آزادسازی آب حاوی رادیواکتیو نیروگاه فوکوشیما ژاپن به دریا اکنون به یکی از چالشهای توکیو با کشورهای همسایه خود در شرق آسیا تبدیل شده است. چین و روسیه از جمله کشورهایی هستند که به این موضوع اعتراض کرده و واردات محصولات دریایی از ژاپن را ممنوع اعلام کرده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد ژاپن نتوانسته است علی رغم درخواستهای پرتکرار مسکو اطلاعات کامل مورد درخواست ما پیرامون رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو به دریا را در اختیار ما قرار دهد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: ما و طرف چینی بارها از طرف ژاپنی خواسته ایم اطلاعات شفاف و نیز کاملی از تمامی مراحل و نکات مربوط به رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو نیروگاه هستهای فوکوشیما را در اختیار ما قرار دهد.
وی افزود: توکیو نه تنها تاکنون این کار را انجام نداده، بلکه نتوانسته است پاسخ روشنی به سوالات ما داده و ضمانتی پیرامون بی خطر بودن این اقدام به ویژه در بلندمدت ارائه کند. ما بر این باوریم اگر ژاپن فرآیند رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو به اقیانوس را به فوریت پایان بخشد این امر میتواند باعث از بین رفتن نگرانیهای ما شود. چینیها نیز چنین دیدگاهی به مسئله دارند.
زلزله مهیب سال ۲۰۱۱ که باعث وقوع سونامی شدید و آسیب به نیروگاه هستهای فوکوشیما شد بدترین حادثه هستهای جهان پس از حادثه در نیروگاه هستهای چرنوبیل به شمار میرود. اکنون توکیو به دنبال رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو تضعیف شده نیروگاه فوکوشیما به اقیانوس آرام است و مدعی است این موضوع خطری برای همسایگان ندارد.
ژاپن فرآیند آزادسازی آب حاوی رادیواکتیو نیروگاه هستهای فوکوشیما به اقیانوس آرام را در از ماه اوت آغاز کرده است.