سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشعار آلبوم «ماه دیدم» تماما از دیوان شمس گرفته شده است

به مناسبت روز بزرگداشت مولانا، آلبوم موسیقی «ماه دیدم» اثر استاد حمید قربانی و آهنگسازی افشین و سپهر رامین رونمایی شد.

به  مناسبت بزرگداشت روز مولانا نشست خبری و رونمایی آلبوم موسیقی «ماه دیدم» اثر استاد حمید قربانی و آهنگسازی افشین و سپهر رامین به صورت موسیقی تلفیقی در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.

میلاد عرفان پور، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: آلبوم ماه دیدم، اثر ممتاز و شایسته‌ای است. متاسفانه موسیقی ما کمی مهجور‌تر از گذشته شده است و باید به استاد افشین، سپهر رامین و حمید قربانی دست مریزاد گفت. اگر مولانا را به عنوان میراث فرهنگی خود بشناسیم و فلسفه و معرفت خود را از او بگیریم شاید بهترین زبان، زبان موسیقی متناسب و مطلوب مولانا باشد. 

وی ادامه داد: در این آلبوم بیشتر شعر‌ها به خوش‌ذوقی دوستان از غزلیات شمس انتخاب شده است. به‌نظرم صدای گرم و دوستداشتنی حمید قربانی و خوش ذوقی استاد رامین در تنظیم قطعات توانسته مجموعه‌ای ارزشمند را پیش مخاطب به نمایش بگذارد. 

استاد میر علینقی، پژوهشگر و تاریخ‌نگار موسیقی گفت: ضمن تبریک روز مولانا به اساتید این حرفه می‌گویم که مولانا را به دید بزرگترین حماسه سرای روح بشر معرفی کرده‌اند. این آلبوم را سال گذشته شنیدم، اما رونمایی و پخش این اثر را برای این روز خجسته گذاشتند. می‌توانم بگویم آهنگسازی بر مبنای شعر است.

مولانا برای ملت خاصی نیست، اما از نظر فرهنگی متعلق به کشوری است که زبان آن تقریبا ۶۰ هزار بیت دارد. مولانا متعلق به فارسی زبانان است و هر کسی می‌تواند با دنیای اشعار آن ارتباط برقرار کند.

سید امیر عباس ستایشگر، رئیس انجمن موسیقی ایران در ادامه این مراسم بیان کرد: اگر بپذیریم که عرفان تسهیلگری است که ما را با مفاهیم آن آشنا می‌کند، موسیقی موفق‌ترین تسهیل‌گر برای این امر است. موسیقی همیشه کمک کرده است تا ما این مفاهیم را راحت‌تر به مردم و جامعه‌مان ارائه دهیم، همچنین موسیقی همیشه حوزه‌های مختلف را به یکدیگر گره زده است. موسیقی عرفانی اولین موسیقی است که پس از انقلاب به آن اعتماد کردند و در نتیجه توانست رشد کند. 

وی افزود: ما با موسیقی ایران تذکر می‌دهیم و این باعث شده تا موسیقی ایرانی پیچیده نباشد. موسیقی ایرانی یک شاخه پرملات از تذکر داده‌هاست. در حوزه موسیقی نواحی ما نباید تلاش کنیم که موسیقی را شهری کنیم. اگر موسیقی شهری شود، موسیقی وارد کارکرد موسیقی پاپ می‌شود، لذا رگه‌های اصلی اصالت در این کار وجود دارد، ولی این آلبوم نیم‌نگاهی به شهری شدن موسیقی هم دارد.

افشین رامین، سازنده آلبوم ماه دیدم هم گفت: ما قصد داشتیم این اثر را مدت‌ها پیش با نگاه متفاوتی رونمایی کنیم، اما به دلایلی نشد. اصولا تمام زندگی من حالی و دلی است، چه در موسیقی باشد، چه اداری، چه سرباز و جنگ. درباره این آلبوم می‌توانم بگویم که ملودی‌ها به انتخاب حمید، من و سپهر بود. سپهر جوان امروزی است و خوشبختانه از بچگی با بزرگان موسیقی همراه بوده است، او یک سری ملودی‌ها را تغییر داد که کار را قشنگ‌تر کرد.

استاد رامین افزود: در ادامه با جریاناتی از سوی شعر ماه دیدم برخورد کردیم، در هر صورت خود مولانا یاری کرد و مخاطب و مردم و متخصصین باید بگویند کار چگونه است. من ملودی را جلویم می‌گذارم و نمی‌دانم از کجا می‌آید. ماه دیدم به نظرم شعر خاص و عجیبی بود و من آن را پسندیدم. ملودی‌ای روی آن گذاشتم که سپهر با تنظیم آن کار را نجات داد و رنگ و بوی کار را عوض کرد و این بود که کار با کمک خدا به سرانجام رسید و امروز رونمایی آن را داریم.

حمید قربانی خواننده اثر ماه دیدم گفت: خیلی خوشحال هستم که امروز روز بزرگداشت مولاناست و رونمایی این اثر را داریم. مفتخر هستم نقش خواننده این اثر چیزی که در توانم است را انجام دادم. لازم دانستم از استاد عزیزم رامین، تشکر کنم که ایشان اولین و تنها کسی بودند که من را حمایت کردند و به من انگیزه و روحیه دادند و بیش از آنکه در توان من بود از بنده حمایت کردند و در واقع قرعه این آلبوم هم به خودشان افتاد. واقعا ایشان را به عنوان استاد دانشگاه و پدر هنری خودم دوست دارم.

وی بیان کرد: اشعار این آلبوم تماما از دیوان شمس گرفته شده است، اما این آلبوم دو ترک دارد که از حافظ و فخرالدین است، لذا امروز دو قطعه یکی از مولانا و دیگری از حافظ را اجرا خواهیم کرد.

در پایان این مراسم آلبوم ماه دیدم رونمایی و دو ترک از این آلبوم با حضور نوازندگان و خواننده این اثر نواخته شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.