رضا شریفی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه وحدت عامل خنثیسازی عملیات روانی و جنگ شناختی دشمن است، اظهار کرد: یکی از فراز و نشیبها و دغدغههای ما در ماههای گذشته به موضوع توسعه سیستان و بلوچستان برمیگردد که در این زمینه باید از تمام ظرفیتها در سطح منطقهای و ملی برای سرعت توسعه در استان بهرهگیری کنیم.
وی تصریح کرد: اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خورده، اختیاراتی به استاندار سیستان و بلوچستان از سوی رئیسجمهور داده شد که همه دستگاهها باید یک تحرک معناداری پیرامون این موضوع داشته باشند تا از این ظرفیت به یهترین شکل ممکن استفاده کنیم، در واقع این واگذاری اختیارات در نوع خود بینظیر بوده و باید به عنوان یک کارویژه و اساسی به آن نگاه کرد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این زمینه کارگروههای ویژهای در حوزه سیاسی - اجتماعی، اقتصادی، زیربنایی و عمران، امنیتی و انتظامی تشکیل و بولتنهایی نیز تهیه شده که در آن موشکافانه مسائل این استان توسط رهبر معظم انقلاب تبیین شده تا علاوه بر مصوبات دهه ۸۰ تمامی سخنان ایشان در طول ۴۴ سال احصا و برای آن برنامهریزی انجام شود.
وی اذعان کرد: کارگروه سیاسی و اجتماعی یکسری تکالیف دارد و در مجموع کارگروههای اغنایی، عملیات روانی و رسانهای با پیوست اجتماعی و فرهنگی است، و به سایر کارگروهها کمک میکند، افزون بر آن تبیین پیوستهای فرهنگی، اجتماعی و رسانهای کارگروههای دیگر را هم برعهده دارد.
شریفی، یکی از دلایل عقبماندگی سیستان و بلوچستان را علاوه بر تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم اجرای مصوبات دهه ۸۰ که به تنبلی و بیتوجهی دولتهای مختلف و مسوولان برمیگردد، موضوع ظهور و بروز گروهکهای تروریستی و درگیری مسائل ناامنی از سال ۸۲ به بعد در این استان دانست که امنیت و وحدت ملی در آن برهه آسیب دید، حس ناامنی در آن مقطع جدی شد که اینها از علل عقبماندگیها به شمار میروند.
وی با بیان اینکه کسانی که در صدد پیشرفت سیستان و بلوچستان هستند باید از ظرفیتهای اجتماعی و نخبگانی موجود برای حفظ امنیت و وحدت استفاده کنند، اظهار کرد: از اختیاراتی که به استاندار این استان و مجموعه تیم آن داده شد حداکثر استفاده را میکنیم، باید بستههای پیشنهادی داشته باشیم و مسائل را اولویتبندی کرده تا استان با یک جهش مواجه شود و مردم آن را احساس کنند.
این مسوول گفت: هم اکنون موضوع توسعه سیستان و بلوچستان با شدت و شتاب بینظیر در حوزههای زیربنایی، معیشتی، معادن، سواحل مکران، آب، گاز، راهآهن و زیرساختی در دست اجرا است، باید با وحدت و امنیت به این توسعه دامن بزنیم، اگر وحدت نباشد عقبماندگی خواهیم داشت.
شریفی ادامه داد: در حوزه مطالبات این استان یک سیری پیگیریها باید انجام شود، مطالبهگری در فضای آزاد محقق میشود نه ناامنی و خشم، توصیه ما به اصحاب تریبون شیعه و سنی این است قدردان این نعمت یعنی وحدت باشند، در هیچ مقطع تاریخی مانند امروز سیستان و بلوچستان اولویت یک کشور نبوده، همگان باید قدردان باشیم.
وی تأکید کرد: فرهنگ کار در سیستان و بلوچستان آسیبدیده بنابراین یکی از رسالتهای ما احیای این فرهنگ است، چرا که جوانان به دنبال اشتغال پشتمیزنشینی هستند و کارهای تکنسینی، فنی و زیربنایی را به رسمیت نمیشناسند، دانشگاههای ما باید اقدام به حل مساله در حوزه اشتغال کرده و رشتهها متناسب با ظرفیتها و نیازهای استانی پیش برود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اگر به دنبال حل مسائل استان هستیم باید ضعفها را بپذیریم و درمان کنیم، عدم انسجام نخبگانی دلیل عدم حل مسائل مشکلات در این منطقه است، برای عبور از مشکلات باید از منیتهای قومی و مذهبی عبور و یکصدا شویم تا توسعه محقق شود.
وی در ادامه در خصوص حادثه هشت مهرماه زاهدان، افزود: سلسله اقدامات در حوزه جهاد تبیین، اغنای نخبگانی و همکاری ردههای مختلف امنیتی، سیاسی و اجتماعی در سیستان و بلوچستان باعث شکست توطئه دشمنان شد.
شریفی ادامه داد: افزون بر آن فضای رسانهای سیستان و بلوچستان نیز باعث شد تا هیجان سازیهای شبکه معاند و گروههای آنان نتوانند به نتیجه برسند و تیرشان به سنگ بخورد، علاوه بر آن اقشار مختلف جامعه و صاحبان تریبون این حکمت، تدبیر و موقعیتشناسی را داشتند که اگر این استان ناامن شود، توسعه انتظار بیجا خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: اقداماتی در حوزه سخت و نرم، اغنای لایههای جامعه، برخورد با عوامل اصلی هیجانسازی و ناامنسازی فضا انجام و باعث شد تا جمعه هفتم مهرماه امسال وضعیت آرامی را نسبت به گذشته پشت سر بگذاریم.
معاون استاندار گفت: مردم سیستان و بلوچستان فارغ از تشریفات و تعارفات به این فهم، تدبیر و بلوغ رسیدهاند که مکان زندگی آنان باید آرام و امن باشد.
وی تأکید کرد: پیگیر پرونده آسیبدیدگان حادثه هشت مهرماه زاهدان هستیم، این موضوع به عنوان یک اولویت در دستور کار است چرا که رهبر معظم انقلاب بدان تأکید داشته و ما نیز تا حصول نتیجه آن را پیگیری خواهیم کرد.
شریفی با اشاره به بحث تحریک مردمان ۲کشور همسایه ایران و افغانستان که دارای ریشههای تاریخی و تمدنی مشترک هستند، گفت: مردمان ۲ کشور به ویژه در مرز جنوب شرق ایران، اشتراکات فرهنگی فراوانی دارند، بنابراین افرادیکه تلاش دارند دوگانه ایرانی و افغانستانی را ایجاد کنند، سرشان در آخور همان سرویسهای جاسوسی است که امنیت، توسعه و آبادانی مردم این منطقه را نمیخواهند و تفاوتی هم نمیکند برایشان که افغانستان باشد یا ایران و یا پاکستان. در پاکستان هم انفجاری با هدایت همین اتاق فکر معاندین و سرویسهای جاسوسی انجام شد که بدشان نمیآمد که اینگونه حوادث در جغرافیای ایران باشد و چنین اتفاقاتی در این ایام در ایران رخ میداد؛ اما به لطف خدا و بعد از آن هوشیاری لایههای مختلف اجتماعی این نقشهها را نقش بر آب کرده است.
وی افزود: امروز مردم واقعاً هوشیار هستند و نسبت به این پشت پردهها فیهم شدهاند و به راحتی تحریک نمیشوند و تحت تاثیر این القائات و جریانسازیها قرار نمیگیرند.
شریفی تاکید کرد: مردم پاکستان که برادران ما هستند و هم مردم افغانستان که با جمهوری اسلامی ایران اشتراکات فرهنگی و تمدنی مشترک داریم و مردمان این کشورها به ویژه آن بخشهایی که با کشور ما هم مرز هستند، اشتراکاتمان بیشتر از اختلافات سلیقهای است و از این جهت ما نگرانی نداریم چرا که این دشمنشناسی و بصیرتی که برای مردم ایجاد شده که دوستان و دشمنان را شناختهاند، ما را امیدوارتر میکند که نقشهها و توطئههای دشمنان به نتیجه نخواهد رسید.