مختار سلحشور مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان گفت: طرح مقابله با اثرات خشکسالی با مشارکت فدراسیون صلیب سرخ، کشور ژاپن و هلال احمر کشورمان از ابتدای تابستان امسال در سیریک آغاز شده است و تا پایان آبان ادامه دارد.
او افزود: طبق نیازسنجیها از وضعیت خشکسالی و تنش آبی در سطح استان، شهرستان سیریک برای اجرای این طرح بین المللی انتخاب شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان افزود: بازسازی و نوسازی تجهیزات آبرسانی به روستاهای شهرستان سیریک، برگزاری دورههای آموزشی با محورهای آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی، آمادگی در برابر تغییرات اقلیمی، دوره پیشگیری از سوانح، دوره پیشگیری از معلولیت ها، آموزش کمکهای اولیه، آموزشهای فنی و حرفه ای، آموزشهای آگاه سازی در زمینه مصرف بهینه آب و برق، صیدهای فصلی، ارائه کمکهای معیشتی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از اقدامات صورت گرفته در اجرای این طرح است.
سلحشور گفت: اعزام تیمهای تخصصی درمانی، ارائه خدمات پزشکی و پرستاری، ارائه خدمات کارآفرینی و تهیه ابزار معیشتی از دیگر بخشهای مهم این طرح است که با مشارکت پزشکان و اساتید داوطلب در حال اجراست.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان گفت: در این طرح بین المللی، خدمت رسانی به بیش از ۴ هزار خانوار سیریکی در ۱۷ روستای دهستان بیابان بخش مرکزی این شهرستان در دستور کار قرار گرفته شده است.
فرماندار شهرستان سیریک نیز گفت: برای اجرای این طرح در سطح روستاهای شهرستان سیریک بیش از ۱۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه شده است.
محمد رضا پاکروان افزود: در این طرح ۱۲ کادر پزشکی متخصص شامل روانپزشک، زنان و زایمان، چشم پزشک، متخصص داخلی، قلب، ارتوپد، اطفال، جراحی عمومی، پزشک عمومی، مامایی، اورژانس، داروخانه و سونوگرافی به دو هزار نفر خدمات رایگان درمانی ارائه کردند.
او گفت: اهدای۲۰۰ مخزن ذخیره آب ۲ هزار لیتری، ۱۵۶ دستگاه چرخ خیاطی، وسایل بنایی و صید و صیادی به ۵۰ نفر، ۷ هزار متر لوله انتقال آب، ۷۵۰ بسته معیشتی و برگزاری کلاسهای آموزشی و توانمندسازی برای۵۵۰ نفر در روستاها از دیگر خدمات ارائه شده است.
هزینه اجرای این طرح را ژاپن تامین کرده است.
شهرستان ۵۴ هزار نفری سیریک دارای ۷۶ روستا است که در فاصله ۱۷۵ کیلومتری شرق بندرعباس قرار دارد.