سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح الزام به ثبت رسمی معاملات چه زمانی به صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود؟

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص آخرین وضعیت بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات توضیح داد.

سهولت در انعقاد قراردادها، درگیر نشدن با بروکراسی اداری، هزینه ناچیز انعقاد قرارداد، فرار مالیاتی، زمین‌خواری و تصرف غیرقانونی زمین و ملک موجب شده هر ساله به تعداد کسانی که با اسناد عادی و قولنامه به عقد قرارداد می‌پردازند افزوده شود که در همین خصوص پس از کش و قوس‌های فراوان و با استفاده از تجربه کشورهای دیگر جهت بی اعتبار کردن اسناد عادی و قولنامه طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سال ۱۳۹۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما پس از طرح ایرادهایی از طرف شورای نگهبان و اصلاح مصوبه در مجلس، در نهایت این طرح در سال ۱۴۰۱ برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.

مطابق این طرح پس از گذشت مهلت‌هایی که پیش‌بینی شده است، معاملات مرتبط با اموال غیرمنقول باید به صورت رسمی ثبت شوند و در صورت عدم ثبت رسمی معاملات و انجام آن‌ها به صورت عادی، ضمانت اجرای ابطال معامله در نظر گرفته شده است. 

آخرین وضعیت بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات در مجمع تشخیص مصلحت نظام را از معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که به عنوان نماینده سازمان ثبت پیگیر این  موضوع است پیگیری کردیم. 

صفدر کشاورز معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در زمان بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات که در مجلس در جلسات کارشناسی حضور پیدا میکردیم و نمایندگان مجلس آگاهانه این طرح را تصویب کردند.

وی افزود: در ماده یک طرحی که در مجلس تصویب شد تصریح شده که بعد از راه اندازی سامانه توسط سازمان ثبت هرگونه نقل و انتقال در کشور نسبت به املاک غیر منقول اعم از غیر یا منافع باید در سامانه ثبت الکترونیک اسناد به ثبت برسد و در صورتی که نقل و انتقال به صورت عادی انجام شود بر اساس مصوبه مجلس باطل است.

کشاورز با بیان اینکه به دلیل مخالفت شورای نگهبان با موضوع ابطال اسناد که توضیح داده شد این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد گفت: از دی ماه سال گذشته تاکنون ۵ جلسه اصلی با کمیسیون اصلی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور رئیس قوه قضاییه برگزار شده و قبل از آن هم ۲۵ جلسه با اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت کارشناسی برگزار شده است.

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در نهایت این طرح به کمیسیون اصلی مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است که اکنون تا تبصره ۶ ماده ۱۰ طرح بررسی شده و بررسی مابقی طرح ظرف ۲ الی ۳ جلسه دیگر به اتمام خواهد رسید.

کشاورز با بیان اینکه پس برگزاری جلسات باقی مانده، طرح به صحن علنی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور همه اعضا ارجاع می‌شود،گفت: در مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالفتی با این طرح وجود ندارد و فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اسناد عادی مسیر را هموار کرده است.

برچسب ها: اسناد رسمی ، ابطال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۲
طرحی با این اهمیت و سرنوشت ساز در اموال جمعیت کثیر ایرانیان باید با تأمل و تأنی بررسی شود و رسانه ها نباید ناخواسته از تعجیل و مصادره توسط برخی ذی نفعان مانند سازمان ثبت و کانون سردفتران حمایت کنند
ناشناس
۱۵:۴۷ ۰۶ مهر ۱۴۰۲
درصورت ثبت رسمی قراردادها هم کلاهبرداری کمتر میشود و هم برای خود دولت منفعت دارد و قادر خواهد بود مالیات و عوارض قانونی معاملات را دریافت کند ، این قضیه روشنی است نمی دانم مخالفان آن فازشان چیست.
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۶ مهر ۱۴۰۲
شفافیت
شفافیت
شفافیت
شفافیت
شفافیت
ناشناس
۱۰:۴۹ ۰۶ مهر ۱۴۰۲
این قانون کاملا مغایر با شرع است تو غرب و کشور های غربی شرع وجود نداره اول بیایید دارندگان سند عادی رو با تشویق و آسان کردن روش ثبت قولنامه هارو تبدیل به سند رسمی کنید و بعد این که بستر این کار انجام شد این قانون کاملا مفید است. نصف زمین های کشاورزی ایران سند عادی داره. باید اول دارندگان زمین ها رسمی بشن بعد.
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۶ مهر ۱۴۰۲
برای ظهور حضرت مهدی (عج) دعا کنید.

برای خشنودی حضرت مهدی (عج) صلوات بفرستید.
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۶ مهر ۱۴۰۲
تشخیص مصلحت ظاهرا این موضوع را مغایر با شرع دانسته،فقط سوال اینجاست چرا قوانین شرعی چطور به سود دلالان و زمین خواران در امده
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۶ مهر ۱۴۰۲
لطف کنید به پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان مراجعه کنید تمام دلایل و چرا خلاف شرع هست اونجا ذکر شده.خداروشکر که شورای نگهبان اینقدر به حقوق و مالکیت مردم و شرع توجه داره.