سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهمیت وحدت در دین مبین اسلام

یک سخنران مذهبی در رابطه با مسئله مهم جمع گرایی و وحدت در دین مبین اسلام و ارجحیت آن در مقایسه با فردگرایی توضیح داد.

وحدت و پیوند میان افراد و درحقیقت، جمع گرایی یکی از موضوعات بسیار مهمی است که دین مبین اسلام به آن تأکید کرده است تا جایی که از همان زمانی که اسلام ظهور کرده با تکیه بر تعالیم آسمانی مورد توجه پیامبر اکرم صل الله علیه و آله والسلم بوده است و دین به با هم بودن و پیوند و همبستگی داشتن توصیه‌های فراوانی کرده است.

پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله در حدیثى می‌فرمایند: «اَیُّها النّاسُ عَلَیْکُمْ بِالْجَماعَةِ وَ اِیّاکُمْ وَ الْفُرْقَةَ» «اى مردم! بر شما است که از جماعت جدا نشوید، و از جدایى و پراکندگى بپرهیزید.»

حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی، سخنران مذهبی درباره اهمیت وحدت و پیوند میان افراد بیان کرد: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «المُؤمِنُ لِلمُؤمِنِ کَالبُنیانِ یَشُدُّ بَعضُهُ بَعضاً» «مؤمنان برای یکدیگر مانند اجزای یک ساختمان هستند که باعث تقویت و استحکام یکدیگر می‌شوند.» اگر پیوند‌هایی که بین مومنان است محکم باشد در صورتی که یکی از آن‌ها زمین بخورد دیگران دست او را می‌گیرند و حضرت امیر مومنان (ع) در نهج البلاغه دارند کسی که تک و تنها بماند نصیب شیطان است. کما این که اگر گوسفندی تک بماند نصیب گرگ می‌شود. از اینرو، اگر پیوند‌ها سست شوند چه اتفاقی خواهد افتاد؟!

این سخنران مذهبی گفت: خداوند متعال، جمع مومنان را دوست دارند. مثلاً فرض کنید نماز جماعت؛ وقتی مومنان جمع شوند پروردگار متعال، این جمع را دوست دارند و در دعا کردن کردن هم، بدین صورت است تا جایی که در آداب دعاست که اگر چهل مومن با هم جمع شوند و دعا کنند خداوند متعال، آن دعا را مستجاب می‌کنند و امام محمدصادق علیهم السلام فرموده اند: وقتی پدرم امام محمد باقر (ع) حاجتی داشتند ما اعضای خانواده را جمع می‌کردند و می‌فرمودند که من دعا می‌کنم و شما آمین بگویید و جمع باشید.

حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی تصریح کرد: ما در حدیث کساء می‌خوانیم: «ما ذُکرَ خَبَرُنا هذا فی مَحْفِلٍ مِنْ مَحافِلِ اَهْلِ الآَرْضِ وَفیهِ جَمْعٌ مِنْ شَیعَتِنا وَمُحِبّینا اِلاّ وَنَزَلَتْ عَلَیهِمُ الرَّحْمَةُ وَحَفَّتْ بِهِمُ الْمَلاَّئِکةُ» «برگزید که ذکر نشود این خبر (و سرگذشت) ما در انجمن و محفلی از محافل مردم زمین که در آن گروهی از شیعیان و دوستان ما باشند جز آنکه نازل شود بر ایشان رحمت (حق) و فرا گیرند ایشان را فرشتگان» یعنی اگر جمعی از شیعیان با هم این حدیث کساء را بخوانند رحمت نازل می‌شود و ملائکه برای آن‌ها پایین می‌آیند. 

این سخنران مذهبی با اشاره به اهمیت پیوند اجتماعی میان افراد ادامه داد: اگر چهل نفر در تشییع جنازه فردی شرکت کنند، خداوند می‌فرمایند که، چون شما چهل نفر جمع شدید گناهان این فرد را می‌بخشم و این نشان دهنده رحمت واسعه الهی است و چندین روایت داریم که اگر اعضای خانواده با هم سر سفره جمع شوند تعبیر روایت این است که خداوند متعال نظر رحمت به آن‌ها می‌کنند و اعضای خانواده را می‌بخشند قبل از این که متفرق شوند. بنابراین، فراموش نکنید که وقتی غذا می‌خورید با هم باشید. این در حالی است که متأسفانه، گاهی سفره پهن است و اعضا به صورت جداگانه سر سفره می‌نشینند. باید با هم جمع شد چراکه پروردگار الهی جمع‌ها را دوست دارند. زیرا این باعث می‌شود اگر لغزشی برای یکی از آن‌ها به وجود آمد دیگری دست او را بگیرد. بنابراین، اگر پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم در مسجد می‌دیدند کسی نیامده است دنبال می‌کردند که چرا آن فرد نیامده است؟!

این سخنران مذهبی افزود: رهبری یک مثال می‌زدند و مثال ایشان بسیار گویا بود؛ وقتی کوهنوردان به ویژه افراد حرفه‌ای می‌خواهند به جا‌های صعب العبور کوه بروند؛ به ویژه مواقعی که کوه یخبندان است و ممکن است افراد سُر بخورند آن‌ها کمرانشان را با هم می‌بندند. چون اگر پای یکی از آن‌ها خالی شود و زیر پایش لغزش پیدا کرد ممکن است زمین بخورد، اما به دلیل این که بند به دیگران است تا ته دره نمی‌رود. این در حالی است که اگر فرد تک و تنها و جدا از بقیه باشد اگر او زمین بخورد و زیر پایش خالی باشد تا ته دره می‌رود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.