سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار:

دنبال رفع عقب‌افتادگی در سیستان و بلوچستان هستیم

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کارهایی برای رفع عقب‌افتادگی در این استان شروع شده، گفت: پروژه انتقال آب از سمت دریای عمان به سرعت در حال انجام است.

 محمد کرمی در همایش نکوداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس و روز بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت که در حسینیه عاشقان ثارالله زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان یک سری عقب‌افتادگی‌های تاریخی دارد؛ اما استان محرومی نیست اگر محرومیتی وجود دارد در فکر افراد است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کارهایی برای رفع عقب‌افتادگی در سیستان و بلوچستان شروع شده، تصریح کرد: به دنبال انجام کار هستیم و ممکن است کارهایی که شروع شده در زمان خدمتمان در این استان به اتمام نرسد؛ اما حتماً به نتیجه می‌رسد.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با فعال‌کردن عضو تجارت در بخش صادرات و واردات افزایش تردد کشنده‌ها در سطح استان مشهود است، همچنین واردات دام در این استان آزاد شده و اگر کسی به اندازه ۲ راس نیز نیاز داشته باشد می‌تواند با استفاده از مجوز این کار را انجام دهد.

وی اذعان کرد: در حوزه تجارت به دنبال تربیت جوانان تاجر هستیم و مقرر شده برای جوانان دوره برگزار شود تا بتوان جوان تاجر در سیستان و بلوچستان تربیت کرد.

کرمی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان در حوزه آی‌تی وابسته به استان‌های دیگر است، گفت: با برگزاری دوره‌هایی در این زمینه به دنبال تعلیم جوانان در این حوزه بوده و به دنبال آموزش پنج هزار نفر در این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: از فکر دانشجوها در سیستان و بلوچستان باید استفاده شود، دانشجوها باید با دستگاه‌های اجرایی و صنعت ارتباط داشته باشند تا توانمند بار بیایند.

تجارت در منطقه سیستان باید فعال شود

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در حوزه صادرات و واردات با کشورهای افغانستان، پاکستان، عمان و کشورهای آفریقایی ارتباط برقرار شده همچنین یک سری کارهای زیربنایی نیز در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه سیستان نیز باید حوزه تجارت فعال شود، ۹۰۰ قلم کالا در نظر گرفته شده، این مجوز به هیچ نقطه‌ای از کشور داده نشده است.

کرمی تصریح کرد: شمال سیستان و بلوچستان پهنه عظیمی از مس دارد که هفت کارخانه کار آن شروع شده که اولین کارخانه در سفر ریاست‌جمهوری به استان افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته فولاد مبارکه اصفهان ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سود کرده است، گفت: این رقم در صورتی هست که هر تن فولاد ۴۰ میلیون تومان بوده؛ اما مس هر تن آن ۵۰۰ میلیون تومان برآورد شده که اگر این کارخانه‌ها راه بیفتد وضعیت سیستان و بلوچستان متحول خواهد شد.

به گفته استاندار سیستان و بلوچستان؛ اولین کارخانه فرآوری طلای استان نیز در سفر رئیس‌جمهور به این منطقه افتتاح خواهد شد، همچنین در این استان سنگ‌های قیمتی زیادی وجود دارد که بخشی از این سنگ‌ها در جاهای دیگر فرآوری می‌شود.

وی افزود: نظیر سنگ‌های گرانیتی که در سیستان و بلوچستان وجود دارد فقط در اوکراین پیدا می‌شود، این نشان می‌دهد این استان ظرفیت‌های زیادی دارد که باید از آن استفاده شود.

کرمی اذعان کرد: با توجه به ظرفیت‌هایی که در سیستان و بلوچستان وجود دارد اولویت صادرات به استان‌های دیگر و حتی کشورهای دیگر با این استان است پس باید با راه‌اندازی شرکت‌ها و تعاونی‌های دانش‌بنیان، استان در بخش‌های مختلف تولیدکننده باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰۰ میلیون دلار موز وارد می‌کنیم که با توجه به ظرفیت عظیمی که در سیستان و بلوچستان وجود دارد باید این استان صادرکننده موز باشد از این رو دهها هزار هکتار باغ در بحث موز طراحی شده که از اواخر مهرماه کشت در آن آغاز می‌شود.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان گفت: پیش از این ۳۰ درصد نیاز مردم به مرغ در استان تولید می‌شد و در حال حاضر ۷۰۰ مجوز در این راستا گرفته شده که پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ درصد نیاز استان را بتوانیم تأمین کنیم و تا پایان سال نیز در این زمینه صادرات انجام شود.

وی ادامه داد: در بحث اعتبارات در زمینه طرح انتقال آب از منطقه تهلاب رهبر معظم انقلاب توجه ویژه‌ای داشتند و بخشی از اعتبارات تأمین شد و هم اکنون کار با سرعت پیش می‌رود، پروژه انتقال آب از سمت دریای عمان نیز به سرعت در حال پیگیری است.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.