سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دژکام:

بافت قدیم شیراز ساماندهی و بهسازی شود

امام جمعه شیراز خواستار ساماندهی و بهسازی بافت قدیم شیراز با توجه به حفظ میراث فرهنگی ارزشمند موجود در این منطقه شد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام شامگاه جمعه در شورای اداری فارس که با حضور رئیس جمهور و تعدادی از اعضای کابینه دولت در شیراز برگزار شد، با اشاره به وضعیت بافت تاریخی و قدیمی شیراز بیان کرد: اقداماتی اخیراً با تلاش مدیریت شهری شیراز و دستگاه‌های متولی انجام شده و کلنگ زنی خط چهار مترو شیراز که امروز ۲۱ مهرماه در سفر هیات دولت به این استان انجام شد که دسترسی به حرم مطهر شاهچراغ را تسهیل خواهد کرد.

او خواستار ساماندهی و بهسازی بافت قدیم شیراز با توجه به حفظ میراث فرهنگی ارزشمند موجود در این منطقه شد.

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز در ادامه این نشست گفت: مصوبات دور دوم سفر هیأت دولت به فارس ۳ برابر دور اول سفر است.

استاندار فارس با اشاره به این‌که اعتبارات مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به فارس ۱۱ برابر اعتبارات مصوبات سفر اول است، افزود: فارس بیشترین تقسیمات کشور را با ۳۷ شهرستان و ۱۲۰ شهر دارد که جمعیتی معادل ۵ میلیون نفر در این استان ساکن هستند.

او با بیان این‌که با همدلی و همراهی مدیریت اجرایی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی گام‌های مهمی در راستای توسعه استان از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم برداشته شده است، افزود: ۶ قطعه از آزادراه شیراز - اصفهان امروز برای تردد آسان هموطنان افتتاح شده و ادامه این آزادراه تا بوشهر برای مردم استان فارس مسرت‌بخش بود.

ایمانیه با اشاره به این‌که ساخت یک‌هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی در فارس با همکاری قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) در آینده شروع خواهد شد، تصریح کرد: امیدواریم دسترسی و تردد ساکنان روستا‌های فارس با این ساخت راه‌ها تسهیل شود.

او با بیان این‌که فارس به دلیل پهناوری دارای نقاط پرحادثه در جاده‌ها است، اضافه کرد: فارس با برطرف سازی ۱۰۳ نقطه پرحادثه‌ی جاده‌ای، دارای رتبه اول کشور در این عرصه است.

استاندار فارس در خصوص راه‌آهن شیراز ـ بوشهر نیز گفت: سیر پیشرفت راه‌آهن شیراز ـ بوشهر کند است که با فروش اولین کشتی نفت به قیمت ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تزریق می‌شود و کریدور ریلی شمال - جنوب، خزر را به خلیج فارس وصل خواهد کرد.

ایمانیه با اشاره به خط ریلی از سیستان و بلوچستان ـ کرمان به شیراز، خواستار ادامه این خط به سمت اهواز و مرز شلمچه شد تا خط ریلی شرق به غرب کشور تکمیل شود و سپس افزود: همچنین ترمینال بین‌المللی فرودگاه شهید دستغیب شیراز چندین سال تعطیل بود، اما اکنون فعالیت تکمیلی ساختمان و تجهیز آن آغاز شده است.

استاندار فارس ادامه داد: قطار شیراز به سمت مشهد این روز‌ها حرکت یک روز در میان دارد که با توجه به تعداد کثیر مشتاقان امام رضا (ع) در فارس خواستار افزایش تعداد قطار‌ها و اختصاص واگن به این خط ریلی و قطار شهری شیراز هستیم.

او افتتاح خط دوم آبرسانی سد درودزن به شیراز را مورد توجه قرار داد، تاکید کرد: ظرفیت استفاده شیراز از آب سد درودزن با افتتاح این خط انتقال به ۴۰ درصد رسید و با دستور رئیس جمهور موافقت شد ۲ هزار میلیارد تومان به تعمیر خط اول انتقال آب اختصاص یابد.

ایمانیه با بیان این‌که تفاهم‌نامه آبرسانی به ۳۷۲ روستای فارس بین بسیج سازندگی و آبفای استان منعقد شد، تصریح کرد: آبرسانی به ۲۵۰ روستای استان تاکنون به اتمام رسیده است که پیشرفت فیزیکی فارس در این موضوع ۷۱ درصد بوده، درصورتی که متوسط کشوری ۵۶ درصد بوده است. همچنین امیدواریم آبرسانی به ۴۷۰ روستای دیگر استان در بازه ۳۰ ماهه انجام شود.

استاندار فارس در ادامه گفت: پروژه انتقال آب از خلیج‌فارس به استان فارس در دو جبهه پیش می‌رود و امیدواریم با کمک صندوق توسعه ملی سرعت کار افزایش پیدا کند ضمن این‌که یک خط انتقال نیز به سمت سیرجان و نی‌ریز شروع شده است.

او با اشاره به این‌که آب‌گیری سد نرگسی و سد هایقر در حال انجام است، بیان کرد: شبکه فاضلاب شهر‌های کازرون و آباده تمام شده و ۴ شهر دیگر در حال انجام است. امیدواریم صنایع در دولت سیزدهم از این شبکه استفاده کنند تا با استفاده از پساب شهر‌ها قدم‌های موثری در افزایش آب شرب شهری و کمک به محیط زیست برداشته شود.

ایمانیه در خصوص شبکه درمان و بهداشت شهرستان‌های فارس نیز گفت: بیمارستان یک‌هزار و ۴۰۰ تختخوابی به نام مبارک محمد رسول الله (ص) در شیراز با همکاری قرارگاه خاتم النبیا (ص) تجهیز شده است که ۴۰۰ تخت مختص کودکان و دیگر تخت‌ها عمومی است. همچنین ساخت بیمارستان فاطمه زهرا (س) با ۷۰۰ تخت درمانی در جنوبی‌ترین و محروم‌ترین نقطه شهر شیراز در دست اقدام است که امیدواریم با موافقت رئیس‌جمهور اعتبارات برای ساخت این مراکز درمانی تامین شود.

استاندار فارس با بیان این‌که هر ۴ ساعت یک صنعت استان فارس گازدار می‌شود تا از مازوت و سوخت‌های فسیلی دیگر استفاده نکنند، اظهار کرد: در استان فارس هر دو روز یک روستا گازدار شده است و با این روند امیدواریم تا هفته دولت سال آینده تمامی استان فارس، استان سبز باشد و همه صنایع و روستا‌ها گازدار شوند.

او در ادامه در خصوص وضعیت اشتغال نیز اظهار کرد: سهمیه ۵۷ هزار نفری اشتغال به فارس اختصاص پیدا کرد و اکنون ۷۷ هزار شغل در این استان ایجاد شده است.

ایمانیه وضعیت نهضت ملی مسکن استان فارس را مورد توجه قرار داد و گفت: ۱۰ هزار واحد مسکونی تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و ۴۷ هزار واحد هم در حال ساخت است و ساخت ۵۵ هزار واحد مسکونی را شروع خواهیم کرد. همچنین واگذاری ۳۰ هزار قطعه زمین به مردم برای ساخت منازل ویلایی انجام می‌شود.

استاندار فارس خواستار دستور رئیس‌جمهور مبنی بر تسهیل و همکاری منابع طبیعی در واگذاری زمین روستایی شد و تاکید کرد: برای عدم مهاجرت روستاییان و ایجاد مهاجرت معکوس، نیازمند تامین زمین مناسب برای ساخت مسکن در روستا‌ها هستیم.

او با بیان این‌که ۳۰۰ واحد صنعتی و واحد‌های بزرگ کشاورزی از رکود خارج شده است، ادامه داد: جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هر هفته با بررسی ۳۰ پرونده برگزار می‌شود و بیش از ۸۰ درصد مصوبات در این حوزه اجرایی شده است.

ایمانیه از تشکیل قرارگاه سرمایه‌گذاری کوثر در فارس خبر داد و بیان کرد: در این قرارگاه رفع موانع بروکراتیک سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذارانی که مایل به سرمایه‌گذاری در فارس هستند، انجام می‌شود.

او، استان فارس را سرآمد عرصه گردشگری دانست و گفت: در گردشگری زیارت زیر سایه امامزادگان و بقاع متبرکه، فارس دارای ظرفیت مناسبی است. از مصوبات سفر اول هیأت دولت به فارس با تلاش وزیر کشور، تفویض اختیار توسعه حریم اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع) انجام شد.

استاندار فارس تصریح کرد: بنای تخریب بافت تاریخی و هویتی اطراف حرم‌های مطهر را نداریم و تصمیم داریم بافت اطراف حرم از این وضعیت نامناسب خارج شود، از این رو با مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور و هیأت دولت این ساماندهی اجرا خواهد شد.

بنا به گفته ایمانیه، تعداد گردشگران خارجی و توریست سلامت در فارس ۵ برابر شده است و قطعاً می‌توان از ظرفیت‌های فارس و شهر شیراز در حوزه گردشگری سلامت بیش از پیش استفاده کرد.

استاندار فارس پیشنهاد داد: اداره مناطق تاریخی نظیر تخت جمشید، پاسارگاد و حافظیه به صورت هیأت امنایی به استان واگذار شود.

او گردشگری تفریحی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در بسیاری از مناطق استان فارس شاهد رشد بومگردی‌ها با صدور ۴ برابری مجوز‌ها هستیم. همچنین در صنایع دستی توانمندی بی‌نظیری وجود دارد چراکه شیراز از طرف یونسکو به عنوان پایتخت صنایع دستی انتخاب شده است. از این رو امیدواریم با همکاری وزارت امور خارجه، بازاریابی و نمایشگاه‌های دائمی در خارج از کشور داشته باشیم. فعالیت درون کشوری با تسهیلات بانکی می‌تواند کمک‌دهنده باشد.

ایمانیه با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب دانشگاه شیراز را دارالعلمی در دارالعلم دانستند، افزود: افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه شیراز شکل گرفته است و اتاق فکر استانداری در موضوعات گردشگری، سلامت، صنعت و معدن، انرژی و هوش مصنوعی با حضور اساتید دانشگاهی برای تصمیم‌سازی علمی تشکیل شده و به شورا‌های مختلف استان پژوهش‌های تهیه شده توسط اتاق فکر تحویل داده می‌شود.

او با اشاره به این‌که فارس در حوزه کشاورزی رتبه دوم کشور را دارا است، افزود: در دامداری فارس رتبه سوم و چهارم کشور را دارد، اما نقش این استان در تامین امنیت غذایی ۱۰ درصد است از این رو خواستار مساعدت دولت در تسریع پروژه‌های آبخیزداری، کانال انتقال آب و آبیاری قطره‌ای در استان هستیم.

استاندار فارس گفت: در دوره اول سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به فارس از سند مهندسی فرهنگی استان رونمایی شد و با اختصاص اعتبار ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امیدواریم این سند عملیاتی شود.

او با اشاره به توقف ۸ ساله عملیات ساخت پروژه تالار مرکزی شیراز، گفت: امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم پروژه تالار مرکزی شیراز تمام شود. همچنین خواستار آغاز ساخت کتابخانه مرکزی شیراز توسط شهرداری شیراز و راه و شهرسازی هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.