سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون آموزشی وزیر علوم:

ایران ۲ درصد علم دنیا را تولید می‌کند/ در ۹ فناوری جزو ۱۰ کشور برتریم

عموعابدینی گفت: دانشگاه‌های ایران ۲ درصد علم جهان را تولید می‌کند و در ۱۲ فناوری برتر دنیا جمهوری اسلامی ایران جزو ۲۰ کشور نخست دنیا هستیم.

قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم در نشست آمایش و تحول آموزش عالی استان قزوین که در سالن اجتماعات بوستان دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ۲ درصد علم جهان را تولید می‌کند و در ۱۲ فناوری برتر دنیا جمهوری اسلامی ایران جزو ۲۰ کشور نخست دنیاست.

وی اضافه کرد: همچنین جمهوری اسلامی ایران در تولید ۹ فناوری برتر دنیا جزو ۱۰ کشور نخست جهان محسوب می‌شود که ایران در تولید دانش‌های حوزه نانو رتبه ۴، در سلول‌های بنیادی رتبه ۹ و در حوزه هوافضا رتبه ۵ را در اختیار دارد.

عموعابدینی ادامه داد: همچنین دانشگاه‌های ما در رشته‌هایی مانند مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک رتبه‌های بسیاربالایی را در گروه‌بندی‌های تولید علم و دانش دارد.

معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سهم دانشگاه‌های معتبر ایران در تولید علم جمهوری اسلامی ایران گفت: دانشگاه تهران ۹.۵ درصد علم و فناوری و دانشگاه شریف ۴ درصد دانش و فناوری ایران را تولید می‌کنند و سهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) در تولید علم و دانش بالاتر از ۱.۷ درصد است.

عموعابدینی از تدوین طرح تحول نظام آموزش عالی در کشور اضافه کرد: طرح تحول باید ۴ چالش را حل کند که نخستین آن حکمرانی دانشگاه است.

وی با انتقاد از بنیاد نخبگان برای محدود کردن شرایط نخبگی به رتبه زیر ۲ هزار آزمون سراسری تصریح کرد: محدودیت در همه موارد عالی است، ولی در مورد نخبگان باید درب‌ها باز باشد و برای پیشرفت نخبه‌ها بریز و بپاش اشکالی ندارد و غرب این تجربه موفق را داشته و فضا را برای نقش‌آفرینی نخبگان باز کرده است.

عمو عابدینی با اشاره به طرح اتحادیه اروپا برای جذب نخبگان به همراه خانواده‌های آن‌ها در قالب طرح جزیره نخبگان گفت: اتحادیه اروپا امسال ۲۷ میلیارد یورو برای این موضوع بودجه گذاشته تا به نخبه به همراه خانواده و بچه‌هایش اقامت و ویزا می‌دهد. شرکت‌های دانش‌بنیان ما را به صورت یک‌جا می‌برند.

وی تصریح کرد: از یک دانشگاهی خواستیم که ۲۰ نخبه را در قالب رشته‌های مختلف جذب کنند و به ما گفتند باید این‌ها کدرشته شوند و از طریق کنکور جذب شوند و چنین محدودیت‌ها بی‌موردی داریم.

در برنامه هفتم خبری از کلان‌پروژه‌های فناورانه نیست

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم در این جلسه با اشاره به مختصات برنامه هفتم توسعه کشور گفت: وزارت علوم در حوزه ارائه برنامه‌های فن‌آورانه در برنامه هفتم به شدت پراکندگی داشت و در نقشه جامع علمی کشور برای ۵ سال آتی به کلان‌فناوری‌ها اشاره نشده که ۲ نمونه آن در استان قزوین است

فاطمه محمدبیگی اضافه کرد: ۲ کلان‌پروژه پیشران فناوری در کشور داریم که یکی از آن‌ها چشمه نور قزوین و دیگری رصدخانه کاشان است. با این حال می‌بینیم که پروژه چشمه نور یا شتابگر ملی قزوین هیچ پیشرفت فیزیکی نداشته است و درباره اولویت‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه فناوری‌ها چیزی از دولت در لایحه برنامه هفتم به دست ما نرسید.

وی ادامه داد: فقط کلی‌گویی، نگاه توصیفی و توصیه‌ای نمی‌تواند برنامه هفتم توسعه را برنامه جامعی قرار دهد، بلکه برنامه هفتم باید هدفمند، نشان‌دار و نقطه‌زن باشد. برای نمونه همین پروژه چشمه نور با حمایت شخص مقام معظم رهبری در چشم‌انداز ۱۴۰۴ کلید خورد و باز هم با حمایت شخص ایشان ردیف بودجه مختصری گرفت.

محمدبیگی تصریح کرد: تا امروز ۱۰ سال است که منتظریم پروژه چشمه نور توسط وزارت علوم، سازمان انرژی اتمی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری سیاق و شکلی به خودش بگیرد.  

فقط یک‌دهم بودجه ابرطرح چشمه نور تخصیص یافت

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در ابرطرح چشمه نور ۲۰۰ دانشمند و ۲ هزار پژوهشگر از سطح خاورمیانه جذب خواهند شد، گفت: این پروژه که می‌تواند منشأ حفظ نخبگان باشد، ۳ سال ردیف بودجه نداشت.  

محمدبیگی با اشاره به تصویب ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر برای این ابرطرح تصریح کرد: با این حال تا امروز فقط ۲۶ میلیارد تومان بودجه به این طرح کلان فناورانه تزریق شده که یک‌دهم اعتبار مصوب یادشده است.

وی افزود: با این ۲۶ میلیارد تومان چطور می‌توانیم آزمایشگاه بزرگ نور درخشان را ایجاد کرده و یا چند دانشمند جذب کرده و چقدر می‌توانیم ساخت‌وساز در این پروژه داشته باشیم. روی کاغذ نوشتن آسان است، ولی عمل کردن سخت است.

برچسب ها: وزیر علوم ، فناوری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.