سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رشد علوم در گرو تلاش دانشمندان با عبور از مرز‌ها

 قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم گفت:علم سنگ بنای پیشرفت است و دانشمندان، پژوهشگران و مبتکران زندگی خود را به پیشبرد مرز‌های دانش اختصاص دادند.

 قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم در آئین اختتامیه این دوره از جایزه مصطفی در باغ موزه چهلستون اصفهان گفت: پر واضح است که علم سنگ بنای پیشرفت است و دانشمندان، پژوهشگران و مبتکران زندگی خود را به پیشبرد مرز‌های دانش اختصاص دادند و ما افتخار می‌کنیم که امروز میزبان تعدادی از این عزیزان هستیم.

علی اکبر صالحی، با تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی افزود: ما نه تنها از دستاورد‌های این دانشمندان بلکه از تلاش مشترک مجموعه افراد بی شماری که در تحقق آن دستاورد‌ها نقش داشته اند وما آن‌ها را سربازان گمنام علم می‌دانیم صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

او عامل دستیابی به رشد علوم وفناوری را در گرو تلاش دانشمندان سراسر جهان با عبور از مرز‌ها وفرهنگ دانست و افزود: دانشمندانی که امروز از آن‌ها تجلیل می‌شود هرکدام از گوشه‌ای از جهان به اینجا آمده اند وعلم توانایی دارد سیاست‌ها را شکل دهد، آینده بهتری را برای همه ایجاد کند.

قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم گفت: بنابراین باید در تحقق وآموزش سرمایه گذاری کنیم ومحیطی فراهم کنیم که خلاقیت ونوآوری را ترویج دهیم.

علی اکبر صالحی، برگزاری این جایزه را راهی صحیح برای نشان دادن جستجوگری به نسل‌های آینده بیان کرد و افزود: به آن‌ها یادآور می‌شویم که هریک از ما بالقوه توانایی بزرگی در خود نهفته داریم که باید آن را به کارگیریم و برگزاری این جایزه در طول عمر ۱۰ ساله خود سهم خود را برای دستیابی به تلاش در رشد علم نشان داده است.

او همچنین اطلاعاتی در خصوص کارگروه علمی این دوره از جایزه مصطفی بیان کرد و افزود: فراخوان این دوره از جایزه بهمن ۱۴۰۰ شروع شد و نامزد‌های جایزه تنها دانشمندان برجسته و یا نهاد علمی معتبر بودندکه ۲۱ هزار دانشمند برجسته علم وفناوری در جهان برای معرفی نامزد توسط بنیاد مصطفی اعلام شد.

صالحی گفت: گروه‌های داوری براساس شاخص‌های ارزیابی مصوب نسبت به بررسی آثار دریافتی اقدام کردند و در این راستا ویژگی‌های برجسته آثار شامل نوآوری در روش علمی پیشرو بودن اثر وماندگاری وکاربرد‌های مشخص آن که به صورت محسوس در جهان علم موثر باشد ارزیابی شد.

قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم افزود: دامنه نفوذ اثر در مرز‌های گسترش دانش وتاثیر برفرهنگ جامعه سلامت ومحیط زیست ورفاه عمومی و پاسخگویی به مسائل علمی و ویژگی‌های صاحب اثر هم ارزیابی شد که ویژگی آن برخورداری از سابقه علمی درخشان بود و در نهایت دوهزار و ۶۱۳ پرونده علمی در حوزه‌های تخصصی جایزه از ۱۱۰ کشور بررسی شد.

علی اکبر صالحی گفت: پس از داوری ۴۷۰ پرونده در حوزه علمی وفناوری اطلاعات وارتباط ۶۴۰ درحوزهعلم وفناوری زیستی وپزشکی و ۱۵۰۳ پرونده درحوزه علوم پایه ومهندسی و فناوری نانو و در ادامه در هفت مرحله غربالگری علمی آثار را داوران در طول بیش از یک سال ارزیابی کردند و در نهایت ۱۴۸ اثر برتر علمی با ارزیابی ۲۰۶ داور بین اللملی انتخاب شد و در نهایت جمع بندی ارزیابی در آئین اختتامیه پنج برگزیده تجلیل می‌شود.

او افزود: با قدردانی از تلاش داوران وروسای گروه‌های دامنه این دوره از جایزه درمدت دوسال به برگزیدگان تبریک می‌گویم و به آن‌ها می‌گویم تبریک ما برای تلاش بی نظیر شماست و بگذارید دستاورد‌های شما همه ما را به ارتقای روح پرسش وهمکاری برای بشریت برساند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.