سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امید به تولید جنین آزمایشگاهی یوزپلنگ به همت جهاددانشگاهی

رییس جهاد دانشگاهی کشور گفت: طی ۲ سال آینده با توجه به ذخیره ژنتیک یوزپلنگ‌های تلف‌شده می‌توان امیدوار به تولید جنین یوزپلنگ در محیط آزمایشگاهی بود.

مسلمی نائینی موضوع تولید یوزپلنگ به دست متخصصان بومی در مراکز جهاد دانشگاهی را در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، به عنوان دستاورد و پیشرفت‌های این مرکز مطرح کرد.

منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان یکی از سه منطقه حفاظت شده با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ آسیایی در ایران به شمار می‌رود.

بخشی از منطقه توران یا خارتوران، یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در ایران، یعنی حدفاصل میاندشت- میامی در محور مواصلاتی اصلی تهران- مشهد قرار گرفته و این جاده بزرگترین قربانگاه یوز ایرانی محسوب می‌شود و از تمامی یوزپلنگ‌های تلف شده در این محور، نمونه‌گیری شد تا در صورت امکان و سلامت نمونه ذخیره‌سازی ژنتیک انجام شود.

رییس جهاد دانشگاهی کشور تصریح کرد: این نهاد از موسسه‌های فعال با ضریب موفقیت بالا در زمینه درمان ناباروی است و طبق معیارهای جهاد دانشگاهی، ضریب موفقیت درمان ناباروری در مراکز درمانی زیر پوشش جهاد دانشگاهی ۳۳ درصد است.

وی اضافه کرد: فرهنگ‌سازی و انجام کارهای تبلیغی در زمینه فرزندآوری در راستای جوانی جمعیت باید مورد باشد و جهاد دانشگاهی در این زمینه نیز برنامه‌هایی دارد.

مسلمی نائینی بیان کرد: هدف از تشکیل جهاد دانشگاهی کمک به بخش‌های مختلف برای توسعه و پیشرفت کشور است و اکنون متخصصان جهاد دانشگاهی موفق به ساخت دستگاه‌های حفاری تا عمق ۲ هزار متر شدند که مورد تایید کارشناسان است و کشور را از واردات بی‌نیاز می‌کند.

وی با اشاره به کاهش جمعیت جوان، بر توانمندسازی سالمندان تاکید کرد و افزود: مرکز مجهز توانمندسازی سالمندان در تهران زیر نظر جهاد دانشگاهی فعال است..

وی یادآور شد: جهاد دانشگاهی در زمینه کشاورزی و گیاهان دارویی هم فعالیت دارد و تنها پژوهشکده در این زمینه متعلق به جهاد دانشگاهی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.