع در این حوزه نقش دارند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری کرمان اضافه کرد: اگر بخواهیم این مشکل را به طور جدی حل کنیم، باید تمامی سازمانهای متولی در این زمینه فعال باشد و همکاری کنند تا به نتیجه ایدهآل دست یابیم.
وی تصریح کرد: انگیزه اصلی این افراد فقر نیست، بلکه اغلب آنان معتادین متجاهری هستند که برای تهیه مواد مخدر دست به تکریگری و سوء استفاده از عواطف مردم میزنند، در این حوزه نیازمند همکاری نیرویانتظامی و قوهقضاییه هستیم چراکه تکدیگران سبب وقوع جرم میشوند و جرم هم مجازات خود را در پی دارد.
هاشمینژاد عنوان کرد: شهرداری به طور شبانهروزی در زمینه ساماندهی و جمعآوری تکدیگران در حد بضاعت خود فعالیت میکند و در مراحل بعدی سایر ارگانها نیز باید به وظیفه خود در دیگر حوزهها مانند غربالگری افراد متکدی درست عمل کنند، به طور مثال انتقال افراد متجاهر به کمپها و یا جمعآوری افراد مجرم به قوه قضائیه و معرفی آنها به قوه قضائیه و رسیدگی به جرم اقدامات لازم را انجام دهند تا از این وضعیت نامناسب خارج شویم.
وی گفت: با همکاری سایر نهادها، مطالعه عمیق و برنامهریزی صحیح میتوان به شهر بدون گدا تبدیل شویم.
وی با تاکید بر نقش پررنگ مردم در مقابله با گدایان ادامه داد: افراد متکدی با سوء استفاده از عواطف انسان دوستانه مردم اقدام به اخذ پول نقد از آنان میکنند در حالی که کمک به این افراد بزرگترین ظلم در حق آنان است، چرا که این افراد اگر درآمدی از این کار نداشته باشند مجبور به ترک آن هستند تا زمانی که مردم به معتادین متجاهر کمک کنند این پدیده نیز ادامه خواهد داشت.
هاشمینژاد گفت: بیش از ۹۷ درصد کودکان تکدیگری اتباع بیگانه هستند.
وی ابراز داشت: فرهنگ نقش پررنگی در حل این مشکل دارد و به تبع آن رسانهها نیز در این امر دخیل هستند و از طریق فرهنگسازی در زمینه عدم کمک به این افراد میتوان مانع از وقوع بسیاری از تکدیگریها و گداپروری در سطح شهر شد.