وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به تصمیم پارلمان اروپا درباره قرهباغ اعلام کرد: ما این تصمیم را که مبتنی بر لفاظیهای گروهی از نمایندگان پوپولیست اروپایی است که کشورمان را هدف قرار دادهاند، محکوم میکنیم.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به تصمیم پارلمان اروپا در خصوص قرهباغ اعلام کرد: ما این تصمیم را که مبتنی بر لفاظیهای گروهی از نمایندگان پوپولیست با رویکرد تبعیضآمیز پارلمان اروپا که سالهاست علیه ترکیه تصمیمات پر از اتهامات بیاساس و ادعا را دنبال میکنند و کشورمان را هدف قرار دادهاند، محکوم میکنیم.
وزارت امور خارجه ترکیه در رابطه با تصمیم پارلمان اروپا تحت عنوان "وضعیت 'ناگورنو-قرهباغ' پس از حمله جمهوری آذربایجان و تداوم تهدیدات آذربایجان علیه ارمنستان" بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه تاکید شده است که ترکیه برای برقراری ثبات و صلح پایدار در قفقاز جنوبی تلاشهای بسیاری انجام میدهد و به موازات اینکه روند عادیسازی روابط با ارمنستان را دنبال میکند، به روند صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز کمک شایان توجهی میکند. ضمن اینکه ترکیه در همه حوزههای تنش و درگیری و بحرانهای انسانی، از جمله جنگ در اوکراین در چارچوب حقوق بینالملل برای برقراری صلح، برادری و در راستای منافع مشترک، تمامی امکانات خود را بسیج کرده و تحت رهبری رجب طیب اردوغان "با وزن سیاسی و تلاشهایش در موقعیت یک بازیگر اصلی" است.
در ادامه بیانیه فوق تصریح شده است که پارلمان اروپا امروز با تصویب "قطعنامهای غیرالزامآور" نماد "بیمسئولیتی، تعصب، ناآگاهی و دارای رویکرد جانبدارانه" بود. همچنین در این بیانیه آمده است: "سیاست اروپا که با پوپولیسم، نژادپرستی، اسلامهراسی، چند فرهنگی و مخالفت با ادغام به تدریج در حال تقویت است، با ترکیب فعلی در پارلمان اروپا عدم اعتدال و افراط خود را نشان میدهد. برای پارلمان اروپا که در روزهای آتی دوره فعلی آن به پایان میرسد، آرزو میکنیم که برای آینده خود اتحادیه اروپا، ترکیب جدیدی از نمایندگانی که متعهد به ارزشهای اساسی اتحادیه بوده و دارای رویکرد سازنده، فراگیر و عقل سلیم هستند، راه یابند.
پارلمان اروپا قطعنامه غیرالزامآوری را به تصویب درآورده است که در آن خواستار تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری آذربایجان شده است. پارلمان اروپا در یک جلسه غیررسمی در «استراسبورگ» یک قطعنامه غیرالزامآور را به تصویب درآورد که در آن خواستار وضع تحریمهای اتحادیه اروپا علیه باکو به واسطه تحولات قرهباغ کوهستانی و همچنین تجدیدنظر در گسترش همکاری با باکو و کاهش وابستگی به واردات گاز جمهوری آذربایجان شدند.
قطعنامه فوق، حمایت ۴۹۱ نفر از معاونان پارلمان اروپا را به دست آورد و تنها ۹ نفر به آن رأی منفی دادند و ۳۶ نفر نیز رأی ممتنع دادند. قطعنامههای پارلمان اروپا در زمینه موضوعات خارجی از نظر حقوق الزام آور نیست اما دیگر نهادهای اروپایی باید به گزینههای اعضای پارلمان اروپا گوش دهند. این سند به طور خاص بیان میکند که «پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو درخواست میکند تا تحریمهای هدفمندی را علیه شخصیتهایی در دولت (جمهوری آذربایجان) که مسئول شمار زیادی از نقضهای آتشبس و حقوق بشری در قرهباغ کوهستانی هستند، وضع کنند».