سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتخابات لهستان، آلمان را به کیسه بوکس تبدیل کرده است

بالا گرفتن کشمکش در لهستان برای انتخابات باعث شده است آلمان متهم به دخالت در امور داخلی این کشور شود و اتحاد بین اعضای ناتو مورد تردید قرار بگیرد.

دولت ملی‌گرای لهستان که برای کسب سومین دوره ریاست جمهوری بی‌سابقه خود می‌جنگد، هدفی نزدیک به آلمان، متحد ناتو و بزرگترین شریک تجاری آن دارد.

براساس گزارش رویترز، رهبران حزب حاکم قانون و عدالت (PiS) در رقابتی تنگاتنگ در آستانه انتخابات لهستان در ۱۵ اکتبر، آلمان را متهم کردند که در تلاش است تا سیاست دولت لهستان را از برلین در مورد هر چیزی از مهاجرت گرفته تا گاز دیکته کند.

این دشمنی، جبهه متحد اروپا را که از اوکراین در برابر تهاجم روسیه حمایت می‌کند، به هم ریخته است و طرح یک کارخانه مشترک تعمیر تانک لهستانی-آلمانی را که به نفع کی یف بود، از بین برده است. یکی از روسای حزب PiS همچنین می‌گوید آلمان در حال توطئه برای برگرداندن رقیب اصلی انتخاباتی حزب، دونالد تاسک، نخست‌وزیر سابق لیبرال به قدرت است. این حزب که از بی اعتمادی نسبت به آلمان استفاده کرده است.

ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان در یک کمپین گفت: آیا می‌دانید کجا می‌توانید برنامه (کمپین مخالفان) را بخوانید؟ در روزنامه‌های آلمانی.

ماه‌ها جدال بین دو همسایه، همبستگی اتحاد غربی را که پس از تهاجم روسیه در سال گذشته در اطراف اوکراین تجمع کرد، مورد تردید قرار داد. آن‌ها در زمانی درحال کشمکش داخلی هستند که مسائل دیگر، از جمله انتخاب یک رهبر طرفدار روسیه در کشور عضو اتحادیه اروپا، اسلواکی، تهدیدی برای وحدت در ناتو است. حتی این نزاع بر تلاش‌ها برای کمک به اوکراین تأثیر گذاشته است.

در ماه آوریل، وزرای دفاع آلمان و لهستان، با لبخند و در آغوش همبستگی، از ایجاد یک مرکز مشترک در لهستان برای تعمیر تانک‌های لئوپارد ساخت آلمان آسیب دیده در نبرد در اوکراین خبر دادند. اما این معامله به سرعت از بین رفت. در مناقشه دیگری، ورشو در برابر پیشنهاد آلمان برای استقرار واحد‌های دفاع هوایی موشکی پاتریوت در لهستان مقاومت کرد.

یکی از منابع آلمانی گفت که لهستان پول زیادی برای تعمیرات می‌خواهد. یک دیپلمات آلمانی دیگر گفت که مذاکرات تا حدی شکست خورد، زیرا شرکت‌های آلمانی تمایلی به اشتراک گذاری اطلاعات فنی نداشتند. 

سباستین چوالک، مدیر عامل PGZ به رویترز گفت: تا حدی، این قرارداد به سرعت عمل و قاطعیت طرف آلمانی بستگی داشت. ما در حال مذاکره بودیم. متأسفانه، ما دیدگاه کمی متفاوتی از آنان داریم.

در ادامه این دیپلمات آلمانی ناشناس گفت: تانک‌های دیگر در جا‌های دیگر تعمیر خواهند شد، که شاید کمی هزینه بر باشد و شاید کمی زمان بر باشد، اما به هر حال این اتفاق می‌افتد. این نشانه رابطه فعلی است که ما نمی‌توانیم در مورد چنین چیز‌هایی به توافق برسیم.

در پایان سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که برلین و ورشو از نزدیک در زمینه امنیت و دفاع اروپا با یکدیگر همکاری می‌کنند، اما از اظهار نظر در مورد بحث‌های سیاسی داخلی فعلی در لهستان خودداری کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.