سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیم نگاهی به آمار و وضعیت سالمندان کهگیلویه و بویراحمد

معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد از فعالیت سه مرکز شبانه روزی نگهداری از سالمندان در استان خبر داد.

کریم رهیده با بیان اینکه سه مرکز شبانه روزی نگهداری از سالمندان در استان وجود دارد گفت: ۸۶ سالمند خانم و آقا در این مراکز نگهداری می‌شود.


معاون توانبخشی بهزیستی استان افزود: از این تعداد ۶۷ سالمند بومی هستند و بقیه از دیگر استانها در این مراکز نگهداری می شوند.


وی با اشاره به اینکه کمترین جمعیت سالمند استان مربوط به شهرستان لنده با  هزار و ۹۸۳ نفر است ادامه داد: از مجموع سالمندان بومی استان ۲۳ نفر فرزندی ندارند و برای نگهداری فردی را ندارند.


رهیده اضافه کرد: مرکز نگهداری سالمندان شهر دهدشت با ۶۰ نفر ظرفیت تنها ۱۲ نفر آن پُر شده، مرکز نگهداری سالمندان آقای یاسوج با ظرفیت ۵۰ نفر تنها ۲۰ نفر پر شده و مرکز نگهداری سالمندان خانم یاسوج با ۶۰ نفر ظرفیت ۵۴ نفر آن تکمیل شده است و در این استان به خاطر فرهنگ و سنتی خوب و پسندیده‌ای که دارند والدین سالمند خود را به مراکز نگهداری نمی‌سپارند و فرزندان و خانواده از آن‌ها نگهداری می‌کنند.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در خصوص وضعیت جمعیت سالمندی استان گفت: براساس سرشماری سال ۹۵ از مجموع ۷۱۳ هزار نفری جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد، ۴۸ هزار و ۴۶۷ نفر معادل ۶. ۸ درصد سالمند در این استان وجود دارد.


جهانگیر شاهینی افزود: بیشترین جمعیت سالمند استان به ترتیب مربوط به شهرستان بویراحمد با ۱۶ هزار و ۲۸۷ نفر، شهرستان کهگیلویه با ۹ هزار و ۶۶۱ نفر و شهرستان گچساران با ۹ هزار و ۵۰۹ نفر بوده است. 


شاهینی اظهارکرد: براساس برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، از جمعیت ۷۴۵ هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد ۶۰ هزار نفر معادل ۸.۰۵ درصد سالمند هستند.


مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان هم گفت: حدود ۳۲ هزار نفر سالمند در قالب ۲۴ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان، که از این تعداد ۱۰ هزار نفر زن سالمند سرپرست خانواده و ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر مرد سرپرست خانواده هستند.


قباد مبشری افزود: این تعداد سالمند تحت پوشش کمیته امداد خدماتی همچون درمان، مستمری ماهیانه، کالای خانگی، اشتغال برای فرزندان، کمک‌های آموزشی و فرهنگی برای تحصیل فرزندان ارائه می‌شود.


وی ادامه داد: برای ۲۰۰ نفر از سالمندان استان کارت منزلت صادر کردیم، یک اردوی مشهد مقدس برای تعدادی از سالمندان برگزار کردیم، با برگزاری جشنی در شهر چرام از ۲۰ سالمند تحت پوشش این نهاد تجلیل شد و به مابقی سالمندان تحت پوشش هدیه‌ای تقدیم خواهد شد.


گفتنی است که محلی برای زندگی و آرامش، توجه به نیاز‌های جسمی سالمند، وضعیت بیماری سالمند، پوشیدن لباس، تفریحات و سرگرمی، داشتن تغذیه مناسب، نیاز به ارتباط با دیگران، روابط اجتماعی و قرارگیری در دایره‌ای از افراد آشنا و حامی همچون خانواده، همسایگان و دوستان، احساس امنیت، داشتن پرستار سالمند از نیاز‌های سالمندان است.


بر اساس تقسیم‌بندی جامعه‌شناسان، سن سالمندی به سه گروه سنی سالمند جوان ۶۰ تا ۷۴ سال، سالمند میانسال ۷۵ تا ۹۰ سال و سالمند پیر ۹۰ به بالا تقسیم‌بندی می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.