سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گره‌گشایی از بازار مسکن با نوسازی بافت‌های فرسوده

به گفته برخی مسئولان، گره‌گشایی از بازار مسکن در شرایط فعلی از طریق نوسازی بافت‌های فرسوده امکان‌پذیر است و باید زمینه سرعت گرفتن این کار فراهم شود.

 در حالی ساخت واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن به گفته مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به یک میلیون و ۷۵۹ هزار واحد رسیده که تنها حدود ۱۵۲ هزار واحد آن مربوط به نوسازی واحد‌های مسکونی در بافت‌های فرسوده است.

به رغم تلاش دولت برای مشارکت مردم در نوسازی بافت‌های فرسوده و اهمیتی که تاب‌آوری واحد‌های مسکونی در برابر مخاطرات مختلف طبیعی و سایر سوانح دارند، اما روند روند نوسازی همچنان مورد انتظار نیست و باید سرعت بیشتری بگیرد.  

با این وجود طبق آمار‌های بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، رشد بخش مسکن و ساختمان امسال به مثبت ۴.۷درصد رسیده و این در حالی است که در سال گذشته رشد بخش مسکن و ساختمان منفی بود.  

به نظر می‌رسد، مثبت شدن رشد بخش ساختمان می‌تواند شامل نوسازی بافت‌های فرسوده نیز بشود و روند نوسازی را در بافت فرسوده تندتر کند.  

بر اساس سیاستگذاری دولت مقرر شده بود تا سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شود که در دو سال دولت سیزدهم این رقم به حدود ۱۵۲ هزار واحد رسیده است.  

در این خصوص محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران  جوان، گفت: بخشی از آمار‌های نوسازی مربوط به نوسازی بافت‌های فرسوده توسط خود مردم است که در  این آمار گنجانده نشده  بنابراین میزان نوسازی در کشور به طور غیررسمی بالاتر از میزان ذکر شده است.  

صدور پروانه ساختمانی در پایتخت طی ۶ ماهه اول امسال ۲.۵ برابر شد

 معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: هم‌اکنون آمار نوسازی بافت‌های فرسوده که موفق به دریافت تسهیلات شده و کار واحد‌ها آغاز شده به ۱۵۲ هزار واحد رسیده است که می‌تواند نوید تسریع در روند نوسازی در بافت فرسوده باشد.  

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران مشارکت شهرداری‌ها را در ارائه صدور پروانه به ویژه در شهر تهران مناسب ارزیابی کرده و گفته است: شهرداری تهران در ۶ ماهه اول امسال ۱۰ هزار و ۱۴۷ واحد پروانه صادر کرده که نسبت به سال گذشته صعودی بوده است، سال گذشته این میزان معادل ۴ هزار و ۵۰۷ واحد بود و امسال حدود ۲.۵ برابر شده است.

 همچنین مهدی هدایت مدیرعامل شرکت نوسازی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: میزان صدور پروانه‌های ساختمانی در استان تهران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد بسیاری خوبی داشته است به طوری که در برخی از مناطق شاهد رشد ۲۰۰ درصدی آمار پروانه‌های ساختمانی هستیم.

به گفته مدیرعامل سازمان نوسازی متاسفانه همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مناسب نیست و همین امر باعث شده که با مشکلات بسیاری در حوزه ساخت مسکن به ویژه در تهران روبرو شویم.

او می‌گوید: در برخی از موارد شاهد آن هستیم که ثبت نام متقاضیان در حوزه ساخت منجر به پرداخت تسهیلات نمی‌شود و همین امر باعث شده که افراد انگیزه‌ای برای ورود به حوزه‌ ساخت نداشته باشند.

هدایت بیان کرد: از وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی تقاضا داریم که تسهیلات لازم برای ساخت و نوسازی بافت‌های فرسوده ارائه شود چراکه در برخی از مناطق تا تسهیلات تزریق نشود امکان نوسازی بافت‌های فرسوده وجود ندارد.

نوسازی بافت‌های فرسوده بازار مسکن را بهبود می‌بخشد

همچنین در این زمینه اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: اجرای طرح نوسازی بافت‌های فرسوده نقش موثری در بهبود وضعیت بازار مسکن دارد و  زمینه ساز بهبود و تقویت وضعیت بازار مسکن در کشور می‌شود.

شاکری یادآور شد: دولت باید هرچه سریعتر اجرای این طرح‌ را در دستور کار خود قرار دهد تا شاهد بهبود بازار مسکن و در نتیجه تثبیت قیمت‌ها باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
آقایان مسئول چرا فکری به حال املاکی دارای سند نیستن نمیکنید؟؟ اهالی منطقه ۲۱ شهرک استقلال برای گرفتن سند به سازمان زمین و مسکن مراجعه میکنند که برای صدور سند از هر خانه ۵ میلیارد پول میخواد واقعا انصاف نیست که برای خانه ای که مالکش هستیم دوبار پول پرداخت کنیم تا یک برگ سند بگیریم. بافت این منطقه قدیمی هست و بخاطر مشکل سند هیچکس نمیتونه خونه بسازه
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
تا مثل شهرهای پر جمعیت فرسوده زیاد هست هیچی دنبال خوش گذراندن سی یر صفا خودشون
ناشناس
۱۴:۰۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
این همه شعار بافت فرسوده میدن، وقتی گذرت به شهرداری میوفته تا مجوز برا ساخت بگیری چوب لای چرخ میذارن و بهانه های بنی اسراییلی میگیرن و آدمو پشیمون میکنند.
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
کسی برای این حرفهای مسئولین تره‌ هم خورد نمیکنه دروغ بسه دیگه
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
خانه های فرسوده دیگه از نوسازی گذشتن. باید بکوبی از نو بسازی تاهم درمقابل زلزله مقاوم باشن هم زیبایی شهر بیشتر بشه
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
دیگه بس نیست دروغ و دغل کاری همه ما بی خانه ها هم شما بنگاه دارها و حامیان دولتیان می دانیم که مشکل از جنس نخواستن است نه نتوانستن مشکل غل و رنجیر دولت به پای ساخت و ساز است هر کسی بنوعی فکر پر کردن کیسه خود است صد متر زمین و یک اطاق برای شروع و پایان در به دری کافی است اما حقیقت اینکه آفتابه لگن صد دست شام و نهار پس فردا بله خجالت هم خوب چیزیه گیرم رو گوشت باز شرم حیای گربه کجاست
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
بهترین کار که متواند بازار مسکن را آرام کند .احیا و بازسازی بافت فرسود هم خطر دربرابر زلزله کم می شود و هم چهره خیابانها وشهر نوساز می گردد وهم بازار ساختمان و افراد شاعل دراین حوزه خوب می شود و هم در قیمت مسکن تاثیر خواهد داشت.و بهترین کار دیگری که درشهر تهران می تواند انجام شود برداشتن طرح ترافیک تا دراین محدودا هم ساخت وساز مثل مناطق دیگر رونق داشته باشد.
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
البته بهترین کار اول کوتاه کردن دست واسطه ها و دلال‌ها و بنگاه‌های غیرقانونی بزرگ اقتصادی که سرکرده آنها بانک‌ها هستند راهی درست و کارآمد برای حل معضل مسکن در کشور است
علی
۰۹:۰۶ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
مهمترین عامل عدم نوسازی بافت فرسوده در کشور شهرداری ها هستن که جهت مجوز نوسازی و صدور پروانه ساختمان هزینه های سنگینی رو به مالکین این نوع منازل تحمیل میکنن
در صورتی که شهرداری از این هزینه کسر کند بافت فرسوده به سرعت نو سازی میشود
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
همیشه این گره گشایی ها به نفع دلالان و مافیای مسکن بوده و هست . و آرزوی حتی داشتن یک مسکن 25 متری برای نسل امروزی فقط در حد رویا و خیال هست.
ناشناس
۰۸:۱۲ ۱۶ مهر ۱۴۰۲
قیمت نجومی زمین . قیمت سیمان و مصالح سر به فلک .... پروانه ساخت با نرخ فضایی یه کارگر و کارمند با حقوق 7 و 8 تومن تا آخر عمرش صاحب خونه نمی شه خودتون رو گول نزنید