سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه صف اول مطرح شد؛

آغاز فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث/ دستورالعمل اوراق سلف مسکن در حال نهایی شدن است

رئیس سازمان بورس گفت: از هفته آینده فراخوان خواهیم داد که وراث افراد فوت‌شده برای انتقال سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها مراجعه کنند البته که روند تدریجی خواهد بود.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس در برنامه صف اول اعلام کرد که وراث افراد فوت‌شده از هفته آینده می‌توانند به دفتر کارگزاری مراجعه کنند تا انتقال قهری سهام عدالت انجام شود.

مشروح گفتگوی رئیس سازمان بورس با برنامه صف اول به شرح زیر است:

وظیفه سازمان بورس چیست؟
عشقی: سازمان بورس بر اساس ماده ۲ قانون اوراق بهادر در راستای حقوق سهامداران وظيفه ساماندهی، حفظ و توسعه بازار سرمایه را دارد در بحث  توسعه ابزارها و بازارها و رسیدگی به تخلفات که رخ می‌دهد در راستای حفظ حقوق سهامداران تلاش می‌کنیم. 

برای این اهداف چه کردید؟
عشقی: تقریبا ۲ سالی که تیم جدید سازمان بورس مشغول به کار شد برنامه‌ای در سه محور تنطیم شد که بحث اول آن حفظ حقوق سهامداران بود یکی از راهبردها بحث توسعه سرمایه‌گذاری غیر مستقیم بود که تلاش شد در این راستا گام برداریم و سعی شد سبد ابزار به شکلی توسعه یابد که هر سرمایه‌گذاری با هر سطح سلیقه و ریسک بتواند از آن استفاده کند.

دو سال گذشته حدود ۲۰ درصد معاملات روزانه برای صندوق ها بود اما اکنون حدود ۵۰ درصد از معاملات روزانه به صندوق ها اختصاص دارد. معاملات در صندوق های مزیت هایی دارد به طور مثال کارمزد معاملاتی صندوق ها بسیار کمتر است بنابر این هزینه معاملات در بازار سرمایه کاهش پیدا کرده است مورد دیگر این که اشخاصی که ناراحت توسعه صندوق ها بودند به سبب این که در گذشته می توانستند با اغوا افراد را به سمت سهامی  بکشانند با توسعه صندوق ها این افراد نقش کمتری خواهند داشت.

سهم بخش مسکن در بازار سرمایه کم است و باید توسعه پیدا کند صندوق های املاک و مستغلات راه اندازی شد و در حال توسعه است و اوراق سلف مسکن در حال نهایی شدن است تا منابع به شکل مستقیم به سمت تولید برود. 

مورد بعدی افزایش کیفیت ارائه خدمات است در دو سال گذشته بالغ بر ۲۰۶ نهاد مالی را مجوز دادیم و انحصار را در این بخش از بین بردیم دارایی ها در سبدگردان ها به بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و این یعنی نقش نهاد های مالی در بازار سرمایه در حال توسعه است و در دو سال گذشته بالغ بر ۱۰ شرکت کارگزاری مجوز گرفتند و همه این موارد از طریق درگاه ملی مجوزها است.

در این دو سال تلاش شد سودهای که در مجامع شرکت ها تصویب می شود همه از سامانه سجام پرداخت شود مورد دیگر این که سال های زیادی یک سری سودهای انباشته در شرکت ها بود سال گذشته ۳۶ میلیون نفر سود رسوبی دریافت کردند امسال هم تاکنون ۱۲ میلیون نفر سود رسوبی خود را دریافت کردند.

سامانه متوفیان سهام عدالت چرا راه اندازی نشده است؟
عشقی: بله قوه قضاییه سرویس را در اختیار بورس قرار داده نکته این است این سرویس اصالت گواهی انحصار وراثت که یک تصویر باید به اعداد تبدیل شود به واسطه نیاز به تجهیز شبکه کارگزاری و یک سری رفت و برگشت ها این برنامه سال گذشته‌ عملیاتی نشد این کار انجام شده و از هفته آینده فراخوان خواهیم داد که وراث افراد فوت شده به دفتر کارگزاری مراجعه کنند تا انتقال قهری انجام شود البته این تدریجی خواهد بود. این انتقال دو بخش یک سود سنواتی و مورد بعد بحث انتقال خود سهام است و سود ها بر اساس درصد های که مشخص می شود به افراد تخصص داده خواهد شد.

درباره صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی توضیح دهید.
عشقی: یک صندوق‌های بازنشستگی اجباری مانند تامین اجتماعی داریم اما مجوز صندوق های بازنشستگی تکمیلی را سازمان بورس می دهد در شیوه گدشته به این شکل است که کارفرمایانی که ترجیح می دهند برای آینده افراد خود یک هزینه ای را بپردازند در یک جا سرمایه‌گذاری می کند که معمولا مشکلاتی دارد اما در صندوق های بورسی می تواند در این صندوق ها آن مبلغ سرمایه‌گذاری شود که این در بلند مدت مناسب خواهد بود بازدهی بلند مدت بازار سرمایه نسبت به بازار های رقیب بالای ۳۰ الی ۴۰ درصد و صندوق ها نیز به همین شکل است بر این اساس صندوق های بازنشستگی این مبلغ را می توانند ذخیره و در نهایت بر اساس توافق بین فرد و کارفرما به شکل یکجا به شخص پرداخت شود در این صندوق ها باتوجه به حد نصاب ها صندوق حق بنگاهداری ندارد و در بلند مدت مشکل تصدی گری در این صندوق نخواهیم داشت.

نظارت  بر صندوق‌ها چگونه است؟
عشقی: موارد توسط سامانه‌های هوشمند ما در حال بررسی است اگر شخص توجه نکند دسترسی برخط آن فرد به شکل محدود قطع می شود در خصوص دارندگان نهایی نیز بررسی ها شکل می گیرد اگر شناسایی تخلف صورت گیرد برخورد های قانونی انجام می شود.

بند چ احکام دائمی در خصوص افشا اسامی تخلفات مدیران بازار سرمایه است البته انتشار اسامی حساسیت‌هایی دارد که دستورالعملی برای آن نوشته شد که این اسامی به شکل مناسب منتشر شود که همین روزها منتشر خواهد شد.

پرونده‌های تخلفاتی در سازمان بورس به شیوه های مختلفی شکل می‌گیرد و به دست ما می‌رسد به طور مثال سامانه سوت زنی، سامانه رسیدگی به شکایت و یا گزارشات مربوط به چهار بورس به واحد حقوقی خواهد رسید.

در خصوص سوت‌زنی چه شکلی فرآیند انجام می‌شود؟
عشقی: با توجه به گسترش بازار سرمایه و حضور بالغ بر ۷۰۰ ناشر یک فضای گسترده ای وجود دارد که ممکن برخی ناهنجاری ها از چشم ناظر دور بماند بر این اساس یکی از مجاری رسمی شناخت این ناهنجاری ها خود مردم هستند که یکی از آنها دیده بان بازار سرمایه است پاداش هم به سوت زن پرداخت می شود قبلا سقف جریمه ۳۰۰ میلیون و ‌اکنون یک میلیارد است.

تامین مالی‌ها در بازار سرمایه چگونه است؟
عشقی: یکی از محورهای اصلی حوزه تامین مالی است یکی از معضلات اقتصادی کنونی بحث تشکیل سرمایه است در این‌حوزه خوشبختانه ابزارهای خوبی طراحی شد اولین شرکت های سهامی عام پروژه به پذیر نویسی رسید و ۲ هزار میلیارد تومن تامین مالی شکل گرفت امیدوارم تا پایان سال سه شرکت دیگه به این مرحله است.

مورد دیگر بحث افزایش سرمایه ها بود که در بودجه بحث معافيت مالیاتی به این حوزه اختصاص داده شد. امسال بحث تامین مالی جمعی را در فرابورس داریم و تا کنون بیش از ۸۰ طرح تامین مالی شده که امیدواریم تا پایان سال به ۲۰۰ طرح برسد. مورد دیگر تسهیل انتشار اوراق تامین مالی غیر دولتی بوده است که رخ داده است. اکنون برنامه داریم ۷۵۰ میلیارد تومان تامین مالی در بازار سرمایه  تا پایان سال داشته باشیم.

سیمان و فولاد آیا از بورس کالا خارج می‌شود؟
عشقی: معاملات کالاها در بورس کالا بر اساس قانون ها است بررسی کارشناسی نشان داده خروج سیمان و فولاد از بورس کالا می تواند بازار آنها را متلاطم کند بر این اساس تصمیمی برای آنها گرفته نشده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
از 17 اردیبهشت که ظلم به سهامداران را شروع کردید و ادامه دار هستند و تا تونستید از جیب مردم دزدی کردید و ضرر زدید با چه رویی اومدی جلوی دوربین حرف میزنی خجالت بکش یه ذره وجدان داشته باش
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
در کنار دولت و حقوقی ها چقدر به سهامداران ظلم کردید و می کنید خدا لعنت تون کنه
علی
۰۹:۵۱ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
بله چه مدیر توانمندی !! البته برای کار نکردن ؟ و وعده پوچ دادن (مثل لایه های بالاتر مدیریت کشور)پیگیری رانت اعلام قیمت خوراک پروشیمی ها چه شد؟فساد 92000 میلیاردی فولاد از جیب سهامداران چه شد؟ بازار گردان دارا و ...چه شد؟بخدا واگذارتان می کنیم.....
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
آقای رئیسی و مخالفان دولت قبل ،در انتخابات اعلام کردند که بازار سرمایه را یک ماهه و سه ماهه درست میکنیم، حدود سه سال گذشته ، دلار 20 هزار تومانی شده پنجاه هزار تومان ، اما نصف سرمایه مردم در سال 99 برنگشته ، این تعجب نداره. نتیجه گیری: همه دولت ها شبیه هم عمل میکنند و فقط فکر تراز مالی خودشون از جیب مردم هستند نه مردم.....تمام.
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
عجب!!!!!
نون دونی جدید!!
یک سهام 10_12 میلیونی یک فرد متوقا که آن هم اجازه فروش نخواهد داشت بین اعضای وراث که میانگین 3_4 نفر در نظر بگیریم به عبارتی نفری 2 الی 3 میلیون سهام غیر قابل فروش!!!
خب نوکرتم هزینه ها از انحصار وراث بگیر تا هزینه آگهی، دادگاه، بگیر تا نقل انتقال تا کارگزاری کارمزد و هزینه تهیه مدارک، چند ماه دوندگی برای انتقال از کار افتادگی همه و همه بیشتر برای وارث تموم میشه!!!!!
بیشتر بنظر میاد کفگیر به ته دیگ رسیده دنبال نون دونی جدید
و یا دنبال سرگرم کردن مردم و درست کردن گرفتاری جدید هستید!!!
ناشناس
۰۸:۰۵ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
خدا لعنتت كنه از وقتي كه اومدي بورس برعكس تورم حركت مي كنه سهامداران را بدبخت كردي اصلا از حق و حقوق سهامداران حمايت نمي كني
ناشناس
۰۷:۳۳ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
سلام، هنوز خیلی ها هستند که از ثبت نام اولیه سهام عدالت جا مانده اند. فکری برای آنها بکنید بعد برید سراغ ورثه .
ناشناس
۰۷:۱۸ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
فكر كنم دو سال هم عشقي بمونه مالباختگان ٩٩ با سرمايه اي كه سال ٩٩به بورس آورده اند ميتونند فقط يه فرغون بخرند
ناشناس
۰۶:۱۲ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
خخخخخخ
ناشناس
۰۶:۰۹ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
چرا شرکت های سهام عدالت دربورس بازگشایی نمی شوند
ناشناس
۰۳:۱۷ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
درود
ماشالله توان بسیار بالایی داره.
علی
۰۹:۴۶ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
آره از وضعیت بورس و حرف زدنش معلومه دست بالای در وعده وعید و توان بالایی در از بین بردن سرمایه سهامداران و وراضی کردن مدیران بالاتر بقیمت پودر شده سرمایه مردم دارد....خیلی توان داره ؟؟؟؟نامه رانتی 17 شهریور پیگیری شد بکجا رسید؟ فساد 92 همتی فولاد از جیب سهامداران چه شد؟ توان بیشتر از این ...؟
ناشناس
۰۱:۰۷ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
فشار میاد بهتون ، مواظب باشید
ناشناس
۰۰:۳۰ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
عشقی بی کفایت، نالایق و بی سواد خودش یکی از متخلفین و رانت خواران بورس هست . شکایت دزد را پیش دزد که نمی برند . خخخخخ
ناشناس
۰۰:۲۷ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
عشقی و خاندوزی بد جوری بورس را نابود کردند. پرتفوی سهامداران حقیقی ضرر و زیان ۸۰ درصدی را نشان میده و این آقایون بجای پاسخگو بودن ، فقط از صندوقهای سرمایه‌گذاری حمایت می کنند !!!!!!!
خیلی عجیبه !!!!!!!!!! چرا خبرنگاران ۴ تا سوال مهم و درست و حسابی از مسئولان و مدیران بورس نمی پرسند ؟ سوالات به درد نخور و بی ارزش می پرسند!!!!!!!!
ناشناس
۰۰:۰۱ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
چرا سوالات بی ارزش و پوچ از عشقی پرسیده شده ؟ مهمترین سوالات از عشقی پرسیده نشده . مهمترین سوالاتی که باید از عشقی پرسیده می شده ولی متاسفانه پرسیده نشده عبارتند از :
۱_سال ۹۹ دلار بوده حدود ۲۲ هزار تومان ، سکه‌ بوده حدود ۸ میلیون تومان ، پراید بوده حدود ۷۰ میلیون تومان و شاخص کل بورس بوده ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد . بعد از گذشت حدود ۳ سال ، دلار با رشد ۲/۵برابری در حال حاضر رسیده به حدود ۵۰ هزار تومان ، سکه‌ با رشد ۳ برابری رسیده به حدود ۳۰ میلیون تومان ، پراید با رشد ۵ برابری رسیده به حدود ۳۵۰ میلیون تومان ، قیمت زمین و ملک در این مدت ۳ سال حداقل ۱۰ برابر شده ولی شاخص کل بورس بعد از ۳ سال نه تنها پا به پای دلار رشد نکرده و ۲/۵ برابر نشده بلکه از شاخص سال ۹۹ پایین تر هم رفته ، هرچند که قیمت دلار در اواخر سال ۱۴۰۱ به بالاتر از ۶۰ هزار تومان هم رسیده بود .پس چرا بورس پا به پای دلار رشد نکرده ؟؟؟!!!!!!!
۲_جناب عشقی و ناظرين بورس به عنوان مدیر بورس تا به حال چه تدابیری جهت جلوگیری سقوط بورس اندیشیده اند ؟ و چرا جلوی سقوط بورس را نگرفته اند و بی تفاوت بوده و نظاره گر هستند ؟؟!!!!!!
۳_با متخلفین و رانت خواران بورس چرا برخورد نشده ؟؟ اواخر اردیبهشت ماه اون رانتی که در بورس صورت گرفت و شاخص کل از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد به یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد سقوط کرد، آیا از نظر جناب عشقی اصلاح بوده یا سقوط ؟ اگر سقوط بوده که قطعا" سقوط بوده ، چرا جلوی سقوط آن را نگرفتید ؟؟؟ آیا رئیس سازمان بورس فرق بین اصلاح و سقوط را نباید تشخیص دهد؟؟ اصلاح حداکثر ۱۰۰ هزار واحدهست و به زودی جبران خواهد شد ولی این ریزش بورس بیشتر از ۸۰۰ هزار واحد بوده و هنوز هم جبران نشده !!!!!! قول دادید که اسامی رانت خواران بورس را حداکثر یک هفته ای اعلام کنید ولی اکنون بعد از گذشت حدود ۳ ماه هنوز هیچ اسمی از رانت خواران بورسی اعلام نشده و آیا این یک توهین آشکار به حدود ۱۰ میلیون سهامدار فهیم نیست ؟؟!!!!!!!!
۴_ضرر و زیان سهامداران که روز به روز بیشتر و بیشتر میشه و پرتفوی سهامداران ضرر و زیان ۸۰ درصدی را نشان میده آیا وجدان شما را آزار نمیده؟!!!!!! این وضعیت اسفبار بورس تا کجا می خواهد ادامه دار باشد ؟!!!!!!!!
۵_حقوقی ها که با کُد به کُد کردن از یک طرف خودشان را بجای فروشنده های حقیقی جا زده و با عرضه های آبشاری، قیمت سهم ها را پایین می آورند و از طرف دیگر خودشان را به جای خریداران حقیقی جا زده و سهم ها را مفت و مجانی جارو می کنند و به ریش سهامداران حقیقی می خندند و همچنین اون تعداد خریدار و فروشنده ای که در قسمت مظنه ها ملاحظه می کنید در واقع حقوقی هستند به اسم حقیقی، گرگی هستند در لباس میش ، نقش جناب عشقی و ناظرين در جلوگیری از این دزدی آشکار چیست؟؟!!!!!!!!!!!!
۶_اینکه بورس یک روز بخاطر خارج شدن سیمان و فولاد از بورس سقوط نماید، یک روز بخاطر مصوبه ی افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها، یک روز بخاطر عرضه نشدن خودرو در بورس، یک روز بخاطر کاهش حدود ۲۰۰ تومانی نرخ دلار ، یک روز بخاطر مصرف زیاد برق ، یک روز بخاطر مصرف بیش از حد گاز ، یک روز بخاطر بسته شدن سفارت عربستان در ایران ، یک روز بخاطر آلودگی هوا و تعطیلی مدارس و یک روز هم بخاطر تلف شدن چند ببر در جنگل‌های آمازون و هر روزی به یک بهانه ای بورس قرمز و متفی میشه ، جناب عشقی و ناظرين چه تدابیر و برنامه هایی جهت جلوگیری از سقوط بورس اندیشیده اند؟!!!!!!!! آیا فقط بلد هستند حقوق نجومی دریافت کنند ؟!!!!!!!!!!
۷_....
۸_.......
و
و
.
.
.
.
.
.
.
.بهتر بود از اینگونه سوال هایی که ۱۰ میلیون سهامدار متضرر بورسی منتظر شنیدن آنها هستند بهتر بود که پرسیده شود و مسئولان و مدیران را به چالش کشید تا با وجدان و مهارت و تخصص و تبحر سازمان تحت نظارت خود را مدیریت کنند نه با بی تفاوتی و بی سوادی و دیمی .
ناشناس
۲۳:۴۸ ۰۸ مهر ۱۴۰۲
چرا از ایشان در مورد دارایکم و وعده هایی که در خصوص بازارگردان و رساندن به ناو این صندوق داده بودن سوال نمی شه ،
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۸ مهر ۱۴۰۲
من هر روز از شبکه پویا برنامه کودک بره ناقلا را تماشا میکنم،تشکر از شبکه پویا
ناشناس
۲۳:۰۵ ۰۸ مهر ۱۴۰۲
باعث. تاسف و شرمه که این اقتصاد دستوری حداقل یه ادم باسواد در جایگاه و منسب باشه که سرمایه مردم دود نشه و بذر بی اعتمادی ونفرت رو تو دل سهامداران کاشته
ناشناس
۲۲:۵۶ ۰۸ مهر ۱۴۰۲
شماها به زنده ها سهام ندادید چطور مدافع سهام مرده ها شدید ؟!!!