آقای رسول مرزبان گفت: بنابر آمار در ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشت برنج در استانهای گیلان و مازندران به روش بیولوژیک و بدون استفاده از هیچ گونه سموم شیمیایی با آفتها مبارزه میشود.
به گفته او، با وجود آنکه محصولات گلخانه تازه خوری است، لذا از کنترل بیولوژیک برای مبارزه با آفات باید استفاده کرد چراکه دوره کارنس سم ۲ هفته است و به سبب برداشت و عرضه محصول کمتر از این زمان به بازار، سلامت افراد در معرض خطر قرار میگیرد.
مرزبان ادامه داد: مسئولان ابتدا باید قانونی بگذارند که محصولات دارای باقی مانده سموم اجازه فروش ندارند و از طرفی سازمان ترویج و حفظ نباتات باید کمک کند تا کشاورزان با مزایای کنترل بیولوژیک آشنا شوند.
رئیس بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک استفاده از مبارزه بیولوژیک در گلخانه را امری ضروری دانست و گفت: هزینه مبارزه بیولوژیک با سموم شیمیایی برابر است، ضمن آنکه برای محصولات تازه خوری خیار، گوجه فرنگی و فلفل استفاده از سموم درمحیط گلخانه به سبب دوره کارنس سم سلامت جامعه را دچار مخاطره میکند.
او با بیان اینکه در کنترل بیولوژیک نسبت به کشورهای منطقه جلوتر هستیم، گفت: در خاورمیانه دومین کشور در بحث مبارزه بیولوژیک هستیم.