سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش‌ها برای احیای کارخانه قند ممسنی به کجا رسید؟

احیای کارخانه قند ممسنی از مصوبات دور اول سفر رییس جمهور به فارس در دستورکار مسئولان این استان قرار گرفته است.

کارخانه قند ممسنی شهرستان رستم از جمله واحدهای تولیدی است که احیای آن در سفر اول رییس جمهور به فارس در مهرماه ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت.

بهره‌برداری از کارخانه در سال ۱۳۴۴

این در حالیست که از زمان تعطیلی کارخانه که در سال ۱۳۴۴ با ظرفیت تولید روزانه حدود ۳۰۰ تن شکر به بهره برداری رسید بیش از ۹ سال می گذرد، کارخانه‌ای که در سال ۱۳۷۹ با افزایش سالانه ۳۵۰ کارگر در یک فصل کاری و با هدف اشتغالزایی و افزایش تولید از طریق سازمان صنایع ملی ایران به بخش خصوصی واگذار شد.

این کارخانه در طی دوران فعالیت خود با مشکلاتی مانند کمبود و گرانی مواد اولیه، نبود نقدینگی، عدم امکان تامین به موقع نیازمندی‌های کارخانه، سنگینی هزینه‌ها و مطالبات کارکنان مواجه بود و رفته رفته از میزان تولید آن کاسته شد.

کارخانه قند ممسنی در مقطعی یکی از بهترین واحدهای تولید شکر در استان فارس بود و ۲۵۰ نفر به طور مستقیم و افزون بر یک هزار نفر به شکل غیر مستقیم از قبل این کارخانه مشغول به کار بودند اما شدت گرفتن مشکلات مالی طی سال‌های گذشته سبب شد تا روز به روز از تعداد کارگران این کارخانه کاسته شده و در نهایت در آبانماه سال ۱۳۹۳ چرخ تولید کارخانه به طور کامل متوقف شود.

سفر رییس جمهور به فارس نویدبخش احیای کارخانه

سفر نخست رئیس جمهور به استان فارس در مهرماه ۱۴۰۰ نویدبخش بازگشت دو باره این کارخانه به چرخه تولید بود، بازگشتی که بیش از هر کس کام کارگران این کارخانه و مردم شهرستان را شیرین می کرد.

در جریان آن سفر سید صولت مرتضوی معاون وقت اجرایی رییس جمهور در شهرستان رستم حضور یافت و ضمن بازدید از کارخانه تعطیل شده قند ممسنی بر پیگیری جدی‌ برای حل مشکلات این کارخانه به عنوان یک اولویت‌ مهم تاکید کرد.

تلاش‌ها برای احیای این کارخانه همچنان ادامه داشت تا در سفر اخیر استاندار فارس و مدیران اجرایی استان به شهرستان رستم و نورآباد ممسنی در خردادماه سال ۱۴۰۲ موضوع احیای کارخانه قند ممسنی دوباره مورد بررسی ویژه قرار گرفت و استاندار فارس از این کارخانه بازدید و در جلسه‌ای با حضور مسئولان محلی و استانی مقرر شد که ۲ماه فرصت برای احیای این واحد صنعتی به سرمایه گذار داده شود تا در این مدت بتواند روند احیای این کارخانه را پیگیری کند.

مستقر شدن هیات حمایت از صنایع در کارخانه

روز یکشنبه ۱۱ تیرماه امسال هم جلسه‌ای با هدف تصمیم‌گیری نهایی هیات حمایت از صنایع کشور درباره قندممسنی برگزار شد و ریاست هیات از حضور قریب‌الوقوع این هیات در کارخانه خبر داد.

معاون رفع موانع تولید دفتر سرمایه گذاری و اشتغال استانداری فارس درباره آخرین اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: مدیران اجرایی روز دوشنبه ۹مرداد ۱۴۰۲ با حضور اعضای هیات حمایت از صنایع معارفه شدند.

احیای واحدهای تولیدی راکد، مهمترین سیاست دولت

همچنین در جریان بازدید معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس از کارخانه اعلام شد: یکی از مهمترین سیاست ها و راهبردهای دولت مردمی سیزدهم فعال کردن دوباره کارخانه های راکد و بازگرداندن مجدد آنها به چرخه تولید است؛ بر همین اساس، احیای این کارخانه در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار گرفته است.

اسماعیل قزل سفلی مهمترین مساله در مسیر احیای این کارخانه را مطالبات کارگران آن دانست و گفت: این مطالبات از ۱۰ سال گذشته تاکنون باقیمانده است و ما به دنبال این هستیم که با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران و حضور مجدد آنها در محل کار، زمینه برای فعال شدن فاز نخست این کارخانه که تولید شکر خام است فراهم شود.

اشتغال ۱۵۰ نفر با فعال شدن فاز نخست کارخانه

فرماندار شهرستان رستم نیز که معتقد است با راه‌اندازی و فعال شدن فاز نخست کارخانه قند ممسنی، برای حدود ۱۵۰ نفر به طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد خواهد شد در

عبدالکریم کرمی همچنین افزود: در کنار پیگیری مطالبات کارگران، یکی از موارد دیگری که در دست پیگیری است بحت تامین ماده اولیه شکر خام است که با تامین آن می توان امیدوار بود که طی یکی دو هفته آتی فاز نخست این کارخانه که تصفیه شکر خام است به بهره برداری برسد.

بررسی روند آماده‌سازی و جذب نیرو

اخیرا هم مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس به همراه فرمانداری شهرستان رستم و هیئت حمایت از صنایع مستقر در کارخانه قند ممسنی از این کارخانه بازدید کردند و طی جلسه‌ای ضمن بررسی روند آماده‌سازی و مسایل فنی و جذب نیرو جهت تولید و احیاء و راه‌اندازی مجدد کارخانه در خصوص مسائل و مشکلات این واحد تولیدی، صنعتی راهکار اجرایی ارائه دادند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس در این جلسه با تأکید براینکه فارس در تعداد واحدهای صنعتی رتبه پنجم را در کشور دارد گفت: حضور در واحدهای تولیدی و صنعتی و تشکیل جلسات در شهرستان‌ها با هدف رفع موانع تولید جدی‌تر دنبال می‌شود.

حمیدرضا ایزدی ادامه داد: به منظور تحقق شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید» افزایش تولید با کیفیت، تنوع کالا در بازارداخلی و خارجی، افزایش صادرات و موضوع احیای واحدهای راکد، موضوع تکمیل ظرفیت تولید واحدهای صنعتی در اولویت برنامه وزارت صمت و اداره کل صمت فارس است.

وی اضافه کرد: روی این موضوع تمرکز ویژه‌ای است تا با فراهم کردن بسترهای لازم در حوزه صادرات، اشتغال پایدار و سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار به ارتقای ظرفیت‌های تولیدی کشور و استان کمک شود.

لزوم برطرف شدن موانع برای سرمایه‌گذاری

مدیرکل صمت یادآور شد: ضرورت دارد در شهرستان‌های استان ابتدا موانع برای سرمایه‌گذاری برطرف شود؛ این در حالیست که سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌های اقتصادی استان به توسعه و بسترسازی نیاز دارد؛ این مهم براساس موقعیت و شرایط اجتماعی و جغرافیایی در تمامی شهرستان‌ها انجام شده است.

وی درخصوص پتانسیل و ظرفیت توسعه صنعتی و صنایع معدنی فیروزآباد گفت: با توجه به وجود معادن سنگ آهک وسنگ نمک، ایجاد و راه‌اندازی صنایع معدنی در این منطقه‌، افزون بر محرومیت زدایی، ایجاد اشتغال پایدار و تأمین نیاز داخلی، در بخش صادرات برای کشور ارزآوری به دنبال دارد.

رفع موانع پیش‌روی بنگاه‌های اقتصادی بهترین راه حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری

مدیرکل صمت فارس با بیان اینکه رفع موانع پیش‌روی بنگاه‌های اقتصادی بهترین راه حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری است افزود:جذب سرمایه‌گذار مهمترین عامل در توسعه و رونق صنعت و تولید در استان است که اداره صمت و فعالان اقتصادی در ایجاد و بستر سازی فعالیت‌های اقتصادی تعامل، مساعدت، هم افزایی، همراهی همکاری لازم را دارند.

احیای کارخانه قند ممسنی، از مطالبات مردم منطقه و استان فارس است که گفته می‌شود با راه‌اندازی مجدد این کارخانه حداقل ۳۰۰ نفر بصورت مستقیم مشغول به کار خواهند شد، کارگران این کارخانه حالا در انتظار حمایت جدی و تسریع روند احیای این واحد تولیدی هستند تا با احیای این کارخانه بتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
این کارگر هاییییییی بدبخت از کجا نون بخورن
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
این کارگر هاییییییی بدبخت از کجا نون بخورن