حجت الاسلام والمسلمین سید غلامعباس موسوی مقدم، کارشناس مذهبی درمورد اهمیت هفته وحدت بیان کرد: نامگذاری هفته وحدت از ابتکارات، تیزبینی و ذکاوت حضرت امام خمینی رحمت الله علیه بود که هر ساله در فاصله زمانی دوازدهم تا هفدهم ماه ربیع الاول هفته وحدت نامگذاری شده است. در اغلب کتابهای تاریخی اهل سنت دوازدهم ربیع الاول میلاد پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم ذکر شده است. اما شیعیان روز هفدهم ربیع الاول را ولادت با سعادت و فرخنده پیامبر مهربانی، حضرت محمّد مصطفی صل الله علیه وآله والسلم میدانند. به همین دلیل، امام خمینی رحمت الله علیه این اختلاف زمانی در میلاد حضرت محمد (ص) بین اهل سنت و شیعه را تبدیل به وحدت کردند و این هفته را هفته وحدت نامگذاری کردند.
این کارشناس مذهبی گفت: هفته وحدت، زمانی است که جهان اسلام با هم، یکی و همدل میشوند؛ به طوری که پروردگار متعال در آیه ۹۲ سوره مبارکه انبیاء میفرمایند: «إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ» «این طریقه شما آیین یگانه (و پاک اسلام) است و من یکتا پروردگار و آفریننده شما هستم، پس تنها مرا پرستش کنید.» یعنی همه مسلمانان باید وحدت داشته باشند و از اختلاف بپرهیزند و خداوند متعال در آیه ۱۰۳ سوره مبارکه آل عمران میفرمایند: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا ۗ کَذَٰلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ» «و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راههای متفرّق نروید، و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید، خدا در دلهای شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شدید، و در پرتگاه آتش بودید، خدا شما را نجات داد. بدین گونه خدا آیاتش را برای (راهنمایی) شما بیان میکند، باشد که هدایت شوید.» یعنی به حبل الهی که دین است چنگ بیندازید و به این مسئله مهم متمسک شوید و تفرقه نداشته باشید و ما در میان مسلمانان اشتراکهای زیادی داریم که میتوان به خداوند، کتاب آسمانی، قبله و پیامبر واحد اشاره کرد که خود حضرت محمّد صل الله علیه و آله والسلم، یکی از بزرگترین مظاهر وحدت هستند چراکه همه فرقههای اسلامی پیامبر صل الله علیه وآله والسلم را قبول دارند و وحدت، یک اصل اساسی است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم تصریح کرد: مرحوم آیت الله مصباح یزدی همیشه میفرمودند که اسلام مثل گلهای مختلف نیست که هر کدامشان یک عطر و بویی داشته باشند. بلکه مثل درخت است که برخی از قسمتهای آن، حکم ریشه و بعضی دیگر تنه درخت و شاخه و برگ آن هستند و اگر این موضوع را درمورد امت اسلامی مشاهده کنیم، میبینیم همین طور است. درخت اسلام یعنی مجموعه مذاهبی که وجود دارند و دشمن میخواهد این درخت را ازبین ببرد و مذاهب و انشعابات، حکم شاخه و برگ آن هستند. البته ریشه و ولایت جای خود دارند. اما وقتی دشمن بخواهد اسلام را ازبین ببرد شیعه و سنی برای آن مهم نیست.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اهمیت وحدت اسلامی مطرح کرد: موضوع وحدت بسیار مهم است و عواملی هم دارد که باید روی آنها کار کرد؛ به طوری که هرچقدر دنیای اسلام به سمت خردورزی برود این اتحاد بیشتر میشود و داعش از دل این نبود خردورزی بیرون میآید. زیرا وقتی عقل و تعقل کنار برود امثال داعش به وجود میآید که از حق گرایی دوری کرده و برادرکُشی و مسلمان کُشی میکنند و همه اینها ناشی از تعصبات نابجای آن هاست. در نتیجه، آگاهی و شناخت بسیار مهم هستند و باید در امتهای گذشته تفکر کرد که آنها چگونه بوده اند؟! و اختلاف چه بلایی سر آنها آورده است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم ادامه داد: برای شکل گیری وحدت، دشمن شناسی بسیار مهم است. به همین خاطر، رهبری بارها به این موضوع اشاره کرده و فرموده اند که نباید هدف گم شده و دشمن اصلی فراموش شود. به همین دلیل، باید فتنه را شناخت و قرآن باید محور باشد چراکه اینها عواملی هستند که باعث وحدت میشوند. رهبری در تاریخ۱۴۰۱/۷/۲۲ در کنفرانس وحدت اسلامی فرمودند: وحدت یعنی چه؟ قطعاً مراد از وحدت، وحدت مذهبی نیست. یعنی این طور نیست که آن به مذهب این در بیاید و این به مذهب آن در بیاید و یک مذهب باشند. نه! قطعاً این مراد نیست و وحدت جغرافیایی هم نیست. مراد از وحدت، وحدت در حفظ منافع امت اسلامی است. اول تشخیص دهیم منافع امت اسلامی در چیست؟ و سپس، ملتها در این زمینه با هم توافق کنند.
به کوری جشم دشمنان جمهوری اسلامی ایران ومخصوصا انگلیس روباه صفت فریبکار