سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«طوفان الاقصی» چطور رژیم صهیونیستی را درنوردید؟

خبرگزاری آمریکایی در گزارشی به سوال‌های مطرح شده در خصوص توان اطلاعاتی تل‌آویو بعد از حمله بی‌سابقه اخیر نیرو‌های مقاومت فلسطین پرداخت.

خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد پرس» در گزارشی به سوال‌های مطرح شده در خصوص توان اطلاعاتی تل‌آویو بعد از عملیات «طوفان الاقصی» پرداخت و عملیات نیرو‌های مقاومت فلسطین را شکستی بزرگ برای اطلاعات این رژیم توصیف کرد. 

«یاکوف آمیدرور» مشاور امنیت داخلی سابق «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «این یک شکست بزرگ است. این عملیات در واقع ثابت می‌کند توانایی‌های (اطلاعاتی) در غزه خوب نبود». او از توضیح در خصوص این شکست امتناع کرد، اما گفت «بعد از فرو نشستن گرد و غبار باید درس گرفت». 

«دانیل هاگاری» سخنگوی ارشد ارتش رژیم صهیونیستی هم معتقد است ارتش توضیح به عموم بدهکار است، اما افزود «اکنون زمانش نیست. اول می‌جنگیم بعد تحقیق می‌کنیم».

به نوشته آسوشیتد پرس، عده‌ای می‌گویند خیلی زود است که تقصیر را صرفاً گردن نقص اطلاعاتی انداخت. آن‌ها به موجی از خشونت‌های سطح پایین در کرانه باختری که برخی از منابع نظامی اسرائیل را به آنجا منتقل کرد و همچنین هرج‌ومرج سیاسی در آن به خاطر اقدامات کابینه راست افراطی نتانیاهو برای ایجاد تغییرات در دستگاه قضایی اشاره می‌کنند. طبق این گزارش، این طرح بحث‌برانگیز انسجام ارتش رژیم صهیونیستی را تهدید کرده است.

اما به نوشته این گزارش، «فقدان واضح آگاهی قبلی از برنامه مقاومت احتمالاً به عنوان مقصر اصلی در زنجیره وقایع منتهی به به مرگبارترین حمله علیه اسرائیلی‌ها در دهه‌های اخیر است».

طبق گزارش رسانه آمریکایی، اسرائیل در سال ۲۰۰۵ نیرو‌ها و ساکنان را از نوار غزه خارج کرد و کنترل از نزدیک وقایع در این منطقه را از خود سلب کرد. اما به ادعای این گزارش، حتی پس از تسلط حماس بر غزه در سال ۲۰۰۷ به نظر می‌رسید اسرائیل با استفاده از اطلاعات فناوری و انسانی برتری خود را حفظ کرده است. 

به اذعان این گزارش، «با وجود این توانایی‌ها، حماس توانست نقشه خود را مخفی نگه دارد. این حمله که احتمالاً برای آن ماه‌ها برنامه‌ریزی و آموزش دقیق شده و مستلزم هماهنگی بین گروه‌های شبه‌نظامی متعدد بوده، به نظر می‌رسد اطلاعات اسرائیل را دور زده است». 

«امیر آویوی» ژنرال بازنشسته اسرائیلی در این خصوص گفت: «بدون پایگاهی در غزه، سرویس‌های امنیت اسرائیل به طور فزاینده‌ای به ابزار‌های فناوری برای دستیابی به اطلاعات متکی شده‌اند». وی افزود: شبه‌نظامیان در غزه راه‌هایی برای فرار از جمع‌آوری اطلاعات از طریق فناوری یافته‌اند و به اسرائیل تصویر ناقصی از اهداف خود می‌دهند. طرف دیگر یاد گرفت با تسلط تکنولوژیکی ما مقابله کند و از استفاده از فناوری که می‌تواند آن را افشا کند، دست کشیدند.

اما به گفته وی، شکست فراتر از جمع‌آوری اطلاعات است و سرویس‌های امنیتی اسرائیل حتی نتوانستند تصویر دقیقی از اطلاعاتی که دریافت می‌کردند ترسیم کنند.

«آموس هارل» مفسر نظامی در روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشت: در عمل، صد‌ها اگر نگوییم هزاران نیروی حماس ماه‌ها در حال آماده شدن برای حمله غافلگیرانه بودند، بدون آن که درز کرده باشد.

به نوشته آسوشیتد پرس، متحدانی که اطلاعات را با اسرائیل به اشتراک می‌گذارند، گفتند آژانس‌های امنیتی اسرائیل واقعیت را اشتباه می‌خواندند. یک مقام اطلاعاتی مصری گفت این کشور که اغلب به عنوان میانجی بین رژیم صهیونیستی و حماس عمل می‌کند، بار‌ها با تل‌آویو درباره «چیزی بزرگ» بدون توضیح بیشتر صحبت کرده بود. 

وی گفت: «مقام‌های اسرائیلی روی کرانه باختری متمرکز بودند و تهدید از سوی غزه را دستکم گرفتند». به نوشته رسانه آمریکایی، کابینه نتانیاهو از حامیان شهرک‌نشینیان یهودی کرانه باختری تشکیل شده که در مواجهه با موج فزاینده خشونت در ۱۸ ماه گذشته در آنجا خواستار سرکوب امنیتی شده‌اند.

این مقام ناشناس مصری افزود: ما به آن‌ها هشدار داده‌ایم انفجار وضعیت در راه است و خیلی زود و بزرگ خواهد بود. اما آن‌ها چنین هشدار‌هایی را دستکم گرفتند. 

به نوشته آسوشیتد پرس، اسرائیل همچنین به دلیل طرح بازنگری قضایی نتانیاهو مشغول و متلاشی شده است. نتانیاهو هشدار‌های مکرر از سوی روسای نظامی خود و همچنین چند رهبر سابق آژانس‌های اطلاعاتی دریافت کرده بود مبنی بر این که این طرح تفرقه‌افکنانه، انسجام سرویس‌های امنیتی را از بین می‌برد. 

«مارتین ایندیک» که به عنوان فرستاده ویژه مذاکرات اسرائیلی-فلسطینی در دولت اوباما فعالیت کرده، گفت اختلافات داخلی بر سر تغییرات قضایی عامل تشدیدکننده‌ای بود که به غافلگیر شدن اسرائیل کمک کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.