سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستیابی دانشمندان به حقیقتی جدید در مورد هسته زمین

دانشمندان اخیرا حقیقتی جدید را در مورد جنس هسته زمین دریافته‌اند.

بر اساس یک کشف علمی جدید، توپ فلزی بسیار داغ واقع در مرکز داخلی زمین در واقع فعال‌تر از آن چیزی است که برخی تصور می‌کنند.

فیزیکدانان دانشگاه تگزاس در آستین و سیچوان و نانجینگ در چین با استفاده از یادگیری ماشینی و یک ابر کامپیوتر احتمال حرکت اتم‌های آهن را در مرکز زمین گزارش کردند که ممکن است برخی از ویژگی‌های فیزیکی نرم هسته داخلی آن را تبیین می‌کند.
 
برای درک بهتر موضوع، لازم به ذکر است که مرکز زمین یک هسته داخلی فلزی جامد است که توسط یک هسته خارجی فلزی مایع احاطه شده است و ضخامت آن حدود ۷۵۰ مایل است و به ۹۸۰۰ درجه فارنهایت (یا حدود ۵۴۰۰ درجه سانتی‌گراد) می‌رسد.
 
حرکت اتم‌ها در هسته بیرونی مایع باعث ایجاد میدان مغناطیسی زمین و قابلیت سکونت بر روی سیاره در مقیاس بزرگ می‌شود، اما در حالی که مدت‌ها تصور می‌شد مرکز سیاره ما یک هسته جامد و آهنی است، تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که بخشی از لایه درونی متراکم آن ممکن است مایع باشد.
 
مطالعه جدید نشان می‌دهد که اتم‌های آهن در هسته به مکان‌های جدید منتقل می‌شوند، مانند افرادی که صندلی‌های خود را دور میز شام جابه جا می‌کنند، بدون این که ساختار معدنی زیرین را مختل و هسته را انعطاف‌پذیرتر کنند، مفهومی که به عنوان «حرکت جمعی» شناخته می‌شود.
 
یوجون ژانگ، استاد دانشگاه سیچوان، توضیح داد: لرزه شناسان دریافته‌اند که مرکز زمین، به نام هسته داخلی، به طرز شگفت انگیزی نرم است، کمی شبیه به نرمی کَره در آشپزخانه شما. کشف جدیدی که به آن دست یافته ایم، در واقع این است که آهن جامد به طرز شگفت انگیزی در اعماق زمین نرم می‌شود؛ زیرا اتم‌های آن می‌توانند بسیار بیشتر از آنچه ما تصور می‌کردیم حرکت کنند.
 
ژانگ و همکارانش از یک مدل کامپیوتری مینیاتوری از هسته داخلی زمین برای پیش‌بینی خواص و حرکت اتم‌های آهن در هسته استفاده کردند. داده‌های جمع‌آوری‌شده از آزمایش‌ها با فشار و دمای بالا که برای شبیه‌سازی شرایط زمین طراحی شده بود، تقویت شد و سپس نتایج با مطالعات امواج لرزه‌ای هسته داخلی زمین مقایسه شد.

تمایل زیاد علم به شناخت هسته درونی غیر قابل دسترس زمین که هنوز گرمای تولید شده توسط شکل گیری زمین در ۴.۵ میلیارد سال پیش را حفظ می‌کند، منجر به مدل‌های پیش بینی و تحقیقاتی شده است که توضیحات مختلفی را برای حرکت، ترکیب و شکل و همچنین انبوهی از اطلاعات نادرست ارائه می‌دهند.
 
با این وجود حتی با نزدیک‌تر شدن علم به توضیح پیچیدگی‌های سیاره ما و اتم‌های رقصنده آن، لایه‌های در حال تکامل زمین هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند.

منبع: الیوم السابع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
مبارز
۰۲:۵۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۲
یک مشت اراجیف ، خزعبلات و چرندیات
عده ای احمق دانشمند نما از آمریکا گفتند ، بی چون و چرا درسته!
کدام فشار؟ هسته ی جامد؟ لایه ی دورش مایع مذاب؟
هسته ی زردآلو یا آهن؟ حتما آهن خالص؟ دمای ذوبش چقدره؟ فلز در 5 برابر بیشتر از دمای ذوبش تبخیر نمیشه؟ تغییر ماهیت چطور؟ تغییر ماهیتش فشار ایجاد نمیکنه؟ پس چرا باعث ترکاندن زمین کروی نمیشه؟
آب اعماق اقیانوس ها تحت فشار نیست؟ چر از گرمای مرکز زمین به جوش نمیاد؟
خاصیت مغناطیسی آهنربا در دمای بیشتر از 100 درجه از بین نمیره؟
اگر توانستند یک قطره آب را در سطحی کروی ثابت نگهدارند ، زمین کروی ست.
خودتون رو الاف محاسبات مضحک و اعداد و ارقام (شبه علم) این ابلهان نکنید.
یک لحظه تفکر ، برتر از هزار سال عبادت
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
حالاحالاها باید کار کنند تا بفهمند که خداوند چه چیزی را آفریده. امیدوارم که به وجود خالق هستی و علم بی پایان او ایمان بیاورند.
نرگس
۱۱:۱۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
واقعا که! چطور اینو الان فهمیدند؟ گدازه های آتشفشانها از کجا میان؟ از همونجا چیز عجیب و غریبی نیست
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
گدازه از عمق 30 یا 40 کیلومتری میاد. اینا از عمق 6000 کیلومتری حرف می زنند!
نرگس
۱۱:۱۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
واقعا که! چطور اینو الان فهمیدند؟ گدازه های آتشفشانها از کجا میان؟ از همونجا چیز عجیب و غریبی نیست
نرگس
۱۱:۱۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
واقعا که! چطور اینو الان فهمیدند؟ گدازه های آتشفشانها از کجا میان؟ از همونجا چیز عجیب و غریبی نیست
حجت
۱۴:۵۹ ۲۱ مهر ۱۴۰۲
گدازه ها از بالای لایه میانی زمین میان، وقتی بنا به دلایلی فشار ازروی این لایه برداشته میشه اون قسمت به حالت مذاب در میاد و از شکاف ها بالا میاد که اگر به سطح زمین برسه بهش آتشفشان میگن
پیمان اشراقی
۱۰:۴۹ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
سلام،

نوشته هسته مرکز جامد است، هسته اطراف مایع است، چطور
می شود یک هسته در مرکز گرما و حرارت جامد باشد و اطراف آن که خنک تر است مایع باشد؟
قریشی
۱۱:۰۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
هسته مرکزی بعلت فشار حداکثری جرم کلی زمین امکان مایع شدن را ندارد و بصورت جامد است
حجت
۱۲:۰۱ ۱۹ مهر ۱۴۰۲
اگه فشار رو حدود 22000 برابر جو برسونیم، آب در 100 درجه سانتیگراد هنوز به حالت جامده. اما بسیار داغه. فشار طبقات بالا مانع مایع شدن هسته مرکزی می شه