سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتراض‌های رسانه‌های غربی به جنگ اوکراین، نوعی اذعان به شکست است

سردبیر روزنامه رای الیوم اعتراض‌های رسانه‌های غربی به جنگ اوکراین را نوعی اذعان به شکست در این جنگ در مقابل روسیه عنوان کرد.

سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم با اشاره به برخی گزارش‌های اخیر منتشر شده در روزنامه‌های غربی در خصوص اوکراین، نوشت اعتراض‌های محافل رسمی و رسانه‌های غربی به ارسال تجهیزات و کمک‌های مالی به اوکراین آغاز شده است و این اعتراض‌ها به منزله اذعان به شکست در جنگ اوکراین است. 

 عبدالباری عطوان نوشت: به تدریج مخالفت‌ها با دست داشتن آمریکا در جنگ اوکراین به خصوص در محافل موسسات و رسانه‌های غربی و به طور مشخص رسانه‌های آمریکایی آغاز شده است و این موسسات و محافل توقف این جنگ را در سریع‌ترین زمان ممکن خواستار هستند. این موضوع ما را به یاد اتفاق مشابه در ماجرای جنگ آمریکا در ویتنام می‌اندازد. 

مجله آمریکایی پولیتیکو با اشاره به اختلافات بین دو وزارت دفاع و خارجه این کشور، نوشت غرب به شکل روزافزون احساس می‌کند در این جنگ شکست خورده است و پس از گذشت یک سال و نیم از این جنگ، افکار عمومی غرب از جنگ و هزینه‌های فرسایشی مادی و تلفات بشری آن خسته شده است. از سوی دیگر، روزنامه لوموند فرانسه پا را از این فراتر گذاشت و با انتشار مقاله‌ای از سیلوی کافمن سردبیر سابق این مجله، جنگ در اوکراین را عاملی برای عقب نشینی نیرو‌های فرانسوی از نیجر و عقب نشینی نیرو‌های آمریکایی از افغانستان دانست که این مسائل به منزله تاکیدی بر کاهش هیبت غرب و منابع قدرت و جایگاه نظامی، سیاسی و دیپلماتیک آن در سطح جهانی است. 

شاید نظر مارجوری تیلر گرین نماینده آمریکایی درباره جنگ اوکراین بیشترین تاثیر را داشته باشد. وی گفت «کمک‌های مالی آمریکا موجب تأمین مالی نازیسم در اوکراین می‌شود و اعضای کنگره باید بر آمریکا تمرکز کنند نه اوکراین. ما به جای کمک به مردم آمریکا، پول‌ها را به اوکراین می‌فرستیم. آن هم در حالی که اکنون حدود ششصد هزار آواره آمریکایی بدون پناهگاه هستند و این آمار در حال افزایش است.»

اوکراین به نمایشگاه بزرگ جهانی برای تسلیحات معیوب اروپا و آمریکا تبدیل شده است. بیشتر تانک‌های لئوپارد آلمان، چلنجر انگلیس و آبرامز آمریکا پس از انهدام به کوه‌هایی از آهن تبدیل شده اند. درست است که به سبب جنگ، صنعت تسلیحات در کشور‌های تولید کننده و به خصوص آمریکا پیشرفت کرد. همین موضوع نشان دهنده علت افزایش شدید سهم آمریکا در زمینه صادرات سلاح در سطح جهانی از ۳۳ درصد به ۴۰ درصد، از زمان آغاز جنگ است. این در حالی است که بر اساس بیانیه اخیر مرکز تحقیقات صلح استکهلم، صادرات تسلیحات روسیه از ۲۲ درصد به ۱۶ درصد کاهش یافته است. اما این بدان معنا نیست که تسلیحات آمریکا در میدان‌های جنگ موثر بوده اند؛ بلکه صرفا نشان دهنده اجرای دستورات آمریکا برای خرید تسلیحات این کشور است تا نیاز لابی شرکت‌های تولیدکننده تسلیحات تأمین شود. 

میزان کمک‌های نظامی و مالی آمریکا تاکنون به اوکراین به حدود ۱۶۶ میلیارد دلار رسیده است. با این حال، این کمک‌ها هیچ تغییری در معادله‌های قدرت در جبهه‌های جنگ به نفع اوکراین ایجاد نکرده است. خطرناک‌تر اینکه پاتک اوکراین به سختی شکست خورد و بر اساس گزارش سیمور هرش روزنامه نگار معروف آمریکایی، پس از گذشت دو هفته از آغاز آن، به سبب افزایش شمار کشته شدگان نیرو‌های ارتش اوکراین متوقف شد. (۷۰ هزار کشته در کمتر از یک ماه از آغاز پاتک) هرش این گزارش‌ها را از دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا نقل کرد، زیرا وی با مقامات آن‌ها روابط حرفه‌ای دارد و آن‌ها به سبب مخالفت بیشترشان با این جنگ، اطلاعات را به وی منتقل می‌کنند.

تصمیم آمریکا برای تجهیز اوکراین به موشک‌های دوربرد اتاکمس و پیش از آن، بمب‌های اورانیومی و خوشه‌ای و جنگنده‌های اف ۱۶، گواهی برای پیروز نشدن در جنگ و تلاش ناکام برای متوقف کردن خسارت‌های میدانی ارتش اوکراین است. آغاز فصل زمستان موجب می‌شود دولت‌های اروپا از نگرانی به خود بلرزند و دستشان را روی قلب خود بگذارند، زیرا ارتش روسیه مانند زمستان گذشته به تأسیسات انرژی حمله خواهد کرد و این اتفاق به افزایش شدید قیمت انرژی منجر خواهد شد و اوکراینی‌ها را با تاریکی و سرمای شدید مواجه خواهد کرد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که به سبب افزایش قیمت انرژی، صد‌ها میلیارد دلار به خزانه آن سرازیر می‌شود، دستور داد بودجه وزارت دفاع با افزایش ۶۸ درصدی، به ۱۰۶ میلیارد دلار برسد. این موضوع به منزله تاکیدی بر پیشگویی‌ها درباره طولانی شدن جنگ و آمادگی روسیه برای آن است. 

ناامیدی از پیروزی در جنگ اوکراین موجب شد دولت‌های غربی افزون بر احساس سرخوردگی، وارد مرحله آشفتگی شوند و جدیدترین دلیل برای این موضوع چیزی بود که روزنامه گاردین انگلیس در گزارش چند روز پیش خود به آن پرداخت. این روزنامه نوشت: متحدان اوکراین پیشنهاد کردند حملات موشکی علیه کارخانه‌های تولید پهپاد در ایران، سوریه و روسیه صورت بگیرد و آن‌ها منهدم شود؛ زیرا این کارخانه‌ها به منبعی برای انتقال پهپاد به ارتش روسیه تبدیل شده و ایران نیز به کشور بزرگی در زمینه تولید پهپاد و موشک‌های نقطه زن تبدیل شده است. 

ازسرگیری فعالیت‌های نظامی گروه واگنر در اروپا و آفریقا، نمک بیشتری بر زخم اروپا و آمریکا پاشید و موضوع ازسرگیری فعالیت این گروه، در دیدارآندره تروشف فرمانده جدید این گروه با ولادیمیر پوتین بازتاب داشت و پوتین دستورات لازم درباره نحوه احیای فعالیت‌های نظامی واگنر به خصوص در داخل اوکراین را صادر کرد و چه بسا به زودی این فعالیت‌ها در لهستان انجام شود، زیرا نخست وزیر لهستان ده روز پیش اعلام کرد هیچ سلاحی به اوکراین و ارتش آن ارسال نخواهد کرد و بر تجهیز تسلیحاتی ارتش خود برای مقابله با خطرات آینده تمرکز خواهد کرد. 

زمستان سرد فقط یخبندان و سرما را به ارمغان نخواهد آورد؛ بلکه در محور غرب چنددستگی روی خواهد داد و تظاهرات و مخالفت‌های رسمی و مردمی با جنگ اوکراین افزایش خواهد یافت. به همین سبب، بعید نیست که کار به مذاکره با روسیه برای رسیدن به توافق آتش بس کشیده و بیشتر خواسته‌های ولادیمیر پوتین درباره بازگشت چهار منطقه در کنار شبه جزیره کریمه، به زیر چتر روسیه پذیرفته شود؛ به طوری که غرب به شکست اذعان و برای کاستن از خسارت‌ها عمل کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.