سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت توجه مصرف کنندگان به خرید مرغ در بازار

معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: مصرف کنندگان از خرید مرغ‌های درشت و سنگین خودداری کنند و به تاریخ تولید، انقضاء و شرایط نگهداری دقت داشته باشند.

حسین صالحی اظهار داشت: هورمونی بودن گوشت مرغ یکی از متداولترین دغدغه‌های تغدیه‌ای مصرف کنندگان است و افراد می‌خواهند بدانند که گوشت مرغی که مصرف می‌کنند سالم است یا خیر.

وی افزود: در گذشته برخی ادعا می‌کردند که پوست مرغ دور ریخته شود، زیرا مواد هورمونی در پوست تجمع می‌کند و یا عامل اصلی رویش مو‌های زائد است، از طرفی برخی پزشکان و مدعیان طب سنتی به بیمارشان توصیه می‌کنند به دلیل استفاده از هورمون در فرآیند تولید گوشت مرغ، از مصرف آن پرهیز کرده یا اندامی از مرغ که هورمون به آن تزریق شده دور ریخته شود.

صالحی با اشاره به اینکه یکی از دلایل پراکندگی شایعه مصرف هورمون در مرغ‌ها رشد سریع در یک بازه زمانی کوتاه است، اضافه کرد: عدم اطلاع کامل مردم در این زمینه به پذیرش این شایعه بی‌اساس دامن زده، ولی حقیقت ماجرا چیز دیگری است.

وی گفت: مرغ هورمونی توجیه علمی نداشته و چیزی به عنوان خرید یا فروش هورمون مرغ وجود ندارد؛ بنابراین نباید نگران استفاده از هورمون در فرآیند پرورش مرغ باشیم. تزریق هورمون مرغ در گله‌ها امری غیرممکن است و هورمون مرغ گوشتی چیزی جز شایعه نیست.


بیشتر بخوانید


صالحی تاکید کرد: در تولید گوشت طیور در هیچ کجای دنیا از جمله ایران به هیچ عنوان از هورمون‌های رشد استفاده نمی‌شود و دلیل اصلی افزایش سرعت رشد جوجه‌های گوشتی اجرای برنامه‌‎های اصلاح نژادی، انتخاب نژاد‌های مقاوم با راندمان تولید گوشت بیشتر و رشد سریع‌تر، تغذیه مناسب جوجه‌ها، بهبود شرایط و مدیریت نگهداری و پرورش در مرغداری‌های و رعایت اصول بهداشتی است که باعث شده سیر رشد جوجه‌ها در این فرایند تسریع شود که جوجه ظرف مدت ۴۲ روز حدود دو کیلو ۳۰۰ گرم وزن پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه نظارت مستمر سازمان دامپزشکی کشور موجب شده است سلامت لاشه‌های مرغ عرضه شده به بازار تضمین شده باشد، اظهار داشت: سلامت لاشه‌ها به دلیل تولید تخم‌مرغ نطفه در مرغداری‌های مادر، تولید جوجه‌های سالم در جوجه کشی‌ها، تولید خوراک سالم و بهداشتی در کارخانجات خوراک طیور و پرورش مرغ در مرغداری‌ها تا مرحله نهایی کشتار مرغ‌ها در کشتارگاه‌های صنعتی سلامت لاشه‌ها مرغ عرضه شده در بازار را تضمین می‌کند.

صالحی ادامه داد: مصرف کنندگان از خرید مرغ‌های درشت و سنگین خودداری کنند، به تاریخ تولید و تاریخ انقضاء و شرایط نگهداری دقت داشته باشند. بهترین وزن لاشه مرغ هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۸۰۰ گرم است که در این صورت مرغ سالمتر، خوشمزه و خوش‌پخت‌تر خواهد بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.