سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازار توافقی فرابورس مسیری برای تکمیل پازل شفافيت شرکت‌ها

به گفته کارشناسان با راه‌اندازی بازار توافقی فرابورس، شفافیت و اعتبار شرکت‌هایی که در این بازار حضور پیدا می‌کنند افزایش خواهد یافت.

روز گذشته بازار توافقی فرابورس ایران در راستای اجرای ماده ۳۶ قانون احکام دائمی توسعه کشور افتتاح شد.

بازار توافقی که مدیر عامل فرابورس ایران محمد علی شیرازی هم درباره هدف از راه اندازی آن گفت: هدف از راه‌اندازی بازار توافقی سامان‌دهی شرکت‌های غیرپذیرشی ثبت‌شده نزد سازمان بورس است.

در ادامه هم وحید روشن قلب مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس گفت: طبق ماده ۳۶ قانون احکام دائمی توسعه، تمامی شرکت‌های سهامی عام که مشمول ثبت نزد سازمان هستند باید معاملات سهام آن‌ها در یکی از تابلو‌های بورس یا فرابورس انجام گیرد.

او افزود: برخی از شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بورس به سبب ساختار مالی و زیرساخت‌های ناکافی کنترل داخلی، شرایط پذیرش در بورس و تابلو‌های اصلی فرابورس را نداشتند و به همین خاطر در گذشته در بازار پایه فرابورس درج می‌شدند.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس گفت: انجام معاملات همانند شرکت‌های پذیرفته شده‌ای که از لحاظ وضعیت عملیاتی و ساختار، حائز شرایط پذیرش نبوده اند، ریسک‌های مختلفی را برای خریداران سهام به دنبال داشت، در همین راستا مقرر شد بنا به مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس بازاری تحت عنوان (بازار توافقی) در فرابورس شکل گیرد تا سهامداران این شرکت‌ها بتوانند با سازوکار معاملاتی متفاوت معاملات خود را انجام دهند.

روشن قلب گفت: از این پس شرکت‌های سهامی عامی که نزد سازمان ثبت می‌شوند و حائز شرایط پذیرش نیستند در این تابلو درج خواهند شد و سهامداران می‌توانند در صورت تمایل و با در نظر گرفتن ریسک‌های مرتبط با این شرکت‌ها، به معامله سهام این شرکت‌ها بپردازند، لازم به ذکر است که این مصوبه شامل حال شرکت‌هایی که اکنون در بازار پایه فرابورس درج شده‌اند، نمی‌شود.

بازاری توافقی که بنابر اعلام فرابورس ایران روز‌های معاملاتی آن از شنبه تا چهارشنبه هر هفته به استثنای ایام تعطیل رسمی از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ خواهد بود و دامنه نوسان روزانه قیمت و حجم مبنا برای معاملات آن اعمال نمی‌شود همچنین در آن همه بخش ها امکان معامله را نخواهد داشت به طوری که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی غیر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک در سهام، با درآمد ثابت و مختلط با رعایت کلیه مقررات مربوط امکان انجام معامله را خواهند داشت. همچنین انجام معاملات به صورت روزانه ممنوع است و امکان فروش سهام خریداری شده در همان روز برای مشتریان وجود ندارد.

مزیت‌های راه اندازی بازار توافقی

در ادامه هم کارشناس بازار سرمایه اکبر ادهم در خصوص مزیت‌های راه اندازی بازار توافقی فرابورس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار توافقی از جمله بازار‌های پرریسک فرابورس است که معاملات آن به‌شکل بلوکی و عمده صورت خواهد گرفت. کلیه کارگزاران باید قبل از انجام اولین معامله، از مشتریان خود تأیید و امضای اقرارنامه و بیانیه پذیرش ریسک را اخذ کنند.

او بیان کرد: فعالیت شرکت‌هایی که به میزان شرکت‌های حاضر در بورس منظور بازار‌های اصلی که از شفافیت برخوردار نیستند در بازار توافقی، می‌تواند منجر به افزایش شفافیت و اعتبار بیشتر آن‌ها شود.

در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه محمد خبری زاده هم به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هر چقدر شفافیت افزایش پیدا کند و شرکت‌ها در یک اتاق شیشه‌ای قرار گیرند عملکرد‌ها نیز بهبود پیدا می‌کند و زمانی که شفافیت و عملکرد شرکت‌هایی که میزان شفافیت آن‌ها کمتر است ارتقاء یابد کلیت اقتصاد و شاخص‌های کلان اقتصادی نیز شرایط بهتری را تجربه خواهند کرد.

مطابق با اعلام شرکت فرابورس ایران، تاکنون نماد معاملاتی سه شرکت «تأمین آتیه کارکنان صنعت برق خراسان»، «سرمایه‌گذاری کارکنان گروه مپنا» و «کارخانجات مخمل و ابریشم کاشان» در این بازار درج شده‌اند.

گفتنی است که در بازار توافقی انتشار قرارداد‌های آتی، اختیار معامله و اختیار فروش تبعی بر مبنای سهام درج‌شده در آن و انجام فروش تعهدی امکان‌پذیر نیست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
...... سهامداران را نابود کردی