سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جولان مشکلات در شهرک امام علی (ع) بیرجند/ مردم گلایه دارند

شهرک امام علی (ع) یکی از تکه های پازل بیرجند بوده که شهروندانش از نبود امکانات رفاهی و تفریحی رنج می برند.

توزیع عادلانه و یکسان خدمات در مناطق مختلف یک منطقه یکی از شاخص‌های منشور مدیریت شهری است؛ این در حالی است که مناطقی مانند شهرک امام علی (ع) بیرجند به دور از توجه مسئولان واقع شده و مردمانش از برخی کمبودها رنج می‌برند.

مشکلاتی که از جاده ورودی شهرک سر باز کرده و دغدغه‌های عدیده‌ای برای شهرک‌نشینان به وجود آورده است؛ عدم برخورداری اهالی منطقه از سرویس دهی بین شهری بر گلایه شهروندان افزوده و معتقدند با شروع فصل مدارس، این معضل رنگ دیگری به خود می‌گیرد.

بنا به گفته اهالی، محرومیت شهرک امام علی از پارک و فضای سبز نه تنها بر چهره خشک منطقه چنگ می‌زند بلکه برنامه‌های نافرجام متولیان در ایجاد فضای سبز، شهروندان را با سوال‌هایی بی جواب چشم انتظار گذاشته است و حالا نبود فضایی مناسب برای بازی، پای کودکان را به کوچه‌ها باز کرده که این امر خود خطرهای زیادی را خلق می‌کند.

عدم ساماندهی پیاده رو در این نقطه از بیرجند، نه تنها مشکلات عدیده‌ای به ویژه در زمستان ایجاد می‌کند بلکه سلامت روان شهروندان و نظم بصری را به هم ریخته که می‌طلبد مورد توجه قرار گیرد.

بنا به گفته شهروندان، جانمایی مدرسه در خیابان اصلی و پرتردد شهرک در کنار عدم ایمن سازی خیابان، پای خطرهای زیادی را به این مسیر باز کرده و برای رفت و آمد دانش آموزان مشکلات بزرگی ایجاد می‌کند.

جولان مشکلات در شهرک امام علی در حالی است که متولیان در کش و قوس تحویل اراضی برای ارائه خدمات درجا زده و بر دغدغه‌های شهروندان می‌افزایند.

مشق شهرداری برای شهروندان در پاسخگویی نسبت به ساخت و سازها در شهرک امام علی، همان سوال‌های بی جوابی است که بر گلایه‌های اهالی قلاب شده و خواستار رسیدگی به شرایط موجود هستند.

ساعتی در جمع اهالی

یکی از شهروندان شهرک امام علی (ع) بیرجند گفت: هم اکنون هزار و ۵۰۰ خانوار در این شهرک ساکن هستند و در آینده‌ای نزدیک چهار هزار خانوار طرح اقدام ملی مسکن هم ساکن می‌شوند اما از بسیاری از مشکلات رنج می‌بریم.

سارانی با بیان اینکه ورودی و خروجی شهرک بسیار نامناسب است، افزود: جای سوال است که شهرداری طرح های سنگین می‌سازد اما چرا از ساخت یک روگذر ترس دارد؟

او با بیان اینکه احداث یک روگذر مشکلات رفت و آمد به داخل شهرک امام علی را حل می‌کند، ادامه داد: ورودی مرحله یک و دو از سال ۹۱ هنوز آسفالت نشده که نیازمند توجه است.

سارانی با بیان اینکه راه ورودی و خروجی شهرک یک مسیر است و باید راه خروجی به مسیر بلوار خلیج فارس وصل شود، گفت: برای رفع مشکلات شهرک پیگیری‌های زیادی انجام داده‌ایم اما هماهنگی بین مسئولان وجود ندارد.

این شهروند با اشاره به پیگیری‌های انجام شده اظهار کرد: برای حل مشکلات شهرداری ما را به تعاونی مسکن پاس‌کاری می‌کند و تعاونی مسکن هم به استناد دو نامه، شهرداری را موظف به ارائه خدمات می‌داند.

استانداری ورود کند

سارانی ادامه داد: شهرداری ارائه خدمات را منوط به واگذاری زمین از سوی راه و شهرسازی می‌داند و راه و شهرسازی برای واگذاری‌ها اعلام آمادگی می‌کند اما مشکلات حل نمی‌شود.

او عدم نظارت را حلقه مفقوده در این مسیر دانست و گفت: باید نماینده‌ای از سوی استانداری مشکلات موجود را بررسی کند.


بیشتر بخوانید


سارانی با بیان اینکه مسئولان برای ارائه خدمات از ما می‌خواهند شهروندی خود را به اثبات برسانیم، عنوان کرد: چگونه می‌شود که شهرداری برای ساخت و سازها از ما عوارض می‌خواهد اما در ارائه خدمات اثبات شهروندی را ملاک می‌گیرد.

یک شهرک در آرزوی امکانات

یکی دیگر از اهالی شهرک امام علی (ع) بیان کرد: سرویس دهی این شهرک نامناسب بوده و تنها یا یک دستگاه ون انجام می‌شود.

چهکندی با بیان اینکه برای رفت و آمد و استفاده از ناوگان عمومی باید مسیر زیادی را تا ابتدای شهرک برویم تا از اتوبوس‌های غفاری و مهرشهر استفاده کنیم، افزود: مسئولان شهروندان این منطقه را جزو شهر محسوب نمی‌کنند و از بسیاری از خدمات محروم هستیم.

او با گلایه از پیاده روهای خاکی بیان کرد: شهروندان برای مطالبه گری به هر دستگاهی مراجعه می‌کنند، به دستگاهی دیگر پاس‌کاری می‌شوند.

چهکندی با بیان اینکه مدرسه در حاشیه خیابان شلوغ احداث شده است، گفت: طی سال تحصیلی علاوه بر مشکلات موجود، باید دغدغه رفت و آمد فرزندان را هم داشته باشیم.

فضای سبز نداریم

یکی دیگر از اهالی شهرک امام علی (ع) با گلایه از نبود فضای سبز در شهرک بیان کرد: مدتی پیش که مرحله ۲ افتتاح شد، طی بنری از ایجاد پارک سه هزار متری خبر دادند اما هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است.

دوستی با بیان اینکه در گذشته فضای سبز خوبی در این منطقه وجود داشت که متأسفانه خشک شد، گفت: اگر قرار بود مسائلی بین برخی دستگاه‌ها باشد، چرا فضای سبز ایجاد کردند در غیر این صورت چرا آب فضای سبز پلمب و درختان را خشکانده‌اند.

او با گلایه از نبود فضای بازی مناسب برای کودکان بیان کرد: بچه‌ها در ساعات استراحت دیگران، در کوچه‌ها بازی می‌کنند که خود معضلات زیادی را به بار می‌آورد.

دوستی خواستار رسیدگی به مشکلات موجود شد و افزود: برخی مرحله ها در دست احداث بوده که با افزوده شدن جمعیت، کمبود امکانات به مشکلی جدی تبدیل خواهد شد که باید مورد توجه قرار گیرد.

آنچه مسئولان می‌گویند

علیزاده معاون شهرسازی خراسان جنوبی گفت: بلوار سایت زعفرانیه آسفالت شده و آمادگی داریم در صورت اخذ مصوبه‌های لازم به بلوار خلیج فارس متصل کنیم.

او بیان کرد: در شهرک امام علی و اراضی زعفرانیه، کاربری‌های لازم برای فضای سبز، آموزشی و اداری تعریف شده و آمادگی داریم به دستگاه‌های خدمت رسان تحویل دهیم.

علیزاده با بیان اینکه طرح ملی مسکن در این سایت طی دو سال آینده تحویل داده می‌شود، افزود: از دستگاه‌ها خواستاریم نسبت به تحویل اراضی اقدام کنند.

فضای سبز تشنه آب است

میرزایی معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند هم در پاسخ به مشکلات حمل و نقل شهرک امام علی به مهر گفت: هم اکنون یک دستگاه ون در این شهرک فعال است.

او ادامه داد: میانگین مسافر جا به جا شده ۱۵۰ نفر بوده که در صورت افزایش اتوبوس و نبود مسافر، بیت‌المال حیف و میل می‌شود.

میرزایی با اشاره به مشکلات نبود فضای سبز هم بیان کرد: برای ایجاد فضای سبز زمینی تحویل شهرداری نشده و ما آب هم نداریم.

معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند با بیان اینکه باید دستگاه‌های متولی آب مورد نیاز را تأمین کنند و محدوده به شهرداری تحویل شود، افزود: رفع مشکلات این شهرک نیازمند برگزاری جلسه و تبادل نظر با حضور همه دستگاه‌های متولی و فرمانداری است.

برای ارائه خدمات به بخش خصوصی وظیفه‌ای نداریم

میرزایی با بیان اینکه برای خدمات رسانی در حوزه معابر باید بر اساس قانون سهم شهرداری از معابر پرداخت شود، گفت: به محض تحویل معابر، خط کشی‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد اما پیاده رو سازی از وظایف شهرداری نیست.

او بیان کرد: برابر تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری و ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، وظیفه ما خدمات دهی در معابر و اماکن عمومی است و آنجایی که بخش خصوصی ابلاغ شود، وظیفه‌ای نداریم.

معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند اظهار کرد: بر اساس اخذ مصوبه‌ای از شورای شهر، مدیران مجتمع‌ها می‌توانند بر اساس این مصوبه قانونی از شرکت‌های پیمانکار خدمات بگیرند.

میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر هم خدماتی در شهرک ارائه می‌شود اما حقوقی نگرفتیم، گفت: بر اساس قانون باید از محدوده و حریم شهر محافظت کنیم اما ارائه خدمت هم بر اساس قانون است.

انتظار می‌رود متولیان امور شهری قبل از احداث سایت‌های مسکن و توسعه مختلف شهری، امکانات لازم را پیش بینی کنند تا دود این بی‌برنامگی‌ها در چشم شهروندان نرود.

منبع: مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.