سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از برداشت برنج در شالیزار‌های فارس تا کشت کدو در مزارع فراشبند

برداشت برنج از شالیزار‌های مرودشت و رستم در استان فارس آغاز شده است.

برداشت برنج از برخی شالیزار‌های استان فارس همچون مرودشت و رستم آغاز شده است.

برداشت برنج کامفیروزی از شالیزار‌های مرودشت 

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت: برداشت برنج از سطح ۲۷ هزار هکتار از مزارع برنج در سطح شهرستان آغاز شده است.

 منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت اظهار کرد: عملیات برداشت برنج از سطح ۲۷ هزار هکتار از مزارع برنج در سطح شهرستان آغاز شده است و با توجه به متوسط عملکرد ۵ تن شلتوک در هکتار، پیش بینی می‌شود ۱۳۵ هزار تن شلتوک برنج خوش طعم و معطر کامفیروزی تولید و روانه بازار شود.

 او افزود: ارقام کشت شده در شهرستان شامل چمپای کامفیروزی و لنجانی است و عملیات برداشت مزارع، به صورت مکانیزه توسط ۷۱۰ دستگاه کمباین مخصوص برداشت برنج، صورت می‌گیرد.

 امیریان اضافه کرد: کشت برنج در شهرستان، در نیمه دوم خرداد ماه پس از برداشت مزارع جو و گندم صورت می‌گیرد و در مهرماه برداشت می‌شود.

او تصریح کرد: برنج کامفیروزی به دلیل عطر و طعم مناسب و کیفیت بالا از محبوبیت بالایی در استان فارس و استان‌های جنوبی کشور برخوردار است.

برداشت برنج از مزارع رستم 

مدیر جهاد کشاورزی رستم گفت: کار برداشت ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزار این شهرستان از ابتدای مهرماه آغاز شد.

رستم انصاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رستم با اشاره به اینکه عمده مزارع شلتوک این شهرستان از رودخانه‌ها آبیاری می‌شود، اظهار کرد: کار برداشت ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزار این شهرستان از ابتدای مهرماه آغاز شد.

او با بیان اینکه کار برداشت از شالیزار‌های شهرستان رستم تا پایان آبان ماه ادامه پیدا می‌کند، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۴۵ هزار تن محصول از این مزارع برداشت و به بازار عرضه شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه عمده برنج تولیدی از ارقام شمیم، فجر و ضیغمی است، افزود: استفاده از آب رودخانه‌های شیو، کره سیاه و فهلیان به همراه وجود شرایط اقلیمی مناسب دیگر باعث شده محصول تولیدی علاوه‌بر کیفیت خوب به لحاظ کمی و میزان تولید در هکتار قابل توجه باشد.

آغاز کشت کدو در مزارع فراشبند 

مدیرجهاد کشاورزی فراشبند از آغاز کشت کدو در ۸۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

امیر ارسلان حق شناس مدیرجهاد کشاورزی فراشبند با اشاره به کشت ۸۰۰ هکتار کدو در این شهرستان، اظهار کرد: کدو در ۲ فصل کشت می‌شود، کشت اول یا کشت پاییزه از نیمه دوم شهریورماه در بخش مرکزی شروع شده و برداشت این مجصول در آبان ماه است.

او اضافه کرد: کشت بعدی این محصول در آبان ماه از بخش دهرم شروع می‌شود و برداشت آن تا اسفند ماه ادامه دارد.

مدیرجهاد کشاورزی فراشبند تصریح کرد: در کشت اول، بذرکاری به صورت مستقیم و بدون خاک ورزی در پشته‌های باقیمانده از صیفی پارسال صورت می‌گیرد و همه کشت به صورت آبیاری نواری است.

او افزود: پیش بینی می‌شود سطحی معادل ۸۰۰ هکتار کدو در شهرستان کشت شود که به میزان ۲۰ هزار تن محصول کدو از مزارع این شهرستان برداشت شود.

آغاز کشت پائیزه کلزا در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز کشت پائیزه دانه روغنی کلزا در سطح شهرستان خبر داد.

 منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اظهار کرد: کشت کلزا از نیمه دوم شهریور ماه آغاز شده است و تاکنون در سطح ۳۵۰ هکتار جهت کشت کلزا با کشاورزان عقد قرارداد شده است.

او ادامه داد: ۸۶ هکتار از مزارع این شهرستان کشت شده است و انتظار می‌رود با توجه به برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی و آموزش چهره به چهره با کشاورزان در خصوص مزایای کشت کلزا، کشت این محصول در سال زراعی جاری در شهرستان افزایش یافته و سطح ابلاغی عملیاتی شود.

 امیریان با اشاره به اینکه کشت کلزا از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: کاهش وابستگی به واردات دانه‌های روغنی به ویژه کلزا، ایجاد تناوب با غلات در جهت کاهش علف‌های هرز و بیماری‌های گیاهی، قیمت مناسب و خرید تضمینی این محصول از مهم‌ترین مزایای توسعه کشت کلزا به شمار می‌رود.

 او بیان کرد: نهاده‌های لازم در خصوص کشت کلزا تامین شده و تا کنون میزان ۲ هزار کیلوگرم بذر کلزا از ارقام نپتون ایرانی، هیدرومیل و ماراتن به شهرستان حمل شده و جهت استفاده بهره برداران در اختیار تعاونی تولید روستای کناره قرار گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اضافه کرد: از کلزاکاران انتظار می‌رود با توجه به اهمیت تاریخ کاشت این محصول و جلوگیری از سرمازدگی، نسبت به کشت کلزا در زمان‌های توصیه شده توسط کارشناسان، اقدام کنند.

امیریان گفت: با توجه به بالا بودن مصرف سرانه روغن در کشور و تاثیر سوء آن بر سلامتی افراد جامعه امید است با فرهنگ سازی و آموزش‌های لازم در خصوص کاهش مصرف روغن در کشور، گامی مثبت در جهت کاهش واردات دانه‌های روغنی و سلامت جامعه برداشته شود.

ایستگاه آماده‌سازی و ضدعفونی بذور گندم در کازرون فعال شد 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از آغاز فعالیت ایستگاه بوجاری و ضدعفونی بذور گندم دیم در این شهرستان خبر داد و گفت: کار این ایستگاه تا اواسط آبان‌ماه ادامه می‌یابد. 

حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به آغاز فعالیت ایستگاه بوجاری و ضدعفونی بذور گندم دیم در این شهرستان، اظهار کرد: این ایستگاه از اواخر شهریورماه فعال شده و کار آن تا اواسط آبان‌ماه ادامه می‌یابد.

او بیان کرد: روزانه بالغ‌بر ۲۰ تن گندم در این ایستگاه، بوجاری و ضدعفونی می‌شود و پیش‌بینی می‌شود در مجموع هزار و ۲۰۰ تن بذر گواهی شده از رده‌های پرورشی و مادری در این مرکز آماده‌سازی شود.

این مقام مسئول افزود: این مرکز علاوه‌بر تامین نیاز دیم کاران شهرستان کازرون نیاز کشاورزان شهرستان‌های نورآباد، فراشبند، رستم، فیروزآباد و کوهچنار را نیز تامین می‌کند.

او تصریح کرد: در این مرکز و طی فرایند بوجاری، خرده کاه، سنگ و بذور علف هرز را از بذور گندم جدا و تمیز می‌کنند و سپس با استفاده از سموم مجاز علیه سیاهک‌ها ضد عفونی می‌شوند.

وی اضافه کرد: در ادامه این روند، بذور کیسه گیری و برچسب مشخصات به آن‌ها ملحق می‌شود تا توسط کارشناسان موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال از بخش‌های ۳۰ تنی نمونه‌برداری و مطابق استاندارد‌ها بررسی‌های لازم انجام می‌شود.

رشیدی بیان کرد: بازدید‌های فنی به‌صورت دوره‌ای تا پایان عملیات بوجاری و ضدعفونی، توسط کارشناسان زراعت، حفظ نباتات و مکانیزاسیون مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از این مرکز آماده‌سازی انجام می‌گیرد.

رهاسازی زنبور براکون در مزارع زرین دشت 

مدیر جهاد کشاورزی زرین دشت گفت: تعداد ۸۰۰ هزار زنبور براکون در مزارع پنبه این شهرستان رهاسازی شد.

روح اله دیانت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت اظهار کرد: تعداد ۸۰۰ هزار زنبور براکون در سطح ۱۶۰ هکتار از مزارع پنبه این شهرستان رهاسازی شد.

او با بیان اینکه زمان رهاسازی زنبور براکون در نیمه دوم شهریورماه است، افزود: این عملیات در مرحله قوزه دهی و گل دهی مزارع پنبه به منظور مبارزه بیولوژیک با آفات کرم قوزه و کرم خاردار پنبه انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت گفت: هدف از اجرای این طرح، توسعه و ترویج مبارزه بیولوژیک با آفات است که موجب کاهش مصرف سموم کشاورزی و تولید محصول با کیفیت می‌شود. 

دیانت تصریح کرد: عملیات رهاسازی زنبور براکون با استفاده از اعتبارات واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت انجام شد.

این مقام مسئول ادامه داد: پنبه در شهرستان زرین دشت به‌عنوان یک محصول راهبردی محسوب می‌شود و سطح زیر کشت آن ۳ هزار و ۹۵۰ هکتار است.

مبارزه با سوسک سرخرطومی در نخلستان‌های قیروکارزین

 مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: از ابتدای امسال تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار انجام شده است.

 محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با بیان اینکه سوسک سرخرطومی حنایی به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین آفت‌های درختان نخل به شمار می‌رود، اظهار کرد: از ابتدای امسال تا کنون در سطح ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار از نخیلات شهرستان پایش، کنترل و مبارزه با آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی خرما انجام شده است.

او با اشاره به توزیع رایگان حدود ۱۲۰ لیتر انواع حشره کش و ۴۲۰ تله‌های فرمونی، ۶ هزار و ۷۰۰ قرص فسفیدآلومنیوم، نایلون بیش از یک لوله بین نخلکاران، گفت: عملیات مبارزه با این آفت بلافاصله پس از شناسایی نخل آلوده انجام می‌گیرد.

 مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین بیان کرد: در جریان ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تعداد ۷۱۲ اصله درخت خرمای آلوده تشخیص داده شده که تیمار ۶۴۶ اصله درخت انجام شده و ۶۷ اصله نخل نیز به علت میزان بالای خسارت، امحا شد.

 حیدری افزود: آفت سرخرطومی خرما علاوه بر خسارت مستقیم که از بابت تغذیه لارو آفت از تنه درخت و آوند‌های آن انجام می‌شود عامل ورود عوامل قارچی و باکتریایی به داخل تنه بوده که در نهایت در صورتی که به موقع مبارزه با آن صورت نگیرد باعث مرگ درخت می‌شود.

 این مقام مسئول به کشاورزان نیز توصیه کرد: جلوگیری از نقل و انتقال بدون ضابطه پاجوش نخل مهم‌ترین و کلیدی‌ترین فاکتور در جلوگیری از گسترش آلودگی به‌شمار می‌آید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.