سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از برداشت قصب از نخلستان‌های فراشبند تا تولید پسته در نقاط مختلف فارس

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند گفت: برداشت خرمای زاهدی از ۴ هزار هکتار نخلستان‌های این شهرستان آغاز شده است.

امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند اظهار کرد: برداشت خرمای زاهدی (قصب) از ۴ هزار هکتار نخلستان شهرستان فراشبند از اواخر شهریور آغاز شده و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

او با بیان اینکه میانگین تولید سالانه خرما در این شهرستان ۸ تن در هکتار است، افزود: پیش بینی می‌شود تا پایان مهر ماه بیش از ۳۲ هزار تن محصول خرما در این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در نخلستان‌های فراشبند ۳۱ رقم خرمای مرغوب شناسایی شده که عمده آن‌ها رقم زاهدی (قصب) است.

او اضافه کرد: کبکاب شاهانی، لشت، بریمی، خاصویی، خوش خوراک و شهابی از دیگر انواع خرمای نخلستان‌های فراشبند است که علاوه بر تامین نیاز شهرستان، به دیگر نقاط استان فارس، تهران، اصفهان و کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند تصریح کرد: در حال حاضر این شهرستان دارای ۱۴ واحد بسته بندی قصب و خرما است که به‌صورت نیمه صنعتی به امر بسته بندی مشغول هستند.

ضرورت بذرمال کردن بذور در کشت‌های شتوی

مسئول واحد زراعت مدیریت جهادکشاورزی نی‌ریز گفت: با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش تنش‌های محیطی، تامین نسبی نیاز غذایی از طریق بذرمال‌کردن بذور قبل از کاشت، موجب افزایش قدرت گیاه خواهد شد.

شیرین زارعی مسئول واحد زراعت مدیریت جهادکشاورزی نی‌ریز اظهار کرد: با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش تنش‌های محیطی، تامین نسبی نیاز غذایی از طریق بذرمال‌کردن بذور قبل از کاشت، موجب افزایش قدرت گیاه در برابر سرمای شدید زمستانه، شوری و کم‌آبی خواهد شد.

او افزود: کود‌های حاوی روی و آهن، سیومیک، هیومیک، بارور ۲ و از این قبیل که دارای مواد ریزمغذی و میکروارگانیسم‌های مفید هستند؛ می‌توانند برای این کار استفاده شوند.

مسئول واحد زراعت مدیریت جهادکشاورزی نی‌ریز در همین خصوص بیان کرد: طبق برچسب کود مصرفی، می‌باید مقداری از آن را در آب حل کرد و سپس توسط سمپاش روی بذوری که بر روی سطوح پلاستیکی گسترده شده‌اند؛ پاشیده و آن‌ها را زیر و رو کنیم تا کل بذر‌ها آغشته به کود شوند.

 زارعی اضافه کرد: بذور بعد از گذشت حداقل ۴ ساعت از قرار گرفتن در هوای آزاد و خشک شدن، قابل استفاده در ماشین‌های کارنده خواهند بود.

برداشت میوه به از باغ‌های مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز برداشت محصول «به» از باغ‌های این شهرستان در مهرماه خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز برداشت «به» از باغ‌های این شهرستان در مهرماه، اظهار کرد: برداشت این محصول تا آبان ماه ادامه دارد.

او اضافه کرد: سطح زیر کشت باغ‌های «به» در شهرستان ۴۰ هکتار است که از این میزان، ۳۵ هکتار بارور و ۵ هکتار غیر بارور است.

 او افزود: ارقام رایج در شهرستان از نوع محلی و اصفهانی است که رقم محلی در باغ‌های قدیمی و رقم اصفهانی در باغ‌های جدیدتر کشت شده اند.

 امیریان بیان کرد: متوسط عملکرد «به» در باغ‌های شهرستان ۳۰ تن در هکتار است و پیش بینی می‌شود بیش از هزار هزار تن میوه «به» مرغوب و معطر تولید شود و محصول تولیدی علاوه بر تامین نیاز شهرستان به مرکز و دیگر شهرستان‌های استان نیز ارسال می‌شود.

 از محصول «به» در تهیه مربا، کنسرو و طبخ خورش استفاده می‌شود. همچنین «به» اثرات مثبتی بر فکر و ذهن می‌گذارد و از افسردگی جلوگیری می‌کند، علاوه بر این تقویت‌کننده قلب، کبد و معده است، زخم معده را بهبود می‌بخشد و به هضم غذا کمک می‌کند و هسته‌های خشک شده این میوه نیز برای درمان گلودرد و بهبود سرفه کاربرد دارد.

نهاده‌های کشاورزی تنها به باغ‌های شناسنامه‌دار تعلق می‌گیرد

ارائه هرگونه خدمات حمایتی در حوزه باغبانی به‌ویژه تخصیص نهاده‌های کشاورزی، فقط به باغ‌های شناسنامه‌دار تعلق‌می‌گیرد. 

علیرضا بصیری مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز اظهار کرد: ارائه هرگونه خدمات تسهیلات بانکی، بیمه بخش کشاورزی، خرید تضمینی محصولات، صدور مجوز صادرات، انشعابات برق، آب و گاز، استخر ذخیره آب، مکانیزاسیون، فنس‌کشی باغ، احداث خانه کارگری و دیگر موارد حمایتی در حوزه باغبانی به‌ویژه تخصیص نهاده‌های کشاورزی، فقط به باغ‌های شناسنامه‌دار تعلق‌می‌گیرد.

 او افزود: این طرح، واحد‌های زیربخش باغبانی همچون انواع باغ مثمر و غیرمثمر، مزارع کشت گیاهان دارویی، واحد‌های پرورش قارچ و محیط‌های گلخانه‌ای را شامل می‌شود و به منظور صدور شناسنامه، بستر ثبت اطلاعات در «سامانه سَبَک» فراهم شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز تصریح کرد: برای صدور شناسنامه، بانک جامع اطلاعاتی شامل نوع درخت، سموم و کود‌های مورد استفاده، نوع مالکیت و مختصات جغرافیایی زمین در «سامانه سَبَک» ثبت می‌شود.

 او با اشاره به اینکه آمار، بستر تمام برنامه‌ریزی‌ها است و با شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها مشخص می‌شود چه محصولی در کجا و به چه میزان تولید می‌شود، اضافه کرد: از مزایای صدور شناسنامه برای باغ‌ها ایجاد امکان تنظیم بازار و مدیریت پس از تولید محصول باغی است.

 بصیری با بیان اینکه اتاق اصناف کشاورزی به عنوان بازوی اجرایی جهادکشاورزی انجام این طرح را در سطح شهرستان به‌عهده دارد، تصریح کرد: بر اساس آیین‌نامه اجرایی مصوب هیئت وزیران، وظیفه قانونی هویت‌بخشی و ساماندهی شاغلان و مشاغل بخش کشاورزی برعهده اتاق اصناف است؛ بنابراین ضمن تنظیم فرآیند اجرایی و ابلاغ دستورالعمل مربوط توسط وزیر جهاد کشاورزی مقرر شده است تا در مرحله اول طرح برای همه واحد‌های زیربخش باغبانی مدارک هویتی با عنوان شناسنامه باغ صادر و آمار جامعی از مبادی تولید محصولات باغبانی کشور تهیه و تدوین شود.

 این مقام مسئول بیان کرد: از ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ارائه خدمات این مدیریت به باغداران مشروط به دریافت شناسنامه مذکور است؛ بنابراین مشمولان طرح می‌باید با مراجعه به دفتر نظام صنفی کشاورزی شهرستان واقع در خیابان آیت‌اله مطهری مستقر در اداره تعاون روستایی هرچه سریع‌تر نسبت به دریافت شناسنامه باغ یا پروانه کسب کشاورزی اقدام کنند.

توزیع ۳ هزار و ۲۳۰ تن کود یارانه‌ای در ارسنجان 

مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان گفت: برای مصرف کشت سال زارعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ معادل ۳ هزار و ۲۳۰ تن کود در شهرستان توزیع شده است.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان اظهار کرد: امسال حدود ۴ هزار و ۸۴۴ حواله الکترونیک توزیع کود شیمیایی یارانه‌ای برای مصرف کشت سال زارعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ معادل ۳ هزار و ۲۳۰ تن کود در شهرستان توزیع شده است.

 او با بیان اینکه ۴ عامل فروش، کار توزیع کود شیمیایی در شهرستان را انجام می‌دهند، تصریح کرد: کشاورزان به‌منظور تهیه کود مورد نیاز، باید برای هر محصول، درخواست خود را در سامانه جامع پایش کودی ثبت کنند.

 مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان تصریح کرد: این امر علاوه بر حذف واسطه‌ها سبب می‌شود کود‌های شیمیایی تنها به اشخاصی تعلق بگیرد که کشاورز هستند.

این مقام مسئول یادآور شد: بهره‌برداران به‌منظور ثبت اطلاعات زراعی خود باید به مسئولان پهنه‌های تولیدی در مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

تولید بیش از هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ در ارسنجان

 مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان از تولید هزار و ۵۵۵ تن گوشت مرغ در ۶ ماهه اول امسال خبر داد.

 غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان با اشاره به فعال بودن ۱۹ واحد مرغداری در شهرستان ارسنجان اظهار کرد: از ابتدای امسال تا کنون مجوز جوجه ریزی برای تعداد ۷۷۷ هزار و ۵۳۲ قطعه جوجه یک روزه صادر شده است.

 این مقام مسئول با بیان اینکه بر کیفیت و بهداشت تولید مرغ نظارت می‌شود، تصریح کرد: گوشت مرغ از سالم‌ترین و بهترین مواد پروتئینی به شمار می‌آید که با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز استقبال از آن بیشتر شده است.

برداشت برنج از شالیزار‌های بیضا

عملیات برداشت برنج از سطح ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزار‌های بیضا آغاز شد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به برداشت مکانیزه برنج در ۹۵ درصد شالیزار‌های این شهرستان، اظهار کرد: عملیات برداشت برنج از سطح ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزار‌های بیضا آغاز شد.

 او تصریح کرد: ۳ هزار و ۳۲۵ هکتار از اراضی شالی بیضا با استفاده از ۶۵ دستگاه کمباین با هد مخصوص و ۱۷۵ هکتار به روش سنتی برداشت می‌شود.

 مویدی ادامه داد: به طور متوسط هر دستگاه کمباین قادر است روزانه ۲ هکتار از شالیزار‌های شهرستان را برداشت کند.

 او تصریح کرد: برداشت برنج از اوایل مهرماه شروع شده است و تا نیمه آبان ماه ادامه دارد و محصول تولید شده علاوه بر مصرف مردم منطقه به دیگر شهرستان‌ها و استان‌های کشور نیز ارسال می‌شود.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به میانگین برداشت ۶ تن شلتوک در هر هکتار پیش بینی کرد: بالغ بر ۲۱ هزار تن شلتوک از سطح موصوف برداشت شود که از این مقدار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن برنج سفید بدست می‌آید.

 مویدی بیان کرد: رقم محصول برنج بیضا لنجانی است که با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک دارای کیفیت پخت، عطر و طعم عالی است.

این مقام مسئول وضعیت عملکرد تولید برنج امسال را عالی توصیف کرد و افزود: شلتوک تولیدی بعد از خشک شدن راهی ۵ کارخانه برنجکوبی این شهرستان می‌شود تا ضمن سفید شدن بسته بندی شود.

آغاز برداشت زیتون از باغ‌های کوار 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت: برداشت زیتون از باغ‌های کوار از اواسط شهریور ماه آغاز شده است و تا اوایل آذر ماه ادامه دارد.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار اظهار کرد: برداشت زیتون کنسروی از ۳۰۰ هکتار باغ‌های این شهرستان از اواسط شهریور ماه آغاز شده است و تا اوایل آذر ماه برای ارقام روغنی ادامه دارد.

 او با بیان اینکه محصول زیتون شهرستان کوار علاوه بر کارخانه‌های استان فارس به صنایع شمال کشور نیز ارسال می‌شود، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود امسال ۹۰۰ تن زیتون کنسروی از درختان بارور برداشت شود که ۸۰ درصد آن به منظور کنسروی و بقیه جهت استحصال روغن استفاده می‌شود.

جوکار، اصلاح ارقام زیتون با ارقام سازگار و مدیریت مطلوب باغ‌ها در این شهرستان باعث نوآوری در باغ‌های زیتون شده و افزایش کمی و کیفی این محصول را به دنبال داشته است و سالانه سطح زیر کشت باغ‌های زیتون رو به افزایش است.

 او بیان کرد: کنسروالیا، تخم کبکی، دزفول و زردزیتون مهم‌ترین ارقام زیتون موجود در شهرستان است.

ارسال و صادرات ۷۰ درصد انگور کوار به بازار‌های داخلی و خارجی/پیش بینی تولید ۴ هزار تن مویز 

 مدیر جهاد کشاورزی کوار گفت: از کل تولید انگور شهرستان میزان ۷۰ درصد آن به صورت تازه خوری به بازار‌های داخلی ارسال و برخی به کشور‌های همسایه صادر می‌شود.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار اظهار کرد: پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش از ۲۲ هزار تن انگور فرآوری و بالغ بر ۴ هزار تن کشمش هسته دار یا مویز تولید و به بازار عرضه شود.

 او گفت: از کل تولید انگور شهرستان میزان ۷۰ درصد آن به صورت تازه خوری به بازار‌های داخلی ارسال و برخی به کشور‌های همسایه صادر و میزان ۳۰ درصد آن به مویز و در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه و شیره انگور فرآوری می‌ شود.

 جوکار ادامه داد: مویز تولیدی شهرستان از ارقام ریش بابا و رطبی بوده و به ۲ روش تیزابی و آفتابی تهیه می‌شود که باتوجه به کیفیت خوب این محصول تولیدی، علاوه بر بازار داخلی به برخی کشور‌های خارجی نیز صادر می‌شود.

 او افزود: در چند سال اخیر اقداماتی از جمله برگزاری کارگاه‌های آموزشی، صدور مجوز‌های صنایع فرآوری و پرداخت تسهیلات توسط صندوق حمایت از بخش کشاورزی صورت گرفته که نقش موثری در تنظیم بازار انگور و اشتغالزایی در شهرستان داشته است.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار بیان کرد: با توجه به خواص منحصر به فرد مویز، قرار گرفتن آن در رژیم غذایی علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن در سلامتی انسان نیز مفید است.

برداشت پسته از باغ‌های سروستان 

مدیریت جهاد کشاورزی سروستان از آغاز برداشت پسته از ۵ هزار و ۴۱۰ هکتار باغ‌های این شهرستان خبر داد.

هومان جلالی دو قزلو سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان با اشاره به آغاز برداشت پسته از ۵ هزار و ۴۱۰ هکتار باغ‌های این شهرستان، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۰ هزار تن پسته‌تر برداشت و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه شود.

او با بیان اینکه برداشت پسته در شهرستان سروستان از اول مهرماه آغاز شده و تا پایان این ماه نیز ادامه دارد، افزود: احمد آقایی، فندقی، کله قوچی و اکبری از مهم‌ترین ارقام پسته¬ تولیدی این شهرستان هستند.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان گفت: به منظور فرآوری و عرضه پسته مرغوب، ۱۰ واحد فرآوری، به‌عنوان ترمینال ضبط پسته در شهرستان سروستان فعال است.

این مقام مسئول با بیان اینکه مجموع باغ‌های پسته شهرستان سروستان ۶ هزار و ۸۲۷ هکتار است، افزود: هزار و ۴۱۷ هکتار از این باغ‌ها جدید احداث شده و غیر مثمر هستند.

او بیان کرد: سروستان یکی از قطب‌های مهم تولید پسته استان فارس به شمار می‌رود که با توجه به شرایط اقلیمی و خاک مناسب، بهترین محصول تولیدی را از نظر کمی و کیفی دارا است.

جلالی دو قزلو تصریح کرد: با توجه به اجرای طرح نفوذ دانش در واحد‌های تولیدی، پسته کاران شهرستان سروستان آخرین یافته‌های تحقیقاتی و علمی را در باغ‌ها به مرحله اجرا در آورده که در تولید محصول سالم و با کیفیت نقش بسزایی دارند.

برداشت پسته از باغ‌های استهبان آغاز شد 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از آغاز برداشت پسته از ۲۳۸ هکتار باغ‌های بارور این شهرستان خبر داد.

مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با اشاره به آغاز برداشت پسته از ۲۳۸ هکتار باغ‌های بارور این شهرستان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۵۹۵ تن محصول به صورت تَر، برداشت و روانه بازار مصرف شود.

او با بیان اینکه کار برداشت پسته از اواخر شهریورماه آغاز شده و تا اواسط مهرماه ادامه دارد، افزود: عمده ارقام پسته تولید شده در شهرستان استهبان احمد آقایی و اکبری است و عملکرد آن ۲.۵ تن پسته‌تر در هکتار است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: استفاده از رقم مناسب برای پایه و پیوندک در درختان پسته، رعایت فاصله کاشت و تغذیه مناسب موجب افزایش عملکرد این محصول می‌شود.

اعیان منش تصریح کرد: ۷۵۴ هکتار از باغ‌های شهرستان استهبان به کشت پسته اختصاص یافته که از این سطح، ۵۱۶ هکتار غیربارور است.

برداشت خیارسبز از مزارع شهرستان فراشبند 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند گفت: برداشت خیارسبز از اوایل مهر ماه آغاز شده و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

 امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند اظهار کرد: برداشت خیار سبز از اوایل مهر ماه در بخش مرکزی آغاز شده و تا اواخر آبان ماه در بخش دهرم ادامه دارد.

 این مقام مسئول گفت: متوسط برداشت خیارسبز از هر هکتار بین ۲۰ تا ۲۵ تن است و پیش بینی می‌شود ۳ هزار تن خیارسبز از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.

او با بیان اینکه کشت خیارسبز با آبیاری نواری انجام می‌شود، افزود: امسال ۱۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت خیارسبز رفته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند تصریح کرد: کشت خیارسبز از اوایل شهریور ماه در بخش مرکزی شروع شده است.

 ۲ میلیون و ۷۶ هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های کازرون

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۲ میلیون و ۷۶ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده است.

حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون اظهار کرد: شهرستان کازرون دارای ۲۸ واحد مرغداری فعال با ظرفیت کلی یک میلیون و ۱۴۶ هزار و ۶۵۰ در یک دوره پرورش مرغ گوشتی است.

او با بیان اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۲ میلیون و ۷۶ هزار قطعه جوجه ریزی شده است، ادامه داد: حاصل این جوجه ربزی، تولید حدود ۳ هزار و ۷۳۱ تن گوشت مرغ است که سهم بسزایی در تولید گوشت مرغ استان را دارد.

 این مقام مسئول افزود: امروزه نقش صنعت مرغداری در تامین امنیت غذایی کشور بر کسی پوشیده نیست و این صنعت با تولید مرغ و تخم مرغ نقش سازنده‌ای در تامین منبع پروتئینی جیره غذایی ما دارد. 

رشیدی با بیان اینکه در هر واحد پرورش مرغ گوشتی در هر سال امکان ۴ مرتبه جوجه‌ریزی وجود دارد، گفت: ساخت و راه‌اندازی واحد‌های مرغداری نیازمند اخذ مجوز‌های لازم از مراجع ذی‌صلاح است.

آغاز برداشت زیتون از باغات شهرستان استهبان 

مدیر جهاد کشاورزی استهبان از آغاز برداشت محصول زیتون از باغات شهرستان خبر داد.

مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با اشاره به آغاز برداشت محصول زیتون از باغات شهرستان، اظهار کرد: ۴۵۲ هکتار از باغات این شهرستان به کشت زیتون اختصاص یافته که ۳۹۵ هکتار آن بارور و ۵۷ هکتار آن غیر بارور است.

او ادامه داد: پیش بینی می‌شود با برداشت متوسط ۶ تن در هکتار، تولید این محصول در امسال به ۲ هزار و ۳۷۰ تن برسد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با بیان اینکه بیشترین ارقام زیتون این شهرستان رقم زرد، فیشومی، روغنی، مانزانیا، شنگه، کنسروالیا، شیراز و دزفول است، گفت: برداشت ارقام کنسروی از اواخر شهریور ماه آغاز شده و اواسط آبان ماه برداشت ارقام روغنی به پایان می‌رسد و به طور عمده برای فرآوری به کارخانجات ارسال می‌شوند.

 او افزود: با توجه به ظرفیت‌های مناسب تولید و فرآوری زیتون در شهرستان، سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه مورد انتظار است و در این رابطه ۳ هزار ۵۰۰ متر از اراضی شهرستان، برای ساخت کارخانه هزار تنی فرآوری زیتون واگذار شده که در صورت تامین تسهیلات تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

 اعیان منش گفت: بهره گیری از ارقام پربازده و مدیریت باغی مانند تغذیه و هرس مناسب، در افزایش عملکرد زیتون نقش بسزایی دارد و آموزش و ترویج این امر در دستور کار این مدیریت است.

توزیع ۷۵۰ تن کود شیمیایی در قیروکارزین 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: بیش از ۷۵۰ تن انواع کود شیمیایی در اختیار کشاورزان این شهرستان قرار گرفت.

محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه بیش از ۷۵۰ تن انواع کود شیمیایی برای زراعت تابستانه در اختیار کشاورزان این شهرستان قرار گرفت، اظهار کرد: کود‌های توزیع شده شامل اوره، فسفات و پتاس بوده که نسبت به پارسال از افزایش ۲۰ درصدی برخوردار بوده است.

او با اشاره به اینکه استفاده از کود‌های شیمیایی نقش موثری در افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی دارد، اضافه کرد: این کود‌ها شامل ۶۷۰ تن کود اوره، ۶۰ تن کود فسفاته و ۲۲ تن کود پتاسه بود.

این مقام مسئول تصریح کرد: توزیع کود‌های شیمیایی با صدور حواله الکترونیک انفرادی و توسط ۸ عامل توزیع در سطح شهرستان قیروکارزین انجام شد.

حیدری با بیان اینکه تامین و توزیع نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان بر حسب آمار و اطلاعات سطح زیر کشت ثبت شده در سامانه جامع پهنه بندی کشاورزی انجام می‌شود، گفت: کشاورزان در ابتدای کشت هر محصول باید سطح زیر کشت را به مراکز جهاد کشاورزی محل خود اعلام کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ادامه داد: در تابستان امسال نزدیک به ۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت کنجد، حبوبات و ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای اختصاص داشته است.

اجرای ۳ حکم تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در شیراز

رئیس اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شیراز از اجرای احکام قطعی تخریب برای ۳ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در این شهرستان خبر داد. 

هادی کوهستانیان رئیس اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شیراز اظهار کرد: احکام قطعی تخریب برای ۳ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در روستا‌های ظفرآباد و دهک این شهرستان اجرا شد.

او با بیان اینکه این ساخت و ساز‌ها شامل دیوارکشی، ساختمان سازی و محوطه سازی به مساحت هزار و ۷۰۰ مترمربع بودند، گفت: عملیات تخریب با دستور مقام قضایی و با اجرای حکم قطعی مستند به ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها انجام شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه به منظور حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات داخلی از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در شهرستان‌ها جلوگیری می‌شود، تاکید کرد: اراضی کشاورزی به‌عنوان ثروت و امانت جامعه برای نسل‌های آتی است و کسانی که از این ثروت استفاده می‌کنند، همواره موظف‌اند از آن به طور صحیح بهره برداری و در حفظ و حراست از آن برای نسل‌های آینده تلاش کنند.

او تصریح کرد: کارشناسان امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز در قالب گشت هم‌پوشان با بازرسی مستمر و حضور فعال در عرصه‌های کشاورزی و نیز گزارش‌های دریافتی از سامانه ۱۳۱، مزارع و باغ‌ها را رصد کرده و با هرگونه اقدام غیرمجاز برابر قانون برخورد خواهند کرد.

برداشت ذرت علوفه‌ای در فیروزآباد

مدیر جهاد کشاورزی فیروزآباد از برداشت ذرت علوفه‌ای از سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد. 

حبیب کوهکن مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد با اشاره به برداشت ذرت علوفه‌ای از سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع این شهرستان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۳۵ هزار تن محصول تولید شود.

او بیان کرد: عملیات برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان فیروزآباد از اواخر شهریورماه آغاز شده و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد و به صورت مکانیزه توسط ۸ دستگاه برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد با اشاره به اینکه مزارع ذرت علوفه‌ای در این شهرستان به روش نواری آبیاری می‌شوند، تصریح کرد: محصول تولید شده شامل ارقام ۷۰۴، ۷۰۳، هکتور، مای، هانتر، سیمون، کوردنا، آمریکن ژنتیک است.

کوهکن اضافه کرد: ذرت علوفه‌ای تولید شده علاوه بر تامین نیاز دامداری‌های شهرستان فیروزآباد به شهرستان‌های همجوار و استان‌های اصفهان و یزد نیز ارسال می‌شود.

برآورد تولید بیش از ۲۶ هزار تن محصولات باغی در آباده 

مدیر جهاد کشاورزی آباده گفت: پیش‌بینی می‌شود، بیش از ۲۶ هزار تن انواع محصول باغی در این شهرستان تولید و روانه بازار شود.

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی آباده گفت: پیش‌بینی می‌شود با آغاز برداشت محصولات باغی از بالغ‌بر ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار، بیش از ۲۶ هزار تن انواع محصول تولید و روانه بازار شود.

او بیان کرد: باغ‌های این شهرستان شامل هزار و ۴۵۶ هکتار سیب، ۷۱۴ هکتار بادام، ۲۶۸ هکتار گردو و ۱۸۰ هکتار پسته است.

امینی اضافه کرد: تولید در این باغ‌ها شامل ۲۵ هزار تن سیب، ۷۸۰ تن بادام، ۳۴۰ تن گردو و ۱۹۰ تن پسته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کار برداشت محصولات باغی از اوایل مهرماه آغاز شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود این عملیات تا اواسط آبان‌ماه ادامه یابد.

او با اشاره به اینکه محصول سیب شهرستان آباده از کیفیت قابل توجهی برخوردار است، تصریح کرد: تولیدات این شهرستان شامل ارقام زرد و قرمز لبنانی است که به نقاط مختلف استان فارس و کشور عرضه می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.